روحانی:
طبق یک گزارش ۲۵ میلیون ایرانی به بیماری کرونا مبتلا شدهاند/ما در برابر کرونا پیروز میشویم
28 تير 1399 ساعت 13:12
رئیس جمهور با بیان اینکه ما در برابر کرونا پیروز میشویم، گفت: طبق یک گزارش ۲۵ میلیون ایرانی به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (شنبه) در نشست ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: در پایان ماه پنجم در مواجهه با این ویروس خطرناک هستیم و همچنان نگرانی در ایران و سطح جهان وجود دارد.
* تا الان ۲۵ میلیون ایرانی به رونا مبتلا شدهاند
وی ادامه داد: چون داروی قطعی، واکسن و ایمنی جمعی نداریم راهی نداریم دست به دست هم دهیم و زنجیره ابتلا را قطع کنیم. در گزارشی که از معاونت تحقیقات وزارت بهداشت به دست من رسید آمده تخمین این است که تا الان ۲۵ میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا شدهاند. ۱۴ هزار نفر هم جان خود را از دست دادهاند ودر مدت حدود این ۱۵۰ روز بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستانها بستری بودهاند و باید احتمال دهیم که ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر در معرض ابتلا خواهند بود.
رئیس جمهور افزود: در این گزارش گفته شده باید دو برابر تعدادی که در این ۱۵۰ روز بستری داشتیم در آینده انتظار مراجعه به بیمارستان داشته باشیم. ما تا پایان امسال و احتمالاً ابتدای سال آینده هم شاید درگیر این بیماری باشیم.
روحانی با اشاره به موج دوم بیماری کرونا خاطر نشان کرد: ما باید خود را از لحاظ تختآ امکانات و درمان آماده کنیم تقریباً دو برابر تعدادی که تا به امروز بیمارستان رفتند در روزهای آینده به بیمارستان نیازمند میشوند.
* نیمی از مبتلایان علامت ندارند
وی گفت: از هر ۱۰۰۰ نفر که به این ویروس مبتلا شدهاند ۵۰۰ نفر علامت ندارد و ممکن است متوجه هم نشوند که این ویروس را گرفتند و از آن عبور میکنند. حدود ۳۵۰ نفر از ۱۰۰۰ نفر علائم خفیف دارند و نیاز به بستری شدن ندارد اما ممکن است ۱۵۰ نفر از هزار نفر نیاز به بستری شدن داشته باشند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: مردم در کشور دو موج کرونا را شاهد بودند. یک موج مربوط به اسفند سال گذشته و فروردین امسال
میشود که در اواخر فروردین حرکت کاهشی را دیدیم و یک موج دوم که از اواخر خرداد شروع شد و الان هم ادامه دارد.
*موج اول کرونا با یک غافلگیری توام بود
وی اضافه کرد: مکانهای این دو موج عین هم نبود؛ یعنی در موج اول برخی از استانها درگیر و در موج دوم نیز استانهای دیگر درگیر هستند. در راس موج اول، استانهای قم و گیلان بود، گزارشهایی هم که ما داریم احتمالا انتشار بیماری در کشور از قم و گیلان شروع شده و هردوی آنها هم به خاطر مسافران بازگشته از ووهان (چین) بود. در قم بیشتر برای روابط تجاری بوده و در گیلان بیشتر جنبه ورزشی و دانشجویی بوده است. موج اول با یک غافلگیری توام بود و شاید تا زمانی که ما بفهمیم دو تا سه هفته طول کشیده است.
وی بیان داشت: مشکل دوم که ممکن است در کشورهای دیگر هم همین مشکل وجود داشته باشد در کشور ما مساله فشار خون، چربی بالا، چاقی، قندخون و سنن بالای ۵۵ سال یا دیگر بیماریهای زمینهای، که کار ما را سختتر میکند. در این شرایط، ۳ راهحل اساسی وجود دارد که وزارت بهداشت، درمان نیز مدام بر آن تاکید میکند و خواهش میکنم که همه ما به این توصیهها توجه کنیم، سادهترین، راحتترین و حتی موثرترین و کمهزینهترین آن، ماسک است که هم هزینه زیادی ندارد و هم آسان و بسیار موثر و راحت است و هم عامل بسیاری خوبی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری است.
روحانی با تاکید بر اینکه باید تابآوری اقتصادی را افزایش دهیم، اظهار داشت: تولید برای ما اهمیت ویژهای دارد. کالای مورد نیاز مردم باید در دسترس باشد. باید از افرادی که در تولید هستند مراقبت شود اگر دقیق عمل نکنیم خدمات تعطیل میشود. باید از این کارگران و مهندسان مراقبت شود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: نیازمندی ما به بیرون تقریباً صفر است. در بخش سلامت هم نیاز به تابآوری داریم. همه نیروی انسانی که در جبهه دفاع سلامت بوجود آمده باید استراحت کنند و تعدادشان افزایش یابد. کادر درمانی ما انگیزه کافی را دارند و باید سلامت خودشان حفظ شود. باید همه امکانات و تجهیزات برایشان مهیا شود.
روحانی بیان داشت: بیماری که با آن مواجه هستیم همه گیر و عالم گیر است. امروز همه استانها و شهرهای ما درگیر این بیماری هستند. ما منطقه سفید به معنای اینکه اصلا بیماری نداریم در کشور وجود ندارد. کرونا به ما میآموزد که باید به خود اتکا کنیم و روی پای خود ایستادگی کنیم. یک وقتی بود غیر از اینکه کشورهای دیگر ماسک، ونتیلاتور و مواد ضد عفونی به نمیدادند گندم هم نمیدادند. البته
خداروشکر ما نیاز به گندم نداریم و نسبت به قبل ۱۲ درصد افزایش خرید در کشور هم داشتهایم.
* نباید اضطراب برای مردم ایجاد کرد
وی با اشاره به اخلاق در زمان مبارزه با بیماری کرونا گفت: نباید اضطراب برای مردم ایجاد کرد. مردم را به صبر باید توصیه کرد و احساس مقهور بودن هم نکنیم. ما در برابر این بیماری حتماً پیروز میشویم. کارشناسان و روانشناسان برای آلام مردم در فضای حقیقی و مجازی کمک کنند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 27128