هجوم ملخ‌های صحرایی به فردوس؛گرما کار مبارزه ملخ در نهبندان را سخت‌تر کرد

12 تير 1399 ساعت 12:42

کار مبارزه با ملخ‌های صحرایی در نهبندان ۷۰ روز است که آغاز شده و بیشترین سطح آلودگی در نهبندان با ۶۳ هزار هکتار است متأسفامنه با افزایش گرما کار مبارزه سخت‌تر می‌شود و در چند روز گذشته هجوم ملخ‌های صحرایی در فردوس نیز گزارش شده است.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، خراسان جنوبی که خشکسالی‌های 19 ساله را پشت سر گذاشته و امسال شاهد بارش‌های رحمت الهی بود که سبب جاری شدن آب در دل قنات‌ها و آبادی در روستاها شد اما هنوز چیزی از خوشحالی کشاورزان در مناطق مختلف از جمله شهرستان نهبندان نگذشته بود که در دوم اردیبهشت‌ماه خبری با عنوان مشاهده ملخ صحرایی در رسانه‌های خبری منتشر شد.
ملخ‌هایی زرد رنگی که به جان مراتع و باغات نهبندان افتادند و مدتی بعد علاوه بر نهبندان ریزش ملخ‌های صحرایی در زیرکوه، سربیشه و درمیان نیز گزارش شد.
بیشترین سطح آلودگی در  استان در شهرستان نهبندان با 63 هزار هکتار است و از آن جایی که نهبندان شهرستانی کویری و وسعت مراتع زیاد است کار مبارزه با ملخ صحرایی دوکوهانه را با مشکل روبه‌رو کرده  است و گویا امکاکانات شهرستانی هم دیگر پاسخگو نیست و نیازمند همکاری کشاورزان، مردم و کمک‌های استانی است.

فرماندار شهرستان نهبندان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: نخستین روزهای اردیبشهت‌ماه بود که ملخ‌های صحرایی دوکوهانه در نهبندان دیده شدند، چهارم اردیبهشت کار مبارزه آغاز شده و هر چه به سمت گرما پیش می‌رویم کار مبارزه سخت‌تر می‌شود.
مجید بیکی با بیان اینکه مجموع مراتع و باغاتی که تحت تاثیر ملخ‌های صحرایی در نهبندان قرار گرفتند 63 هزار هکتار است که تاکنون در بیش از 20 هزار هکتار مبارزه انجام شده است گفت: حضور ملخ‌ها در این شهرستان به‌صورت گسترده است هر چند تاکنون کانون‌های زیادی شناسایی شده اما هنوز امکان اینکه برخی کانون‌ها در ارتفاعات از دید همکاران ما دور مانده باشد وجود دارد.
وی ادامه داد: امسال با توجه به بارش‌های خوب ابتدای سال سبب ماندگاری ملخ‌ها در مراتع و مزارع شده است و از 63 هزار هکتار شناسایی شده در نهبندان 1200 هکتار زراعی و 2 هزار هکتار باغی است و در مجموع 3200 هکتار باغی و زراعی در نهبندان آلوده شده است.
فرماندار نهبندان بیان کرد: سال گذشته در خراسان جنوبی تنها شاهد حضور ملخ‌های صحرایی در 400 هکتار از اراضی نهبندان بودیم و همان یک کانون ریزش ملخ‌ها بود اما امسال 63 هزار هکتار تنها در شهرستان نهبندان عدد بالایی است و با توجه به رفتارهایی که ملخها  دارند  حرکت مبارزه با آنها در طول روز متفاوت است و بهترین زمان سم‌پاشی در غروب و ابتدای صبح تا قبل از طلوع آفتاب است و هر چه به سمت گرما می‌رویم کار مبارزه سخت‌تر می‌شود.
بیکی افزود: با توجه به اطلاعیه‌هایی که از سوی فائو اعلام شده بود آمادگی دستگاه‌ها را برنامه‌ریزی کردیم و امسال از ظرفیت همه  دستگاه‍‌ها در شهرستان استفاده شد. منابع طبیعی، دامپزشکی، بسیج، سپاه و ارتش و همه دستگاه‌ها کمک کردند و ماشین‌آلات و نیروی انسانی را تأمین کردند.
وی تصریح کرد: 7 هزار و 70 لیتر سم در نهبندان استفاده شده و بخشی از مناطق آلوده با توجه به اینکه در باغات است لزوم همکاری کشاورزان را می‌طلبد.
فرماندار شهرستان فردوس نیز گفت: طبق گزارش‌هایی که در دو روز گذشته ارسال شده ملخ‌های صحرایی دوکوهانه در شهرستان فردوس نیز مشاهده شدند.
میرزایی اظهار داشت: حمله ملخ‌های صحرایی کوهان‌دار در منطقه دشت میان تک روستای طاهرآباد و خانکوک که دو هزار هکتار جنگل بوته طاق است مشاهده شده، این جنگل به‌صورت دست کاشت بوده و قدمتی 20 ساله دارد و از نظر منابع طبیعی با اهمیت است چرا که یکی از مناطقی است در برابر بحران فرسایش بادی و  سپری برای کشاورزان در برابر ملخ‌ها است.
وی افزود: گزارش اولیه توسط مردم منطقه ارائه شد و جهاد با حداکثر توان در منطقه حاضر شد از امکانات بخش خصوصی هم پای کار آمدند از طریق چهار دستگاه سم‌پاش پشت تراکتوری کار مبارزه انجام شد. ملخ‌ها در شهرستان فردوس به‌صورت لکه‌‍ای مشاهده شدند که کار پایش در 100 هکتار که محل تجمع آنها بود انجام و سم‌پاشی شد.
فرماندار شهرستان فردوس عنوان کرد: بوته‌ها و جنگل روی زمین گیاه‌هانی بوده که ملخ‌ها ابتدا به سمت آنها رفته بعد به سمت بوته‌های طاق رفتند و سم‌پاشی سبب شده تا خسارت خیلی جدی وارد نشود البته موجودی سم شهرستان به اتمام رسیده و از استان درخواست کردیم که سم را به ما برسانند.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 26851

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/26851/هجوم-ملخ-های-صحرایی-فردوس-گرما-کار-مبارزه-ملخ-نهبندان-سخت-تر

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir