يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۲۰
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:

بیش از ۱۰ هزار هکتار ذخیره‌گاه جنگلی در استان شناسایی شده‌است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهارکرد: در حوزه ذخیره‌گاه های جنگلی، استان ما فعالیت‌ خود را از پایان سال ۹۸ شروع کرده است‌؛ بنابراین جلوتر از تراز کشوری است و در این حوزه بیش از ۱۰ هزار هکتار شناسایی شده و آماده واگذاری و بهره‌برداری است.
بیش از ۱۰ هزار هکتار ذخیره‌گاه جنگلی در استان شناسایی شده‌است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم، نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیاست های منابع طبیعی را به دو بخش برنامه‌های محوری و طرح ٩ در ۹۹ تقسیم کرده و اظهار داشت: این طرح دربرگیرنده ۹ طرح ویژه در راستای اقدامات جهشی در سال ۹۹ است که به استان‌های کشور سپرده شده است.

وی درخصوص طرح ٩ در ٩٩ تصریح کرد: این طرح شامل کاداستر اراضی ملی در عرصه‌های جنگلی و ساحلی، مدیریت بهره‌برداری از مراتع، تشخیص و تعیین حدود ذخیره‌گاه های جنگلی، تعیین و تکلیف و مدیریت پارک‌های جنگلی، توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره‌برداری محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع، اخذ حقوق دولتی و تقویت منابع اعتباری واصل از فعالیت‌های اقتصادی در عرصه های منابع طبیعی، توسعه دولت الکترونیکی در فضای کاری ادارات، تقویت صندوق‌های حمایت از منابع طبیعی و ارتقاء پوشش حفاظتی در منابع طبیعی می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از هدف‌گذاری ١۵٠ هزار هکتار از سطح جنگل‌ها و ٢۵٠ هزار هکتار از سایر قسمت‌های مراتع در حوزه کاداستر اراضی ملی در سال ٩٩ خبرداد و افزود: این در حالی است که سال گذشته ۴ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار در بخش جنگل‌ها و ۳۰۰ هزار هکتار در سایر مراجع هدف‌گذاری شده بود.

نصرآبادی خاطرنشان کرد: در حوزه ذخیره‌گاه های جنگلی، استان ما فعالیت‌ خود را از پایان سال ۹۸ شروع کرده است‌؛ بنابراین جلوتر از تراز کشوری است و در این حوزه بیش از ۱۰ هزار هکتار شناسایی شده و آماده واگذاری و بهره‌برداری است.

وی از وجود ۱۷ مورد پارک جنگلی و نهالستان در شهرستان های استان خبر داد و گفت: دو پارک جنگلی قاین و بیرجند، در حال آماده سازی هستند تا آنجا که پارک جنگلی بیرجند مراحل پایانی خود را طی می کند و پارک جنگلی قاین نیز در حال پیگیری بخش مدیریت کار است که در مجموع، این دو پارک به ۱٣٠ هکتار خواهند رسید.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بابیان اینکه زراعت چوب در خراسان جنوبی به علت شرایط اقلیمی آن چندان مطرح نیست، عنوان کرد:  در سال ۹۹، تولید و کاشت ۵ میلیون اصله نهال در استان هدف گذاری شده است که ۴ میلیون و ٨٠٠ هزار اصله در مراتع و بخش های کاری سازمان انجام خواهد شد و ۲۰۰ هزار اصله نیز مربوط به گونه های جنگلی خواهدبود.

نصرآبادی درخصوص سازماندهی مسائل حفاظتی عرضه منابع طبیعی در کشور بیان کرد: مراقبت از تخریب و تصرف مراتع و مراقبت از تغییر کاربری اراضی از جمله کارهای صورت گرفته در این حوزه است؛ علاوه بر با توجه به محدودیت نیروی انسانی و گستردگی عرصه ها، نیروی انسانی را با درنظر گرفتن میزان خطر پذیری و حاد بودن شرایط مراتع هماهنگ کرده که از این جهت نیز استان ما جلو بوده و از قبل هر شهرستان را به چند بلوک تقسیم کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه نیروی انسانی به شدت با کمبود نیرو مواجه هستیم، اظهار داشت: به طور نرمال در سطح جهان، به ازای هر نفر نیروی حفاظتی ۱۰ هزار هکتار و در سطح کشور برای هر نفر ۱۰۰ هزار هکتار در نظر گرفته شده و این در حالی است که در سطح استان به ازای هر نیروی حفاظتی ۴۰۰ هزار هکتار در نظر گرفته شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: در سال گذشته، ٧٧ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی و کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار به استان تعلق گرفت و پیش بینی می‌شود که امسال تا سقف ٣٠ میلیارد تومان برای تکمیل عملیات های مربوط به حوزه بیابان تخصیص یابد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۶۲۱۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبخیزداری , منابع طبیعی , خراسان جنوبی