به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مورد ابزارهای مورد بررسی در مورد حل مشکل مسکن و تامین مالی این صنعت، اشاره کرد و گفت: انتشار اوراق سلف موازی استاندارد و امکان فروش متری مسکن، انتشار اوراق خرید دین مسکن، بازار مصالح ساختمانی، صندوقهای املاک و مستغلات، بازار تهاتری ملک و مصالح به همراه توسعه صندوقهای زمین و ساختمان مهمترین این ابزارها هستند که از میان آنها، تاکنون صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان، عملیاتی شده و بررسیهای لازم جهت کارآمدتر شدن این ابزار در دستور کار قرار دارد. سایر ابزارها نیز در حال بررسی هستند و در آیندهای نزدیک، بهویژه اوراق سلف موازی استاندارد مسکن، عملیاتی خواهد شد.
مزایای اوراق سلف موازی مسکن
وزیر راه و شهرسازی به مزایای انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مسکن و به تبع آن طرح فروش متری مسکن در بورس کالا اشاره کرد و گفت: اوراق سلف موازی استاندارد مسکن دارای مزایا و کارکردهای متعددی است که از جمله آنها، امکان تأمین مالی برای فعالان ساختوساز و اطمینان از فروش، امکان خرید مسکن پیش از ساخت در یک بازار رسمی برای خانوارها، دسترسی به انجام معاملات از سراسر کشور، امکان سرمایهگذاری بهصورت متری در مسکن و تضمین اجرای تعهدات سازندگان است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، خرید مسکن پیش از ساخت در بازار رسمی و امکان خرید متراژهای متفاوت از واحدهای مسکونی، ریسک افزایش قیمت مسکن برای افرادی که توان خرید واحد مسکونی کامل را ندارند، پوشش خواهد داد.
اسلامی انتشار اوراق مسکن را هم برای خریداران و هم برای سازندگان دارای مزایای متعدد دانسته و افزود: از جمله این مزایا برای سازندگان تأمین مالی پروژهها و همچنین اطمینان از فروش واحدهای در دست تولید آنهاست و به نظر میرسد، جذابیت کافی برای ورود سازندگان به این بازار وجود دارد.
وی انتشار اوراق خرید دین بر پایه معاملات نسیه مصالح ساختمانی را به عنوان طرح دیگری ذکر کرد که پس از تصویب نهایی عملیاتی خواهد شد.
اسلامی در این مورد گفت: دستورالعملها و ضوابط لازم برای اجرایی شدن این ابزار توسط بورس کالا تهیه شده است که پس از اعلام نظر و تصویب نهایی آن توسط هیئتمدیره سازمان بورس عملیاتی خواهد شد. مزایای این اوراق، تأمین مالی تولیدکنندگان مصالح، عبور از رکود با جذب سرمایههای عمومی و کمک به خریداران و همچنین افزایش نقدشوندگی مطالبات است.
انتهاس پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , کرونا , مسکن , اقتصاد