سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۰۵

مردم برای اهدای خون نگرانی نداشته باشند/ بانوان نسبت به اهدای خون اهتمام نمایند

مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی تاکیدکرد: مردم برای اهدای خون هیچ ترسی و نگرانی نداشته باشند چرا که تمامی وسایل یکبار مصرف بوده و مکان انتقال خون نیز پس از هر مرتبه اهدا ضدعفونی می‌شود.
مردم برای اهدای خون نگرانی نداشته باشند/ بانوان نسبت به اهدای خون اهتمام نمایند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم، ابراهیم میری‌مقدم، مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی، در نشست خبری به مناسبت روز اهدای خون، با بیان اینکه علی رقم تمام پیشرفت های علم پزشکی، هنوز هیچ بافتی نتوانسته جایگزین خون شود، اظهار داشت: چنانچه نیاز به این فرآورده‌ باشد، باید حتماً اهداکننده نیز وجود داشته باشد تا این نیاز برطرف شود.

وی ادامه داد: خون و فرآورده های خونی دارای طول عمری مشخص هستند و نگهداری از آن از یک تا ۳۵ روز و حتی گاهی تا یک سال متغیر است، لذا هنگامی که با چنین بافت با طول عمرهای متفاوت مواجه هستیم، می بایستی پیوسته اهداکنندگانی برای این ساختار وجود داشته باشند.

مدیرعامل انتقال خون استان تمامی هم و غم سازمان انتقال خون را وارد کردن اهداکنندگان به پروسه اهدای خون ونیز تامین نیاز خونی مراکز درمانی دانست و گفت: برخلاف سایر سازمان ها، در بانک خون افراد برای اهدا و کار خداپسندانه وارد این ساختار می‌شوند و مهم ترین فایده اهدای خون نیز پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی است.

میری‌مقدم با تاکید بر اینکه اهدای خون منجر به کم‌خونی نمی‌شود، تصریح کرد: افراد با اهدای خون، بخشی از سلول ها و پلاسمای خون خود را اهدا می‌کنند که پس از مدت کوتاهی عناصر سلولی جایگزین آن می شوند؛ علاوه بر این اهداکننده نیز باید تمامی شرایط لازم برای اهداء را داشته و عاری از مشکل خاص باشد.

وی با اشاره به اینکه طی ۴۶ سال گذشته ایران، سنگاپور، کره جنوبی و ژاپن جزو چهار کشور برتر جهان از نظر تضمین، کیفیت و سلامت خون بوده‌اند، افزود: ایران پایین ترین نرخ شیوع عفونت های منتقله از راه خون را میان ۲۲ کشور مدیترانه شرقی داشته‌است.

مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی اوج ایثارگری ایرانیان جهت اهدای خون را مربوط به زمان جنگ تحمیلی دانست و خاطرنشان کرد: از ۱۰ میلیون واحد خون اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی، سهم ایران ۲۰ درصد است و هر واحد خون نیز می تواند نجات دهنده زندگی سه نفر باشد.

میری‌مقدم بیان کرد: در هر بار اهدای خون، حدود ۴۵۰ سی سی خون از فرد اهدا کننده دریافت می‌شود که ٢٠ درصد این خون جمع آوری شده، برای بیماران خاص در نظر گرفته می شود.

وی ضمن بیان اینکه با توجه به شیوع بیماری کرونا، برخلاف بسیاری از کشورها که ذخایر خونی آنان با افت شدیدی مواجه بوده، ذخایر خونی ما کاهش شدیدی نداشته، تصریح کرد: یکی از اقدامات خوبی که اخیرا در سطح استان صورت گرفت، دریافت پلاسما از بهبودیافتگان کووید ۱۹ با استفاده از دستگاه پلاسما فرزیس بوده و از ابتدای مردادماه تاکنون ۱۱ نفر جهت اهدای پلاسما به مرکز مراجعه کردند که ۹ نفر از آنان نیز موفق به اهدای پلاسما شده اند.

مدیرکل انتقال خون استان عنوان کرد: انتقال پلاسما، یک انتقال ایمنی غیرفعال است و در روش اهدای پلاسما بااستفاده از دستگاه پلاسما فرزیس، در هر بار ۵٠٠ تا ۶۰۰ سی سی پلاسما از هر فرد گرفته می‌شود که تقریباً سه برابر روش دریافت پلاسما از طریق اهدای خون و سپس جداسازی پلاسما از آن است.

میری‌مقدم بیشترین میزان اهدا را در گروه خونی O+ و بیشترین نیازمندی را مربوط به گروه های خونی منفی و به ویژه AB- دانست و ادامه داد: مردم برای اهدای خون هیچ ترسی و نگرانی نداشته باشند چرا که تمامی وسایل یکبار مصرف بوده و مکان انتقال خون نیز پس از هر مرتبه اهدا ضدعفونی می شود.

وی در پایان از فعال کردن مجدد پایگاه انتقال خون شهرستان قاین خبر داد و گفت: ۵۰ درصد جمعیت را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و این در حالی است که میزان اهدا خون آنان در بهترین شرایط ٩درصد است لذا تقاضا می‌شود بانوان نیز در این امر خیر بیشتر همت گمارند.

انتهای پیام/۴
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۷۳۴۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کرونا , اهدای خون , خراسان جنوبی