خیال راحت کرونا در بی‌خیالی مردم

18 خرداد 1399 ساعت 21:54

کرونا چند ماهی است که مهمان ناخوانده زندگیمان شده، اما پس از چند ماه قرنطینه مردم گویی بی حوصله شده‌اند و دست از مراقبت کشیده‌اند، تصمیمی که اثراتش را در چند هفته آینده مشاهده خواهیم کرد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، در بازار بیرجند که راه می‌روی همه چیز بسیار عادی است و انگار که نه انگار کرونا در کوچه و خیابان‌های شهر پرسه می‌زند. گروهی به طلا خریدن مشغولند و این نوید برگزاری یک مراسم عروسی را می‌دهد. مراسمی که حتما جمعیت زیادی در آن جمع خواهند شد.
گروهی دیگر نیز در حال خریدن و پرو لباس هستند گویی هیچ اتفاقی نیفتاده و هنوز در چند ماه گذشته روزگار می‌گذرانند.
به گزارش ایسنا، این شرایط و عادی شدن یک بیماری خطرناک کم کم ما را به سمتی خواهد برد که هیچ راه جبرانی برای آن نخواهیم داشت.
مهم‌ترین اصل این بیماری این است که گاهی خودمان هم نمی‌دانیم ناقل این بیماری هستیم، به این بیماری مبتلا هستیم و یا خیر. به همین علت باید از حضور در اجتماعات بپرهیزیم، امری که در چند هفته اخیر نادیده گرفته شده است.
در بانک‌ها و خودپردازها نیز بسیاری از اصول بهداشتی رعایت نمی‌شود و صاحبان مغازه‌ها نیز با وجود ارتباط بسیار با مردم، اعتقادی به زدن ماسک ندارند.
ادارات نیز وضعیتی ندارند که اصول بهداشتی را برای کارکنان خود تعریف کرده و آنان را ملزم به رعایت این موارد کنند.
بعضی از مردم شعار "هرچه بادا باد" را سرلوحه خود کرده و ترجیح می‌دهند ماه‌های قرنطینگی را فراموش کرده و به زندگی خود ادامه دهند، اما این امر تنها شرایط را سخت‌تر می‌کند، شرایطی که زندگی همه مردم را درگیر خواهد کرد.

کرونا را فراموش نکنید
مسعود ضیایی، یک متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کرونا هنوز وجود دارد و مردم نباید توصیه‌های اصلی بهداشتی را که در این مدت به آن تاکید شده، فراموش کنند.
استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و نماینده علمی ویروس کرونا در استان ادامه داد: اصل اول برای حضور در رستوران‌ها این است که با فاصله زیاد از یکدیگر بنشینیم و سر یک میز افراد زیادی نباشند.
وی با بیان اینکه قبل و بعد از غذا خوردن باید دست‌ها ضدعفونی شوند، تصریح کرد: تمام این مراحل باید پیش از غذا خوردن رعایت شود.
این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه رستوران باید تهویه مناسب داشته و هوا در آن راکد نباشد، اظهار کرد: طبق پیش‌بینی‌ها ما باید مدتی با کرونا زندگی کنیم و شاید براساس برخی محاسبات سال‌ها با ما زندگی کند؛ بنابراین باید آداب و اصولی را رعایت کنیم.

ضیایی با تاکید بر اینکه کسب و کارها یکباره نباید بازگشایی شوند و نباید همه چیز آزاد شود، افزود: اکنون بازگشایی به صورت هوشمند و مرحله به مرحله انجام شده است، اما باید تمام موارد بهداشتی رعایت شود.
وی با بیان اینکه باید اجتماعات محدود شود، تصریح کرد: خدمات‌رسانی باید مرحله‌ای باشد و در هیچ‌گاه پروتکل‌های بهداشتی فراموش نشود.
این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر شستن مداوم دست‌ها، بیان کرد: شبهاتی ایجاد شد که این بیماری از طریق دست منتقل نمی‌شود که این باور غلط است.
ضیایی یادآور شد: شدت انتقال این بیماری از طریق دست‌ها از تنفس کم‌تر است، اما باید دانست که از طریق دست هم منتقل می‌شود.

وضعیت قرمز در برخی نقاط استان
کامبیز مهدی زاده ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز گفت: متأسفانه به علت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی از سوی برخی از مردم شاهد صعود شمار مبتلایان در استان بوده ایم.
وی افزود: با توجه به افزایش موارد ابتلا به کرونا در مناطق استان سیستان و بلوچستان در مجاورت خراسان جنوبی و افزایش رفت و آمدها به استان، متاسفانه شاهد افزایش شدید موارد بیماری در برخی شهرستان‌ها به خصوص نهبندان بودیم و وضعیت نهبندان را از سفید به قرمز تغییر داد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خواستار رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم شد و خاطرنشان کرد: همچنان باید این بیماری جدی گرفته شود.
مشکل کرونا حل نشده اسـت
مهدی زاده با بیان اینکه از ابتدای شـیوع کرونا شاهد سه پیک در اسـتان بودیم، افزود: پیک اول به دلیل شـیوع کشوری کرونا در اسـفند و فرودین ماه اتفاق افتاد.
وی افزود: پیک دوم را در پایان دهه دوم فروردین، با شـروع فعالیت‌های اداری و خـروج مردم از مـنازل و کم توجهی به رعایت نکات بهداشتی، شاهد آن بودیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: پیک سـوم در اواسـط اردیبهشـت‌ماه با شـروع کار کسـبه و افزایش حضور و تماس مـردم در جامـعه اتفاق افتاد.

مهدی زاده ادامه داد: در حال حاضـر به علت کاهش رعایت فاصـله‌گذاری اجـتماعی،  افزایش آمار مـبتلایان در اسـتان سـیستان و بلوچستان آماده ورود به پیک جدیدی هستیم.
وی افزود: مـهم‌ترین دلیل افزایش آمار این روزهای استان به دلیل تصـور نادرسـت مـردم مـبنی بر اینکه مــشکل  کرونا حل شده اسـت، ازین رو ما شاهد افزایش تماس مردم در جامعه و کاهش خـودمراقبتی هستیم.

کاهش حساسیت‌ مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی
محمد صادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی نیز چندی پیش اظهار کرد: با بازگشت برخی از شهرها به روال عادی، حساسیت‌ مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش پیدا کرده در حالیکه کرونا از بین نرفته و حتی ضعیف هم نشده است.

وی با اشاره به صحبت‌های وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا، تصریح کرد: مواردی همچون طولانی شدن زمان شیوع بیماری، تصمیمات کشوری برای بازگشت برخی امور به شرایط عادی و مواردی از این دست در این کاهش حساسیت ها مؤثر بوده‌اند.

وی افزود: افزایش آمار ابتلای بیماران در برخی استان‌ها ناشی از همین کاهش حساسیت‌هاست.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به عواقب ناشی از این اتفاق و عادی جلوه کردن شرایط، بر لزوم اطلاع‌رسانی بیشتر و ارائه راهکارهایی در راستای اعلام خطرات به مردم با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای تأکید کرد.

معتمدیان اظهار کرد: تأکید ما در ستاد مدیریت کرونای استان، همچنان بر پرهیز مردم از رفتن به سفرهای غیرضروری است.

وی ادامه داد: در سفرهای ضروری نیز به ویژه در زمان استفاده از اتوبوس، قطار یا هواپیما، رعایت دستورالعمل های بهداشتی الزامی است.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: تأکید ستاد بر رعایت پروتکل‌ها، صرفاً به جهت کاهش آسیب‌های وارده به مردم است.

معتمدیان با اشاره به شرایط موجود، خاطرنشان کرد: در ابتدای کار و با وجود محدودیت‌های ابلاغی و تعطیلی اماکن عمومی، مهم‌ترین وظیفه ما نظارت بر روند اجرای مصوبات بود، اما در شرایط فعلی، باید حساسیت موضوع را به صورت مکرر به مردم یادآوری کنیم.

وی به برخی از مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین تصمیمات ستاد، موزه‌ها و اماکن تاریخی برای بازدید عموم با رعایت دستور العمل های بهداشتی بازگشایی شد.

وی از بازگشایی دانشگاه‌ها نیز گفت و خاطرنشان کرد: از روز شنبه ۱۷ خرداد، دانشگاه‌ها برای برگزاری واحدهای عملی پذیرای دانشجویان خواهند بود.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: دانشگاه‌ها مکلفند با برنامه ریزی دقیق در راستای حفظ سلامت دانشجویان، رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی را در برنامه داشته باشند.


معتمدیان با تأکید بر فعال تر شدن کمیته نظارت و ادامه یافتن نظارت‌ها توسط واحدهای نظارتی گفت: تمکین از مصوبات ستاد ملی کرونا الزامی است لذا با این کنترل‌ها باید از بروز تخطی‌ها ممانعت کنیم.

معتمدیان یادآور شد: با توجه به مصوبه سوم خرداد ماه ستاد ملی کرونا، کلیه مساجد کشور در تمامی مناطق بدون توجه به رنگ بندی شهرها صرفاً برای برگزاری نماز جماعت باز شده است.
وی، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، در اختیار داشتن وسایل شخصی مثل سجاده، مهر و جانماز، حضور در مسجد در حداقل زمان ممکن و ممانعت از برگزاری هر گونه تجمعی غیر از نماز جماعت را از موارد تأکید شده در این مصوبه عنوان کرد.

وی تصریح کرد: در همین راستا از روز شنبه ۱۷ خرداد ماه، نماز جماعت ادارات نیز با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، به همراه داشتن لوازم فردی مثل جانماز، استفاده از ماسک و در حداقل زمان ممکن برگزار می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی از برگزاری مراسم گرامیداشت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) نیز گفت: بر اساس مصوبه ستاد استانی مدیریت کرونا، مراسم گرامیداشت این روز، با محوریت سپاه پاسداران و با رعایت تمامی دستورالعمل‌های بهداشتی و در فضای باز صورت می‌گیرد.

معتمدیان تصریح کرد: حفظ سلامت مردم و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا مهم‌ترین علل اعمال محدودیت‌ها و تأکیدهاست.

وی یادآور شد: عدم توجه به دستورالعمل‌ها و عادی دیدن شرایط می‌تواند پیامدهای بسیار نامطلوب و گاه غیر قابل جبرانی را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/
4


کد مطلب: 26510

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/26510/خیال-راحت-کرونا-بی-خیالی-مردم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir