به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، حسین خوشآیند پیش از ظهر امروز در نشست خبری در اولین روز از هفته ملی مهارت اظهار داشت: استفاده از فرصتها و ترویج فرهنگ مهارت آموزی در بین جوانان از اهداف هفته ملی مهارت فنی و حرفهای است.
وی افزود: رسالت، ماموریت و اهداف فنی و حرفهای ارتقاء کسب و کار، ارتقاء مهارت و مهارت آموزی در دو بخش دولتی و خصوصی است.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی بیان کرد: آموزشهای فنی و حرفهای منجر به ارائه گواهینامه مهارت بر اساس استانداردهای بین المللی و مورد تایید جهانی است که در بسیاری از کشورها از آن استفاده میشود.
وی بیان کرد: در بخش دولتی 19 مرکز آموزشی با 120 کارگاه آموزشی در استان فعال هستند که در این کارگاهها 550 حرفه آموزشی، قابلیت آموزش در 3 خوشه خدمات، صنعت و کشاورزی را دارند.
خوشآیند به آموزشهای خصوصی فنی و حرفهای اشاره و تصریح کرد: 166 آموزشگاه آزاد با 226 حرفه آموزشی در استان فعال است که بر اساس شهریه از ظرفیت مهارتی استان استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای محدود به کلاسهای مشخص نمیشود عنوان کرد: روشهای اجرایی به صورت مشارکتی، تلفیقی، حضوری و مشارکتی است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی یادآور شد: این آموزشها در پادگانها، زندانها، بنگاههای اقتصادی، اصناف و شعبات، عشایر و روستائیان بر اساس نیاز به آموزش و بازار کار با حداقل 12 نفر صورت میگیرد.
خوشآیند با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای بر اساس بازار کار و درخواستهای مردم در تقویم اجرایی گنجانده میشود گفت: تنوع مخاطبین آموزشی شامل 18 گروه است.
وی از راهاندازی قرارگاه آموزشی سربازان در استان در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری خبر داد و اظهار داشت: این سربازان علاوه بر یادگیری فنون نظامی با چند مهارت فنی و حرفهای هم آشنا میشوند تا مهمترین دغدغه سرباز که اشتغال است برطرف شود.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی یادآور شد: آموزشهای شاغلین بنگاههای اقتصادی بر اساس تکنولوژی از گروههای هدف فنی و حرفهای هستند که در این زمینه مرکز بین کارگاهی راهاندازی شده است.
خوشآیند، آموزش دانشجویان، آسیب دیدگان اجتماعی، عشایر و روستائیان و اتباع و پناهندگان خارجی را از دیگر گروههای مورد هدف فنی و حرفهای در راستای ایجاد اشتغال عنوان کرد.
وی به عملکرد فنی و حرفهای در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به سند مهارتی در 18 گروه مورد هدف، یک هزار و 769 دانشجو، یک هزار و 544 داشن آموز، دو هزار و 642 سرباز و سه هزار و چهار نفر عشایر، یک هزار و 759 نفر در بنگاه های اقتصادی، 42 نفر از ممولان بیمه بیکاری، هفت هزار و 926 نفر از متقاضیان مهارت آموزی و 200 نفر از اتباع بیگانه و یک هزار و 79 نفر در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی از ظرفیتهای آموزشی فنی و حرفهای استفاده کردند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی بیان کرد: در راستای مسئولیتهای اجتماعی سال گذشته طرح جهادی خدمات فنی و مهندسی به مناطق محروم روستایی و عشایری انجام شد.
خوشآیند رفع برخی مشکلات روستائیان و ترویج فرهنگ مهارت آموزی و توسعه روحیه مشارکتی و ایجاد نشاط در روستائیان و نیازسنجی آموزشی روستائیان را از اهداف این طرح ابتکاری استان عنوان کرد.
وی به ارائه خدمات فنی و حرفهای به یک هزار و 492 روستایی در مناطق محروم اشاره کرد و یادآور شد: در این طرح جهادی که در 9 شهرستان و روستاهای محروم استان برگزار شد 120 نفر از کارکنان اعزام شدند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی اظهار داشت: در سال 98 پروژ مرکز خواهران قاین با هزینه کرد 2 میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز افتتاح شد.
خوش آیند به طرح کارآفرینی اجتماعی فنی و حرفهای استان برای کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره و تصریح کرد: در این طرح برای 371 نفر دوره آموزشی برگزار شده است.
وی با اشاره به شیوع کرونا یادآور شد: سال 99 با ویروس کرونا آغاز شد اما علیرغم محدودیتها، 4 هزار و 800 نفر دوره مجازی برگزار شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی اظهار داشت: پیشبینی میشود این آموزشها برای 15 هزار نفر با استفاده از ظرفیت بخش دولتی به صورت مجازی برگزار شود.
خوشآیند به انعقاد تفاهم نامه همکاری با 40 دستگاه دولتی و خصوصی استان اشاره کرد و گفت: در راستای ایجاد اشتغال تفاهمنامههای مشارکتی با میراث فرهنگی برای توسعه خوشههای صنایع دستی، جهاد کشاورزی برای آموزش گلخانه داران، و تفاهم نامههای جهاد سازندگی، نظام مهندسی ساختمان و انجمن صنفی ساختمان منعقد شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 220 نفر در قالب 140 آموزشگاه آزاد به ستاد تسهیلات کرونا معرفی شدند گفت: در روزهای اول شیوع بیماری کرونا که جامعه با مشکل کمبود ماسک مواجه بود مراکز فنی و حرفهای 303 هزار ماسک تولید کردند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه دو کارگاه شهرستانی با اولویت مناطق مرزی و محروم در به روزرسانی امکانات نیاز به تجهیز داشتند افزود: تاکنون 100 درصد این کارگاهها را به روزسانی کردیم.
خوشآیند با تاکید بر اینکه به روزرسانی همه این کارگاهها هزینههای زیادی دارد خاطرنشان کرد: برای به روزرسانی تجهیزات کارگاههای فنی و حرفهای بالغ بر 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی با بیان اینکه دپارتمان گوهرشناسی با همکاری ایمیدرو در شهرستان فردوس راهاندازی شد گفت: سال گذشته برای آخرین شهرستان زیرکوه، که فاقد چارت سازمانی بود چارت سازمانی گرفتیم.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر حدود 90 درصد مراکز فعال شهرستانی چارت سازمانی و نیروی انسانی دارند.
خوش آیند با بیان اینکه 60 درصد مهارت آموزان فنی و حرفهای وارد بازار کار میشوند گفت: در آموزش خوشه های صنایع دستی که به همت استاندار در استان آغاز شد 100 درصد متقاضیان وارد باز کار خواهند شد.
وی اظهار داشت: در هفته ملی مهارت برپایی نمایشگاه مجازی مهارت، برگزاری مسابقات در قاب مهارت، تجلیل از خیران و کارآفرینان برتر، مربیان و مدیران آموزشگاههای آزاد و ارائه خدمات خودرویی رایگان در شهرستان های بیرجند، قاین، فردوس، طبس و سرایان انجام خواهد شد.
انتهای پیام/4