به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، ابوالفضل فرجزاده اظهار داشت: براساس اصل ۲۹ قانون اساسی دولت مکلف به پوشش بیمهای آحاد جامعه است لذا این صندوق زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأسیس و مشغول خدمترسانی است.
وی با اشاره به تأسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی در سال ۱۳۸۴، عنوان کرد: از جمعیت ۹۳ هزار ۴۸۸ خانوار واجد شرایط تعداد ۴۲ هزار ۳۵۱ خانوار تحت پوشش صندوق بیمه استان هستند که از این تعداد یک هزار و ۴۳۷ نفر از مددجویان کمیته امداد یک هزار و ۳۰۹ نفر از مددجویان بهزیستی هستند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی تصریح کرد: سقف سنی برای بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر برای مردان 18 تا 55 سال و برای زنان 18 تا 50 سال بوده که با مصوبه مجلس سقف سنی برداشته شد و روستاییان و عشایر با بیش از 18 سال سن میتوانند عضو این صندوق شوند.
فرجزاده شرایط عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر را سکونت در روستا و یا مناطق عشایری مورد تأیید شورای اسلامی روستا و یا ادارهکل امور عشایری شهرستان اعلام کرد و افزود: از سال 1392 طی قرارداد با سازمان تعاون روستایی کشور، کلیه کشاورزان غیر ساکن در روستا اما فعال در مشاغل 230 گانه اعلامی سازمان تعاون روستایی نیز میتوانند به عضویت صندوق درآیند.
وی خاطرنشان کرد: حق بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر پانزده درصد سطح درآمد انتخابی بیمه شده است که پنج درصد آن را بیمه شده پرداخت میکند و ده درصد باقیمانده را دولت تأمین میکند.
مدیرصندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی یادآور شد: در سالهایی که مناطق روستایی دچار خشکسالی، آفتزدگی، مرگ و میر دام و یا بروز حوادث غیر مترقبه گردد، دولت علاوه بر سهم خود سهم بیمه شده را نیز پرداخت میکند.
فرجزاده ادامه داد: هر زن و مرد روستایی، عشایری و کشاورز غیر ساکن در روستا با پرداخت حداقل 15 سال حق بیمه و حداقل 65 سال سن میتواند ازمزایای مستمری پیری استفاده نماید و حداقل حقوق معادل دو سوم سطح درآمدی انتخاب شدهای که درهمان سال حق بیمه مربوط به آن را پرداخت نموده است، دریافت نماید.
وی اظهار داشت: فوت ناشی از کار افراد واجد شرایط تحت تکفل بیمه شدهای که در اثر حوادث ناشی از کار فوت نماید، با هر میزان سابقه پرداخت حق بیمه، مشمول برخورداری از مستمری بازماندگان خواهند شد و فوت غیر ناشی از کار بازماندگان واجد شرایط تحت تکفل بیمه شده متوفی که در اثر بیماری یا حادثه غیر ناشی از کار، طبق مقررات صندوق با دارا بودن حداقل یک سال سابقه بیمه و نود روزطی سال آخر، مشمول دریافت مستمری هستند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی افزود: فوت در اثر حادثه ناشی از کار چنانچه بیمه شده صندوق در اثر حوادث ناشی از کار، توسط کمیسیونهای پزشکی صندوق، از کارافتاده کلی شناخته شود بدون در نظر گرفتن مدت پرداخت حق بیمه میتواند تا پایان عمر و پس از آن افراد تحت تکفل وی از مزایای مستمری ماهانه استفاده نمایند.
فرجزاده گفت: فوت در اثر حادثه غیر ناشی از کار هر متقاضی که پس از بیمه شدن در اثر حادثه غیر ناشی از کار یا بیماری، به تشخیص کمیسیونهای پزشکی صندوق، از کارافتاده کلی شناخته شود با داشتن حداقل یک سال سابقه بیمه و به شرط آن که ظرف سال آخر منتهی به شروع بیماری، وقوع حادثه و یا تاریخ از کارافتادگی حق بیمه 90 روز را پرداخت کرده باشد، میتواند از مزایای مستمری استفاده نماید.
وی تعداد مستمریبگیران بازنشسته صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی را یک هزار و ۸۶۱ نفر اعلام کرد و گفت: تعداد ۱۴۲ نفر از این مستمریبگیران از کارافتاده و یک هزار ۷۹۲ نفر نیز مستمریبگیران فوتی هستند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی با اشاره به ۳۲ کارگزار بیمهای در شهرستانهای استان، افزود: شهرستان بشرویه با ۱۰۲ درصد پوشش بیمهای جامعه هدف بالاترین بیمه شده را دارد و شهرستان سربیشه نیز با تعداد دو هزار ۶۹۷ نفر و ۳۲ درصد از جامعه هدف کمترین بیمهشدگان را دارد.
فرجزاده سهمیه تکلیفی سال ۹۸ صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی را هفتهزار نفر اعلام کرد و گفت: در سال ۹۸ تعداد سه هزار و ۶۹۲ نفر جدید تحت پوشش صندوق بیمهای استان قرار گرفتهاند.
وی سهمیه تکلیفی سال ۹۹ صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان را بهطور متوسط چهار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: کف این سهمیه سه هزار و ۵۰۰ و ایدهال آن نیز پنج هزار نفر است.
فرجزاده حداقل پرداخت عضویت سالانه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسانجنوبی را ۳۳۰ هزار تومان و حداکثر پرداختی را ۸۴۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: نقل و انتقال سوابق بیمه اجتماعی به سایر صندوقهای بیمهای و بالعکس برای اعضای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر وجود دارد.
انتهای پیام/4