به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، غلامرضا قوسی اظهار داشت: از اول اردیبهشتماه شاهد هجوم ملخهای صحرایی در استان هستیم و بیشترین سطح هجوم ملخها در شهرستان نهبندان است.
وی بیان داشت: امسال هجوم ملخها نسبت به سال گذشته، افزایش چند برابری دارد بهطوری که سال گذشته هجوم ملخها فقط در نهبندان گزارش شد اما امسال شهرستانهای مرزی زیرکوه، سربیشه و درمیان هم به این آفت آلوده شدند.
قوسی با اشاره به سطح درگیری مزارع استان به آفت ملخ صحرایی، مطرح کرد: آمار هر روز در حال تغییر است در حالی که اکنون بهطور دقیق ۴۵ هزار هکتار از مزارع استان درگیر این آفت شده و پیشبینی میکنیم این میزان به بیش از ۵۰ هزار هکتار نیز برسد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۸ هزارو ۱۸۷ هکتار از کانونهای آلوده به ملخهای صحرایی در چهار شهرستان آلوده به آفت سمپاشی شده است، تبیین کرد: باید اطلاعرسانی بهموقع و آگاهی لازم به کشاورزان و عشایر داده شود تا از چرای دامها در مناطقی که سمپاشی شده و درگیر آفت هستند، خودداری کنند تا مخاطراتی برای دام آنان پیش نیاید.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی همچنین در خصوص درخواستهای مکرر مبنی بر استفاده از هواپیمای سمپاش، گفت: هنوز هجوم ملخها در کانونهای آلوده به آفت به حالت طغیانی نرسیده تا بخواهیم از هواپیماهای سمپاش استفاده کنیم اما اقدامات اولیه برای جانمایی باند فرود در نهبندان بهعنوان کانون عمده آلوده به آفت انجام شده است.
قوسی با اعلام اینکه برای مقابله با کانونهای آلوده به ملخ صحرایی و جلوگیری از پیشروی این آفت نیازمند دو میلیارد تومان هستیم، مطرح کرد: مدیریت بحران استانداری متقبل شده تا ۸۰۰ میلیون تومان برای این منظور تخصیص دهد که این رقم به هیچ وجه کفاف نیاز را نمیدهد.
وی در خصوص خسارات وارد شده به مزارع و باغات استان، عنوان کرد: عرصههای زراعی و باغی در نقاط آلوده به ملخهای صحرایی خسارت دیده و کارشناسان این خسارت را برآود و مدیریت بحران هم برای تأمین منابع باید موضوع را پیگیری کند تا این خسارتها جبران شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی مطرح کرد: ۳۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان منابع برای تجهیز ناوگان مقابله با ملخ صحرایی نیاز است که این نیاز به سازمان حفظ نباتات کشور منتقل و درخواست امکانات و تجهیزات لازم شده است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , خراسان جنوبی , جهاد کشاورزی , اقتصاد , ملخ های صحرایی