به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، روحالله نورمحمدی اظهار کرد: آب و هوا خود به تنهایی برای جوجههای مرغ بومی استرسزا نیست، جوجهها بسیار جسور هستند و ترجیح میدهند بیرون از لانه باشند، حتی اگر آب و هوا بسیار نامناسب باشد.
وی ادامه داد: در این صورت است که آب و هوا میتواند اثراتی متضاد بر سلامت جوجه داشته باشد و برای آنها استرسزا باشد.
کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: از آن جاکه در تابستان، گرما میتواند تاثیر بسیار بد بر جوجههای سالم داشته باشد، باید مطمئن شد که جوجههای پرورش یافته در فضای باز همیشه زیر سایه باشند و آب مصرفی آنها همیشه تازه و خنک باشد.
نورمحمدی با بیان اینکه جیره غذایی، تاثیر بسیار زیادی بر سطح استرس دارد و این امر قطعاً بر سلامت عمومی نیز تاثیرگذار است، افزود: مرغهای تخمگذار بومی چاق نمیشوند، اما میتوانند مقدار زیادی چربی را در یک قسمت بدن، به خصوص در اطراف اندامهای تولیدمثل جمع کنند.
وی با اشاره به اینکه این چاقی مشکلات سلامتی جدی مانند گیر کردن تخم و کاهش تخمگذاری را به همراه دارد، تصریح کرد: جوجهها علاقه زیادی به غذاهای باقی مانده در سفره غذای انسان دارند، اما این غذاها باید تازه باشند و هرگز فاسد و کهنه نشده باشند.
کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: هرگز به پرندهها غذاهای چرب، شیرین یا غذاهایی که فرآوری شدهاند نباید داد و پرک ذرت یا پودر آن برای جوجهها مناسب است، اما مقدار زیاد پودر ذرت نیز برای جوجهها مناسب نیست.
نورمحمدی اظهار کرد: در آب و هوای گرم، تحرک پرنده را باید به حداقل رساند، بنابراین استفاده از خوراک با انرژی بالا یا ذرات درشت میتواند مفید باشد.
وی افزود: تغذیه با استفاده از دان تازه، باید در ساعات خنک روز انجام شود و باید مطمئن شد که آب خنک و تازه در تمام اوقات در دسترس پرنده قرار دارد.
کارشناس مسئول پرورش طیور جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: محدود کردن مصرف خوراک قبل از رسیدن دمای محیط به 36 درجه سانتیگراد (که مدت بیش از سه ساعت ادامه دارد)، میتواند پرنده را در هنگام شب و یا هنگام طلوع آفتاب که هوا خنکتر است، تشویق به مصرف خوراک کند و تغذیه شبانه میتواند مقدار مصرف خوراک را به حد مطلوب برساند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , مرغ , خراسان جنوبی , جوجه , تولیدکنندگان