رئیس بسیج سازندگی: ۲۰ هزار صندوق قرض‌الحسنه مردم‌یار اشتغال‌زا در کشور فعال است

27 تير 1399 ساعت 0:07

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه نهضت جهش تولید در دستور کار این سازمان است و باید در اقتصاد مقاومتی به مردم اعتماد کرد گفت: ۲۰ هزار صندوق قرض الحسنه مردم‌یار اشتغالزا با ۹۰۰ هزار نفر عضو در کشور وجود دارد.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزای تسنیم، سرهنگ محمد زهرایی ظهر امروز در مراسم واگذاری تجهیزات به 65 کارگاه خانگی که در بیرجند برگزار شد اظهار داشت: هنوز هم مانند دوران دفاع مقدس در جنگ هستیم، جنگی که نوین شده است و محتوا و ریشه همان جبهه استکبار و جبهه باطل است؛ جبهه حق هم مشخص  است اما  آرایش جنگی متفاوت شده است.

وی افزود: دشمن از ترس خود دو خاکریز عقب‌تر رفته و اتاق اقتصادی را پیش کشیده است که باید آرایش جنگی ما نیز متناسب با اقتصاد باشد. سرباز، ژنرال، سردار و امیر در جنگ اقتصادی  باید آموزش‌دیده و متخصص اقتصاد باشد؛ هرچند موفقیت در این جبهه محقق نمی‌شود مگر اینکه  مگر مردم‌پایه باشد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: در دوران دفاع مقدس، مردم با حضور در جبهه‌ها پیروز شدند و اگر در اقتصاد نیز به  مردم اعتماد کنیم موفق می‌شویم و اگر نگاه اقتصاد مردمی باشد موفق هستیم.

زهرایی بیان کرد: نهضت جهش تولید در دستور کار بسیج سازندگی است. نهضت جهش تولید، آرایش جنگی اقتصاد مقاومتی مردم‌محور در برابر استکبار است. در اقتصاد مردم‌پایه باید دنبال زنجیره ارزش کوچک  برویم که از فرهنگ مردم نشأت گرفته باشد. 
وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های "توبافی" در خراسان جنوبی یک نشان و سنت فرهنگی در این استان است و به نوعی یک نوع شغلی است که در فرهنگ ما ریشه دارد افزود: صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم‌یار اشتغال‌زا در بسیج مستضعفین کشور 20 هزار صندوق با 900 هزار نفر عضو دارد.

زهرایی تصریح کرد: پیوند بین تشکیل صندوق‌های قرض‌الحسنه مردمی، خیرین و جهادگران مهم است. اگر طرح‌های اشتغال‌زا از حاشیه‌نشینی جلوگیری کند، خیرین هم پای کار می‌آیند و ما هم دنبال الگوهای قابل تکثیر هستیم و هر حمایتی نیاز باشد انجام می‌دهیم.  

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: دبیر نهضت جهش تولید نیز هستم و سازمان بسیج مستضعفین اقشار 22 گانه و معاونت‌ها چندین طرح اقتصاد مقاومتی در دستور کار دارد.
وی افزود: خودکفایی کردن 5 محصول استراتژیک در کشاورزی، صنعت برای جهاد روشنایی،  طرح صندوق‌ها و تعاونی‌ها است که در طرحی سه ساله تلاش می‌شود 20 هزار صندوق به 35 هزار نفر و اعضا به 3 میلیون نفر واگذار شد. تفاهم نامه‌های مختلف منعقد شده و از تبصره‌های مختلف استفاده شده تا مشاغل پا بگیرد. 

400صندوق قرض الحسنه مردمی در خراسان جنوبی فعال است
رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی نیز در این مراسم اظهار داشت: از مشکلات اساسی صندوق‌های قرض الحسنه  مردمی که در مساجد و پایگاه‌های بسیج محلات حاشیه شهر و روستاها راه‌اندازی شده بود تلاش کردیم با حمایت از این صندوق‌ها مشکل را رفع کرده و ظرفیت خیرین را در نظر بگیریم تا فرهنگ قرض‌الحسنه برای تامین اقلام کارگاه‌ها در اختیارآنها قرار گیرد.

مهدی هنری افزود: تفاهم‌نامه با برخی صندوق‌ها امضا شد و مبلغی به عنوان  قرض در اختیار دیگران صندوقها قرار دادیم. حاشیه شهر بیرجند را انتخاب کردیم و در یک شهرستان دیگر هم به صورت الگویی انتخاب شد تا با توجه به آموزش‌هایی که دنبال شد آموزش پارچه بافی را داشته باشیم.
وی عنوان کرد: بعد از انجام آموزش افرادی که صلاحیت داشتند از ظرفیت خیرین استفاده شد و دستگاه تحویل آنها شد و بعد از چند ماه پشتیبانی برای تکمیل بازار و تامین مواد اولیه به درآمد دهی رسید و بعد از یک سال افراد خود مالک تجهیزات می‌شوند مدلی مردمی است که به دنبال اقتصاد مردمی  و ظرفیت مردمی شکل گرفته است. 

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سه ماهه اول امسال 65 کارگاه پارچه بافی و تابلو فرش تجهیز شد افزود: طرح مرغ بومی انجام شدو تکمیل زنجیره در شهرستان دهستان ادامه دارد و با محوریت صندوق‌ها برای افرادی که شرایط دارند تلاش می‌شود با محوریت صندوق های قرض الحسنه و مانند اجاره به شرط تملیک از ظرفیت خیران در حوزه اشتغال به جای پول بلاعوض استفاده شود.

هنری با بیان اینکه 400 صندوق قرض الحسنه مردمی در استان داریم که موارد اشتغال را پیگیری می‌کنند تصریح کرد: با حمایت تسهیلگران این طرح را ادامه می‌دهیم تا گام‌های خوبی در راستای جهش تولید برداریم. 

انتهای پیام/4


کد مطلب: 27115

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/27115/رئیس-بسیج-سازندگی-۲۰-هزار-صندوق-قرض-الحسنه-مردم-یار-اشتغال-زا-کشور-فعال

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir