به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی اظهار داشت : مردم ما میدانند که موضوع مواجهه با این ویروس عالمگیر یک موضوع بیسابقه و لااقل در کشور ما در 150 سال اخیر بوده است، از سال 1247 که دوران طاعون و مرگ و میر شدید در ایران و عراق آن زمان بوده، دیگر چنین حادثهای به این صورت رخ نداده است. در دنیا هم بیسابقه است؛ از سال 1920 که کشتار عظیمی بر اثر آنفولانزای اسپانیایی رخ داد و برخی تا میزان 50 میلیون نفر کشته را نقل کردهاند. از این تاریخ به بعد چنین حادثهای نداشتیم که ویروس خطرناکی از آسیا شروع شود و به اروپا، آمریکا و بعد به آفریقا برسد و تقریبا همه کشورهای جهان را با خود درگیر کند.
وی افزود: روند به این صورت بوده که این ویروس در یک کشوری وارد شده و به پیک رسیده و کمکم از پیک عبور کرده و از دروازهای وارد کشور دوم و به همین صورت وارد سایر کشورهای شده است. مثلا وقتی این ویروس وارد کشور ما شد، استانهایی مانند قم و گیلان به سرعت وارد پیک شدند و بعد به تدریج استانهای دیگر وارد این مرحله شدند. طبق نموداری که امروز نشان داده شد، بسیاری از استانهایی که به پیک رسیدند، از پیک خارج شدند و شرایط فوق العاده ندارند ولی بیماری وجود دارد و حالت فوقالعادگی ندارند.
رئیسجمهور تصریح کرد: امروز هم چند استان ما همین حالت را دارند؛ ما داخل پیک اول هستیم و این پیک از برخی استانها عبور کرده و الان در برخی استانهای دیگر وارد پیک شدهایم و عبور خواهیم کرد. مانند خوزستان که کمکم در حال عبور هستیم و پیش بینی میشود استانهای دیگر وارد پیک شوند؛ اینها مربوط به پیک اول بیماری است.
روحانی تاکید کرد: بارها تکرار کردیم بهعلت اینکه این بیماری هنوز واکسن و داروی قطعی ندارد، البته داروهایی در دنیا گفته میشود ولی این ویروس دارویی ندارد که به درمان قطعی برسد. معمولا در کشور ما از چند شهرستان که کنار بگذاریم به نقطهای که حدود 65 درصد جمعیت با این ویروس مواجه شده و از این ویروس عبور کرده باشند، نرسیدهایم. الان واکسن و دارو وجود ندارد و نه ایمنی جمعی به وجود آمده است؛ نگرانی ما همچنان ادامه دارد و باید مراقبت کنیم.
وی افزود: امروز در جلسه که با استان هرمزگان در ارتباط بودیم، گفتند شرایط ما عادی بود ولی در ایام عید فطر و تعطیلات، رفتوآمدها افزایش یافت و متأسفانه استان هرمزگان دچار مشکل شد و هنوز در پیک است. سفرها، رفتوآمدها و عدم رعایت دستورالعملها ما را دچار مشکل میکند. مردم ما توجه داشته باشد که نه در کشور ما بلکه در دنیا، هر چقدر هم که یک کشور پیشرفته باشد تخت بیمارستانی و امکانات پزشکی محدود است، ما باید این محدودیت را مد نظر قرار دهیم.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: رعایت دستور العملها توسط مردم عزیز ما نسبت به این اپیدمی حدود 80 درصد بوده ولی این مراعات از اواسط خرداد به بعد حدود 20 درصد شده و این میتواند نگرانی به وجود بیاورد. مردم باید این مراقبت را انجام دهند تا بخوبی از این مرحله عبور کنیم.
روحانی تصریح کرد: دولت تمام اقدامات لازم برای اینکه تختهای بیمارستانی، تجهیزات، ونتیلاتورها و امکانات حفاطتی برای کادر درمانی افزایش یابد همه توان خود را به کار گرفته و شرایط ما در این نیازمندیها خوب است و مشکلی نداریم. حتی خود را برای شرایط سختتر هم آماده کردهایم. مردم عزیز ما هم باید همکاری خود را همچنان ادامه دهند و از شستن دست تا ماسک را باید رعایت نمایند و به وزارت صمت توصیه شد که ماسک ارزان به اندازه کافی در اختیار مردم قرار داه گیرد و مردم در این زمینه مشکلی نداشته باشند.
وی گفت: یکی از توصیههایی که دولت و مردم باید بر آنپایبند باشیم این است که حتی الامکان اقدامات باید بدون سفر انجام شود؛ خدمات دولت حتی المقدور باید بهصورت الکترونیک صورت بگیرد و برای الکترونیک دولت همه توان خود را به میدان آوردهایم. دولت باید در میز خدمت ادارات تلاش کند مردم در صفهای طولانی نباشند.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: در ماه فروردین و اردیبهشت، تولیدات ما در بسیاری از امور افزایش یافته ولی در برخی امور مانند گردشگری و صنعت هوانوردی شرایط تفاوت دارد ولی به غیر از اینها، شرایط مناسبی داریم و در این دو ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته تولیدات ما حدود 12 درصد افزایش یافته است. این بسیار خوشحالکننده است که تولید و صادرات ما نیز در نقطه خوبی است. صادرات غیرنفتی ما با مشکل بزرگی مواجه بود و دروازههای ما بسته بوده ولی در هفتههای قبل دروازههای ما گشایش یافته و صادرات غیرنفتی نیز افزایش یافته و شرایط ارزآوری کشور بهتر شده است.
روحانی اظهار داشت: از این دو خبر خوشحالکنندهتر، این است که در کشور ما امروز وحدت و انسجام وجود دارد و دست یکدیگر گرفتن را به جای مچگرفتن وجود دارد؛ همه قوا، نیروهای مسلح و نیروهای مردم در کنار هم هستیم.
وی تصریح کرد: همانطور که در افتتاحیه مجلس یازدهم گفتم باید امسال را سال پیوند و پیروزی قرار بدهیم یعنی همه با هم متحد باشیم. ما درباره این ویروس توانستیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و یکی از این نکات، نزدیک شدن قوا، جناح ها و احزاب است و یک اتحاد ملی برای سلامت و زندگی را شاهد هستیم و این دستاوردی بزرگ است و نباید این را از دست بدهیم. این تجربه چندماه اخیر به ما میگوید اگر همه دست به دست هم دهیم، هم در برابر کرونا و هم مقابل تحریم به پیروزی میرسیم ولی پیروزی نهایی در کنار ایستادگی با ماست.
رئیسجمهور درباره مبتلایان به ویروس کویید19 خاطر نشان کرد: نمیتوانیم بگوییم کرونا فقط برای افراد مسّن و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای است، حدود 12 درصد افرادی که فوت کرده و یا در آیسییو میباشند نه مسّن هستند و نه بیماری زمینهای داشتند. از سوی دیگر جمعیت بزرگ ما که مبتلا میشوند و جان عزیزشان را از دست میدهند یا مسّن هستند و یا بیماری زمینهای دارند؛ ما باید نسبت به این افراد حساس باشیم. در جایی که وارد پیک میشویم اولین هشدار برای این افراد است.
روحانی گفت: در برخی اماکن مقدس خیلی مراعات خوب و یا حتی عالی بوده و گزارش داده شد که در حرم حضرت عبدالعظیم(ع)، در قم و جمکران مراعات خیلی خوب بوده و همه اصول تا حدود 90 درصد رعایت شده و از همه این عزیزان تشکر میکنیم. ولی در برخی اماکن شرایط مناسب نبوده است، در حرم رضوی که البته جمعیت بیشتر بوده و با همهجا متفاوت است و باید کار بیشتری صورت بگیرد و گزارشها، گزارشهای امیدوارکنندهای نبوده و گزارشها درخصوص ماسک و تشکیل نمازهای جماعت امیدوارکننده نبوده است؛ از تولیت محترم آستان قدس، استاندار و دانشگاههای علوم پزشکی میخواهم که تلاش کنند که در آن استان وارد پیک نشویم.
وی اظهار داشت: همه این گشایشها مشروط به این است که همه باهم همکاری کنیم، حتی شاید در برخی مناطق مجبور شویم که محدودیتهای هفتههای اول فروردین را ایجاد کنیم پس برای اینکه به آن مرحله نرسیم، این همکاریها باید به خوبی ادامه یابد.
رئیسجمهور به مصوبات جلسه امروز ستاد پرداخت و گفت: برای کسانی که در سه ماه اخیر مشمول بیکاری شدند و باید کمکی که به آنها داده شود، مصوب کردیم که این پرداختها انجام خواهد شد. برخی کسبوکارها که بیمه نبودند و بهخاطر کرونا دچار مشکل شدند، آنها هم مشمول کمک دریافت این کمک هستند.
روحانی ادامه داد: نمایشگاههای تخصصی بازگشایش میشوند ولی به شرط اینکه افراد ویژه و خاصی وارد شوند، نه اینکه به صورت عمومی باشد. تالارهای پذیرایی در مناطقی که وضعیت قرمز ندارد در چهارچوب مصوب میتوانند فعالیت کنند و نباید بیش از 50 درصد ظرفیتشان افراد وارد شوند. کتابخانهها و قهوهخانهها میتوانند در چهارچوب دستورالعملها فعالیت خود را آغاز نمایند ولی برخی امور مانند فعالیتهای تابستانی و اردوها فعلا ممنوع است تا ببینیم شرایط بعدی ما چگونه است.
وی خاطر نشان کرد: در جلسه امروز گفته شد در استانهایی که در این روزها وضعیت قرمز در آن اعلام شده، اختیاراتی به استانها داده شود که برخی محدودیتها را اعمال کنند و بنا شد اینگونه اختیارات فقط برای ایامی که در وضعیت قرمز هستند، است. چهارچوبها باید در جلسه پنجشنبه بررسی شود و برای هفته آینده در دستورکار جلسه روز شنبه آینده قرار خواهیم داد. در مسئله زندانها قبلا تصویب کرده بودیم که زندانیانی که مرخصی آنها خطری برای جامعه ایجاد نمیکند، تا پایان خرداد باشد و میخواستیم برای تیرماه هم تصمیم بگیریم که هماهنگیها انجام نشده بود و هفته بعد تصمیم خواهیم گرفت.
رئیسجمهور در پایان گفت: امیدوارم همه ارکان کشور عزیز ما مسیر پیوند و پیروزی را انتخاب کنند و ما همچنان تا پایان بحران و برای همیشه بتوانیم ائتلاف ملی خود برای زندگی بهتر حفظ کنیم.
انتهای پیام/4