شنبه ۲۸ تير ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۵۱

عطش بی‌آبی در روستاهای مرزی «درمیان»/ اهالی ۶۰ روستا کوزه به دست

درجه تب برخی از این نقاط به واسطه بی‌آبی به قدری بالاست که اهالی چاره را در کوچ می‌بینند تا جایی که بیم خالی از سکنه‌شدن برخی از روستاهای این شهرستان مرزی وجود دارد.
عطش بی‌آبی در روستاهای مرزی «درمیان»/ اهالی ۶۰ روستا کوزه به دست
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، دو دهه است که آسمان با زمین خراسان‌جنوبی کم مهری می‌کند و نجوشیدن آب از چشمه‌های زمین سبب شده تا مردمان این دیار صدای تشنگی در نقطه نقطه استان سر دهند. این روزها لب‌های زمین خشکیده و ترک خورده و در قنات‌های آن هم آبی برای جوشیدن وجود ندارد.

موج بی‌آبی صدای فغان روستاییان این خطه کویری را به عرش رسانده، داد همه آن‌ها از بی‌آبی است که زندگی‌شان را فلج و آبادانی را از محل سکونتشان پاک کرده  است
 
موج بی‌آبی صدای فغان روستاییان این خطه کویری را به عرش رسانده، داد همه آن‌ها از بی‌آبی است که زندگی‌شان را فلج و آبادانی را از محل سکونتشان پاک کرده است. آتش خشکسالی که به جان خراسان‌جنوبی افتاد دامن همه نقاط استان را گرفت و حالا شاید کمتر نقطه‌ای را بتوان یافت که از گزند آن در امان مانده باشد.

از جمله این نقاط هم شهرستان درمیان است طوری که قهر آسمان در این دو دهه سبب شده تا آب آبادی‌های زیادی از این شهرستان  با تانکر تأمین شود و در حالی که این منطقه تا چندی پیش به دلیل موقعیت کوهستانی سرزمینی سرسبز بود اکنون در تب و تاب بی‌آبی می‌سوزد و هر چه می‌گذرد خاکستر خشکسالی دامن منطقه وسیع‌تری از این حوزه را در بر می‌گیرد.

درجه تب برخی از این نقاط به واسطه بی‌آبی به قدری بالاست که اهالی چاره را در کوچ می‌بینند تا جایی که بیم خالی از سکنه‌شدن  برخی از روستاهای این شهرستان مرزی وجود دارد.

در کنار همه این محدودیت‌ها شهرستان مرزی درمیان امکانی همانند سد رزه دارد که هم‌اکنون هشت میلیون متر مکعب آب پشت این سد مخزنی ذخیره شده و می‌تواند برای تأمین آب شرب و کشاورزی این شهرستان مورد استفاده قرار گیرد.

حسینعلی بخشی با اشاره به موقعیت جغرافیایی این شهرستان، گفت: شهرستان درمیان یکی از چهار شهرستان مرزی خراسان‌جنوبی است و در مجموع ۱۵۴ آبادی در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۹۵ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند.
اصلی‌ترین مشکل موجود در مناطق مرزی استان مشکل آب است زیرا آب آشامیدنی آب مطمئنی نیست و مردم شرایط سختی دارند و با تانکر آبرسانی می‌شوند
 
وی با بیان اینکه روستای درمیان به‌دلیل اینکه درمنطقه کوهستانی واقع شده و منازل نصف روستا در بلندی قرار دارد رسیدن آب به مناطق بالای روستا سخت‌تر است، بیان داشت: اصلی‌ترین مشکل موجود در مناطق مرزی استان مشکل آب است زیرا آب آشامیدنی آب مطمئنی نیست و مردم شرایط سختی دارند و با تانکر آبرسانی می‌شوند.

فرماندار درمیان با اعلام اینکه ۷۳ درصد جمعیت شهرستان درمیان روستایی هستند، گفت: بالغ بر ۶۰۰ رشته قنات در شهرستان درمیان وجود دارد که متأسفانه احیا نشده‌اند و برخی خشک و برخی دیگر بر اثر سیلاب‌ها آسیب دیده‌اند.
اهالی ۶۰ نقطه روستایی درمیان برای رفع عطش چشم انتظار تانکرهای آب‌رسان هستند
 
بخشی با بیان اینکه اهالی ۶۰ نقطه روستایی درمیان برای رفع عطش چشم انتظار تانکرهای آب‌رسان هستند، مطرح کرد: حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار جهت اصلاح شبکه‌های آبرسانی در سطح شهرستان نیاز است.

وی در ادامه با بیان اینکه طرح آبرسانی پایدار به ۱۲ روستای شهرستان از مصوبات سفر استاندار خراسان‌جنوبی به‌طور کامل از محل اعتبارات ملی و استانی اجرایی شده، مطرح کرد: تاکنون ۴.۵ کیلومتر شبکه توزیع، یک کیلومتر خط انتقال، ۴۰ مورد نشت‌یابی با دبی ۳.۵ لیتر بر ثانیه و تعویض ۱۵۰ کنتور فرسوده برای جلوگیری از هدررفت آب انجام شده است.

و اما...
 اجرای پروژه تأمین آب پایدار درمیان و روستاهای اطراف نیز با جمعیت بیش از ۱۴ هزار نفر و اعتبار بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال در سفر وزیر نیرو به خراسان‌جنوبی از مصوبات سفر استاندار خراسان‌جنوبی به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۷۱۳۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آب , خراسان جنوبی , بیرجند , درمیان