به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، کرونا که آمد بسیاری از مشاغل و کسب و کارها از رونق افتاد.عقربههای ساعت 10 صبح را نشان میدهد میدان ابوذر محل توقف اتوبوسهای درون شهری است. مردم زیادی بر روی صندلی نشسته یا ایستاده منتظر رسیدن اتوبوس هستند. برخی از مسیرها مسافران بیشتری دارد و ایستگاه شلوغتر است.
هوا گرم است و آفتاب کویر سوزان، مردم از ایستادنهای زیاد در ایستگاه خسته شده و کلافهاند آن طور که یکی از شهروندان بیرجندی گفت:مسئولان میگویند با شیوع کرونا باید پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی رعایت شود حال مسئولان اتوبوسرانی باید پاسخگو باشند که چرا برخی از خطوط اتوبوس کمی دارد و باعث شلوغی و تجمع مسافر شده است؟
وی با بیان اینکه چرا تعداد اتوبوسهای درون شهری را افزایش نمیدهند تا مردم در ساعات گرم علاف نباشند گفت: به نظر من یکی از نقاطی که ابتلا به کرونا در آن زیاد است همین ایستگاههای اتوبوس است چرا که وقتی سوار برخی از اتوبوسها میشوی جمعیت سرپا و نشسته آنقدر زیاد است که باید به سختی برای خود جایی پیدا کنی.
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی هم با گلایه از کمی تعداد اتوبوسهای واحد در بیرجند در این اوضاع کرونایی خواستار توجه بیشتر مسئولان شد و افزود: با وجود اینکه از فروردین ماه کرایه اتوبوسها در بیرجند افزایش یافته اما روا نیست در این ایام کرونایی مردم برای رسیدن اتوبوس ساعتها منتظر شوند.
برخی از شهروندان نیز از افزایش کرایه آژانسهای و متفاوت بودن نرخها گلایه دارند.
یکی از شهروندان با گلایه از اینکه تاکسیهای زرد تنها دربست مسافر سوار میکنند و هزینه دربست از کرایه آژانس هم بیشتر است گفت: وقتی به راننده اعتراض میکنی با عصبانیت میگوید این روزها همه چیز گران است و ماشین خرج زیادی دارد باید چگونه خرج خود را در بیاوریم.
وی از چند نرخی بودن آژانسها گلایه کرد و گفت: مگر اتحادیه آژانسها نرخ یکسانی مصوب نکرده که هر آژانسی نرخ متفاوتی داردو با این چند نرخی بودن مردم نمیدانند کرایه واقعی در هر مسیر چقدر است.
به سراغ یکی از رانندگان تاکسی در بیرجند رفتیم. وی که معتقد است افزایش قیمت تاکسی باید زودتر از اینها اعمال میشد گفت: کافی است چرخی در سطح شهر بزنید و ببینید چه چیزی ارزان مانده که کرایه تاکسی ارزان بماند.
این راننده تاکسی با تاکید بر رفع مشکلات اقتصادی مردم بیان کرد: حرف مردم هم درست است ما هم جزیی از مردم هستیم که دچار مشکلات اقتصادی هستیم با این گرانی و وضعیت بنزین چگونه باید خرج زندگی و هزینه استهلاک تاکسی را در آورد.
وی اظهار داشت: در این اوضاع کرونا که رفت و آمد مردم کمتر است و چرخ زندگی ما نمیچرخد با این افزایش اندک کرایه به جایی بر نمیخورد. مردم هم باید همکاری کنند همه ما جزو افراد جامعه هستیم و همه خرج و زندگی داریم و مردم باید ما تاکسی داران را هم درک کرد.
زنبیل به دست در حالی که عقربههای ساعت 13 ظهر یک روز گرم آفتابی را در بیرجند نشان میدهد، منتظر ایستادن اتوبوس است. 40دقیقهای میشود که منتظر آمدن اتوبوس است اما هرچه سرک میکشد خبری از اتوبوس نیست گویا قصد آمدن ندارد. دست در جیبش کرده و پولهایش را میشمرد، کفاف کرایه تاکسی را نمیدهد ناامید میشود دوباره روی صندلی ایستگاه نشسته و آمدن اتوبوس را به انتظار میکشد.
بعد از 48 دقیقه انگار اتوبوس از راه میرسد، اتوبوسی که شلوغ است و جایی برای نشستن نیست. مسافرانی که در صندلیها کنار هم نشستهاند گویا بی خیال کرونا شدهاند چرا که تعداد کمی از مسافران از ماسک و دستکش استفاده میکنند.
هر طور هست جایی برای خود بازمیکند تا بتواند میله را نگه دارد اتوبوس راه میافتد، با عبور و توقف در چند مسیر، اما هنوز جایی برای نشستن پیدا نمیشود.
با شیوع کرونا ناوگان حمل ونقل عمومی شهر بیرجند نیز همانند بقیه شهرهای کشور با کاهش مسافر مواجه شد و در این راستا سازمان اتوبوسرانی برای جبران هزینهها تعداد ناوگان حمل ونقل عمومی خود را کاهش داد.
رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند گفت: در ناوگان اتوبوسرانی برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی 50 درصد صندلیها علامت گذاری شده و از مسافران درخواست میشود صندلیهایی که با علامت ضربدر مشخص شده را خالی بگذارند و از سویی دیگر هر شب براساس دستورالعملهای دااده شده از سوی ستاد کرونا ضدعفونی اتوبوسها و ایستگاهها انجام میشود.
غلامپور افزود: تمامی پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملها به رانندگان ابلاغ شده و موظف به رعایت آن هستند. درحال حاضر معادل 40 درصد ناوگان اتوبوسرانی شهر بیرجند و حومه فعال است.
رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند با بیان اینکه روند جابه جایی مسافر روزانه به 11 هزار نفر رسیده است افزود: بعد از رمضان با روند افزایش مسافر مواجه بودیم که روزانه تعداد مسافران به 13 هزار نفر رسید اما در سه ماهه نخست سال قبل تعداد جابه جایی مسافر دو میلیون و 600 هزار نفر بود که امسال به 600 هزار رسید.
غلامپور با بیان اینکه در مدت سه ماهه امسال جابهجایی مسافر نسبت به مدت مشابه کاهش 80 درصدی دارد گفت: بعد از ماه رمضان با افزایش روند مسافر تعداد اتوبوسها را در سه خط غفاری، مهرشهر و سجادشهر افزایش دادیم و به منظور حمایت بخش خصوصی اتوبوسرانی، شهرداری با مصوبه شورای اسلامی شهر ماهانه یک میلیون تومان بابت هر اتوبوس (معادل 52 اتوبوس) در ماه یارانه پرداخت میکند و این روند تا پایان وضعیت کرونا ادامه دارد.
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند نیز با اشاره به افزایش قیمت آژانسها، شبکه بی سیم، دربستیها و گلایه شهروندان گفت: ورودی این خودروها از دو هزار و 500 تومان در سال گذشته، امسال به سه هزار و 300 تومان و به ازای هر کیلومتر نیز 400 تومان افزایش یافته است.
غلامپور افزود: سفرهای درون شهری بیشتر در شعاع 4 کیلومتری است و هزینه 70 درصد سفرهای درون شهری نباید از 5 هزار تومان بیشتر شود و مردم هنگام سوار شدن بر تاکسی یا آژانس نرخنامه را ببینند اگر هزینه بیشتری دریافت شد، در صورت مشاهده هرگونه تخلف موضوع را به 32338034 گزارش دهند.
انتهای پیام/4