51 مرکز خدمات کشاورزی در روستاهای خراسان جنوبی ایجاد می شود
5 تير 1399 ساعت 13:26
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی از ایجاد مراکز خدمات غیردولتی در روستاها خبر داد و گفت: در این راستا ۵۱ مرکز خدمات کشاورزی در روستاها ایجاد خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، محمد مودی در نشست خبری که به مناسبت سالروز تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی برگزار شد، اظهارکرد: نظام مهندسی کشاورزی جایگاه قانونی دارد و در حال حاضر وظیفه مندی ما در خصوص صدور مجوزها درحوزه دام و طیور است.
وی با بیان اینکه از ابتدای واگذاری سامانه پنجره واحد فعالیت ها در سال ۹۰ تاکنون ۶۱۴ فقره موافقت اصولی در استان صادر شده است، بیان کرد: ۶۲۳ پروانه تاسیس نیز طی این مدت صادر شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۷۰۳ واحد تولیدی در بخش کشاورزی استان فعال است، بیان کرد: نظارت بر تولید این واحدها به صورت مستمر انجام می شود و ۳۳ واحد نیز درخواست توسعه داشته اند.
وی با بیان اینکه بیشترین موافقت اصولی های صادر شده با ۱۳۶ مورد مربوط به پرورابندی است، عنوان کرد: بیشترین پروانه بهره برداری مربوط به مرغ گوشتی با ۴۱۴ واحد است.
مودی با بیان اینکه بیشترین طرح های توسعه نیز مربوط به مرغ گوشتی است، عنوان کرد: ۳۶ واحد مرغ تخمگذار به بهره برداری رسیده است که ۶ واحد درخواست طرح توسعه داده اند.
وی به صدور پروانه های گلخانه ای در استان اشاره کرد و بیان کرد: پروانه تاسیس برای گلخانه ۳۷۹ فقره بوده که ۱۴۰ مورد به بهره برداری رسیده وهفت واحد نیز درخواست توسعه داشته اند.
به گفته وی تا کنون پروانه تاسیس پنج واحد قارچ خوراکی در استان صادر شده و هفت واحد نیز در حال فعالیت و بهره برداری هستند.
مودی با بیان اینکه یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود منابع آبی توسعه کشت های گلخانه ای است، عنوان کرد: هفت مجتمع گلخانه در قالب طرح نهضت گلخانه ای تاکنون در استان مجوز دریافت کرده است.
به گفته وی فارغ التحصیلان می توانند به عنوان سرمایه گذار وارد این حرفه شوند یا در سازمان نظام مهندسی به عنوان ناظران در ساخت و نظارت و تولید ورود کنند.
وجود ۲۸۰۰ فارغ التحصیل بخش کشاورزی در خراسان جنوبی
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه دو هزار و ۸۰۰ فارغ التحصیل بخش کشاورزی در استان داریم، عنوان کرد: از این تعداد یک هزار و ۳۰۰ نفر عضو سامانه سانکا شده اند.
وی ایجاد مراکز خدمات غیردولتی در روستاها را از اولویت های مهم استان دانست و بیان کرد: سازمان به عنوان یک راهبرد اصلی این مهم را مدنظر قرار داده و در این راستا در روستاها فارغ التحصیلانی شناسایی و نسبت به ایجاد این مراکز اقدام کرده است.
مودی ادامه داد: آموزش های لازم در خصوص محصولات منطقه از طریق سازمان در اختیار این افراد قرار می گیرد.
وی عنوان کرد: کشت های استراتژیکی در استان داریم که نیاز بر افزایش عملکرد در واحد سطح داریم و تنها افرادی که می توانند این دانش را به مزرعه ببرند فارغ التحصیلان هستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از تلاش های سازمان فراهم کردن زمینه اشتغال برای فارغ التحصیلان است، ادامه داد: هر فارغ التحصیل می تواند با ایجاد مرکز در روستا نسبت به اشتغال زایی اقدام کند.
وی با اذعان به اینکه هم اکنون در هر شهرستان یک مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی داریم، عنوان کرد: سیاست سازمان بر این است مراکز در دل روستاها احداث شود تا سبب کاهش هزینه ها برای کشاورز شود.
به گفته وی چهار مرکز نیز در سربیشه نهبندان و بیرجند دست اقدام است.
مودی بیان داشت: پیگیری می کنیم تا تسهیلاتی برای راه اندازی مراکز در اختیار فارغ التحصیلان قرار گیرد.
پیگیری برای راه اندازی صندوق حمایت از فارغ التحصیلان کشاورزی
وی با بیان اینکه مشابه صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی پیگیر راه اندازی صندوق حمایت از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی هستیم، بیان کرد: می خواهیم تمام مراکز در داخل روستا و در کنار مزرعه باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه جهش تولید محقق نمی شود مگر با ورود افراد متخصص به حوزه تولید، ادامه داد: هدف اصلی افزایش عملکرد در واحد سطح است.
به گفته وی در مرحله نخست زبده ترین کارشناسان را شناسایی کرده ایم چون می خواهیم به تولید کشاورزان کمک کنیم.
مودی با اشاره به اینکه در تمامی رشته های کشاورزی فارغ التحصیلان می توانند ورود کنند، تصریح کرد: برنامه ریزی داریم در ۵۱ دهستان خراسان جنوبی یک مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی ایجاد کنیم و لازمه آن این است که فارغ التحصیل بومی منطقه و کارشناس کشاورزی باشند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 26716