پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۰۰
گزارش/

اهدای پلاسما به شکرانه سلامتی در برابر کرونا/ زمان طلایی اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان کرونا

مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی گفت: بهترین زمان برای اهدای پلاسما ۲۸ تا ۳۰ روز پس از بهبودی مبتلایان است و افراد نباید این بازه زمانی را طولانی کنند چرا که هرچه بیشتر از این زمان بگذرد، مقدار آنتی‌بادی های موجود در خون آنان کاهش می یابد.
اهدای پلاسما به شکرانه سلامتی در برابر کرونا/ زمان طلایی اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان کرونا
 
درحالی که از گوشه و کنار جهان خبرهایی در خصوص تجارت رو به پیشرفت فروش پلاسما و افزایش قیمت آن، مخصوصا در این روزهای کرونایی به گوش می‌رسد و در کشوری چون آمریکا برای هر واحد گلبول قرمز و پلاسما بیش از ۱۰۰ دلار هزینه می شود؛ در جایی دیگر و در خاک سرزمینم، مردم برای کمک به همنوعان خود از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند و چنانچه یقین پیدا کنند که قطره‌ای از خون شان می تواند نجات‌بخش زندگی دیگری باشد، آن را بی هیچ منتی تقدیم کرده تا از این طریق در بقای جامعه خود ایفای نقش نمایند.

اهدای پلاسما به شکرانه سلامتی در برابر کرونا
ایوب، یکی از افراد خیر و دل پاکی است که برای اهدای پلاسمای خون خود کیلومترها راه را طی کرده تا خود را از زادگاهش، مشهد مقدس به بیرجند برساند و جان هم‌وطنی که نیاز فوری به پلاسمای گروه خونی B+ داشته را نجات دهد.

ایوب ۴۵ سال دارد و در خصوص چگونگی مبتلا شدنش به ویروس کووید ۱۹ اظهار می‌کند: اطلاع دقیقی در مورد چگونگی ابتلا به ویروس ندارم و هنگامی که دچار علائمی مانند سردرد و تب شدید شدم، به پزشک مراجعه کرده و پس از انجام آزمایش و مثبت شدن تست، به مدت ۱۵ روز دور از خانه و خانواده قرنطینه شدم که مبادا سلامت اهل خانه به خطر افتد.

وی در خصوص حضورش در بیرجند چنین می‌گوید: از طریق فضای مجازی متوجه نیاز فوری بانویی بیرجندی به پلاسمای گروه خونی B+ شدم و پس از هماهنگی لازم برای اهدای پلاسما، راهی خراسان جنوبی شدم تا از این طریق دردی از هم‌وطنم را تسکین دهم.

ایوب با این تفکر که انسان‌ها باید خودشان به فکر یکدیگر باشند، ادامه می دهد: از این کار انسان دوستانه خود احساس خرسندی می‌کنم و چنانچه بدانم اهدای پلاسما بازهم می تواند نجات دهنده زندگی فرد دیگری نیز باشد، حتما دریغ نخواهم نمود.

داستان افرادی امثال ایوب، بذر امیدی در دل افراد مبتلاست. آنان بیش از هر چیزی به این امیدواری نیازمندند چرا که به شدت روحیه خود را از دست داده‌اند و بعضاً شنیده می‌شود برخی از آنان حتی پس از بهبودی کامل و اتمام قرنطینگی، از حضور در اجتماع احساس شرم و خجالت دارند.

سلامتی بعد از بلا و شفای بعد از بیماری از بزرگترین نعمات الهی است و چه خوب است کسی که از بیماری کرونا درمان یافته؛ به شکرانه این سلامتی‌، پلاسمای خون خود را به سایر بیماران اهدا کرده و مرهمی بر زخم آنان باشد.

حتی پس از بهبودی، برای خروج از خانه و حضور در اجتماع، احساس شرم و خجالت داشتیم
فریدون، کارمند بازنشسته آموزش و پرورش سرایانی که به اتفاق خانواده چهار نفره خود برای اهدای پلاسما به بیرجند آمده بود، در مورد چگونگی مبتلا شدنش گفت: همه چیز از یک سرماخوردگی ساده شروع شد و به علت ترس از این بیماری تازه وارد، به پزشک مراجعه کردم که به گفته وی، مشکل خاصی نداشتم و بیماری با دارو درمانی بهبود می‌یافت ولی با گذشت زمان به شدت این سرماخوردگی افزوده شد چنانکه به انجام تست کرونا واداشته شدم.

وی بیان می کند: پس از آزمایش و مثبت شدن نتیجه و گذراندن یک مدت دوازده روزه در بیمارستان، دو هفته را در قرنطینه خانگی سپری کردیم و پس از این مدت نیز برای خروج از خانه و حضور در اجتماع، احساس شرم و خجالت داشتیم.

فریدون ضمن توصیه به بهبودیافتگان کرونا جهت اقدام برای اهدای پلاسما، ادامه داد: اهدای پلاسما به بیماران نیازمند، کار خداپسندانه‌ای است که قطعا پاداش دنیا و آخرت را برای اهداکننده به ارمغان خواهد آورد، لذا افراد بدون هیچ ترسی اقدام به این امر خیر کنند.

مردم هیچ نگرانی بابت اهدا پلاسما نداشته باشند
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی در ادامه این گفت و گو با بیان اینکه افراد می‌توانند طی یک سال، ۴۸ مرتبه اهدای پلاسما داشته باشند، اظهار کرد: شرایط اهدای پلاسما، کاملاً مشابه افرادی است که برای اهدای خون به مرکز مراجعه می کنند؛ با این تفاوت که بانوانی که سابقه بارداری دارند نمی‌توانند وارد این پروتکل اهدا شوند.

میری‌مقدم یکی از رویکردهای مطرح شده در کارآزمایی های بالینی برای افراد مبتلا را استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان دانست و بیان کرد: در این پلاسما، آنتی‌بادی هایی علیه ویروس وجود دارد که می‌تواند به بهبود فرد مبتلا کمک کند و موفقیت هایی که در خصوص اهدای پلاسما وجود داشته نیز با توجه به زمان تزریق بسیار حائز اهمیت است.

وی بااشاره به اینکه چنانچه پلاسما در زمان مناسب تزریق شود، می تواند موفق عمل کند؛ بهترین زمان برای مراجعه در خصوص اهدای پلاسما را ۲۸ تا ۳۰ روز پس از بهبودی عنوان کرد و گفت: افراد نباید این بازه زمانی را طولانی کنند چرا که هرچه بیشتر از این زمان بگذرد، مقدار آنتی‌بادی های موجود در خون آنان کاهش می یابد.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه پلاسمای خون هر نفر صرفا برای یک بیمار مبتلا قابل استفاده است، خاطرنشان کرد: تا پایان تیرماه امسال شش هزار و ١٠٠ واحد خون و ۹۰ واحد پلاکت اهدا شده‌است؛ لازم به ذکر است که یک واحد اهدای پلاکت، می‌تواند به جای ۸ تا ۱۰ واحد پلاکتی که از یک کیسه خون جدا می شود، کارا باشد؛ بنابراین از مردم خواهشمندیم که وارد پروسه اهدای پلاکت شوند.

میری‌مقدم گفت: به مردم اطمینان می‌دهیم مراکز انتقال خون استان بسیار امن است و هیچ نگرانی بابت شیوع یا انتقال بیماری نداشته باشند چرا که در این مراکز، پروتکل‌های بهداشتی به صورت مستمر در حال انجام است.

انتهای پیام/۴
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۷۳۶۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کرونا , خراسان جنوبی , بیرجند , اهدای پلاسما , انتقال خون