روزهای روشن سیمان باقران/ امسال با ۹۰ درصد ظرفیت تولید می کنیم
12 مرداد 1399 ساعت 16:14
کارخانه سیمان باقران به عنوان یکی از بزرگترین طرح های اقتصادی خراسان جنوبی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی راه اندازی شد که با ایجاد بازار صادراتی در حال سپری کردن روزهای روشن است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، کارخانه سیمان باقران سال ۱۳۹۶ به عنوان بزرگترین و مهمترین طرح اقتصادی استان خراسان جنوبی با ظرفیت تولید یک میلیون تن سیمان در سال افتتاح شد.
تولید سیمان پرتلند تیپ ۱ و ۲ و سیمان پرتلند پوزولانی از جمله محصولات این کارخانه به شمار میرود که در آن سال همزمان برای انواع سیمان به خصوص تیپ ۵ و … مجوزهای لازم اخذ شده است.
این طرح که یکی از ۳۶ طرح مهم در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور است با هدف ایجاد اشتغال پایدار، تثبیت جمعیت در نوار مرزی، ایجاد توسعه در یکی از محرومترین نقاط کشور و ایجاد بازار صادراتی مناسب به بهره برداری رسیده است.
اکنون این کارخانه صنعتی در استان خراسان جنوبی بالغ بر ۲۷۵ نفر به طور مستقیم و حدود دو هزار نفر غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
کیفیت مرغوب و مقاومت مناسب سیمانهای تولیدی این کارخانه باعث میشود تا علاوه بر تأمین سیمان بازار ایران، محصولات آن به کشورهای افغانستان و پاکستان نیز صادر شود.
طی دو سال گذشته سیمان باقران با افت و خیزهایی مواجه بود که با تلاش مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره امروز این پروژه بزرگ صادراتی در حال پوست اندازی و سپری کردن روزهای روشن است.
مدیرعامل شرکت سیمان باقران که سابقه ۲۵ ساله فعالیت در شرکتهای سیمان کشور از جمله شرکت سیمان هگمتان، ایلام و نهاوند را در کارنامهاش دارد، از افزایش تولید، رشد صادرات و نیز برنامههای توسعهای برای کارخانه سیمان باقران میگوید.
حسین اکبری با اشاره به اینکه سال ۹۸ با وجود مشکلات موجود اقتصادی با ۷۰ درصد ظرفیت تولید انجام شده است، گفت: تولید سیمان در این سال به ۶۷۰ هزار تن رسید، در حالی که سال ۹۷ تولید کارخانه ۳۲۰ هزار تن بوده که البته با اقدامات جدیدی که در حال انجام آن هستیم امیدوارم در سال ۹۹ تولید کارخانه به ۹۰ درصد ظرفیت خود برسد.
افزایش درآمد
وی ادامه داد: افزایش تولید بیش از دو برابر بیشتر در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ ما را به درآمد بیشتری رساند به این نحو که در سال ۹۷ درآمد شرکت که ۴۱۰ میلیارد ریال بود، در سال ۹۸ به هزار و ۲۵۸ میلیارد ریال رسیده است.
وی همچنین به مقایسه سود شرکت بین سال ۹۷ و ۹۸ اشاره کرد و افزود: شرکت در سال ۹۷ با توجه به ظرفیتی که کار کرده است ۲۴۵ میلیارد ریال زیان داشته، اما در سال ۹۸ با توجه به افزایش تولید، میزان صادرات و تعدیل نرخ تسهیلات بانک ملی سود عملیاتی و غیر عملیاتی بیش از ۴۴۱ میلیارد ریال داشته است.
اکبری درباره سود و زیان به ازای هر سهم در مقایسه دو سال گذشته گفت: با توجه به سرمایه ۶۰۰ میلیارد ریالی شرکت، در سال ۹۷ سود به ازای هر سهم ۴۰۹ ریال منفی بوده، اما در سال ۹۸ با توجه به موارد فوق این عدد به ۷۳۶ ریال رسیده است.
مدیرعامل شرکت سیمان باقران با اشاره به میزان فروش سیمان و کلینکر در سال ۹۸ اعلام کرد: در این سال مجموع فروش شرکت ۶۹۸ هزار و ۱۸۴ تن بود، که ۱۵ درصد آن معادل ۱۰۳ هزار تن وارد بازار داخلی و ۸۵ درصد صادرات داشتهایم.
به گفته وی از این میزان ۶۶۳ هزار و ۹۰۴ تن سیمان و ۳۱ هزار و ۲۸۰ تن کلینکر بوده است.
وی هزینههای مالی شرکت در سال ۹۸ را بابت کل تسهیلات دریافتی شرکت مبلغ ۴۲۶ میلیارد ریال اعلام کرد.
گامهای بلند در آینده سیمان باقران
اکبری درباره تولید در چهار ماه گذشته سال ۹۹ این کارخانه هم گفت: تولید کلینکر در این چهار ماه ۳۱ درصد بودجه سالیانه و تولید سیمان ۳۴ درصد بودجه به مقدار ۲۵۳ هزار تن بوده است که نشان میدهد نسبت به زمان مشابه سال ۹۸ از رشد قابل توجهی برخوردار هستیم.
وی تحویل سیمان را ۳۵ درصد بودجه اعلام کرد و افزود: از این مقدار ۲۶ درصد معادل ۶۹ هزار تن تحویل داخلی و ۷۴ درصد آن یعنی ۱۹۳ هزار تن به کشور افغانستان و پاکستان صادر شده است.
وی با اشاره به دو سیلوی دیگر که به تازگی در این کارخانه به بهره برداری رسیده است، گفت: در حال حاضر ۴ سیلو داریم که امکان ذخیره سازی تیپهای متنوع و مورد نیاز بازار را امکان پذیر کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به دو سیلوی جدید که مورد بهره برداری قرار گرفت، میزان ذخیره سازی از ۱۲ هزار تن به ۲۴ هزار تن رسیده است.
افتتاح آسیاب دوم سیمان تا پایان مرداد ماه
اکبری درباره پروژه مهم آسیاب دوم سیمان که هم اکنون در حال اجراست، اعلام کرد: بخشی از این آسیاب از یک شرکت آلمانی خریداری شده و سایر بخشها از جمله انتقال دهندهها، سیستمهای فیلتراسیون، سیستم غبارگیر و…ایرانی است.
وی ادامه داد: با نصب و راه اندازی این آسیاب علاوه بر افزایش دو برابری تولید و عرضه بیشتر سیمان برای حدود ۱۰ نفر نیز اشتغالزایی خواهد داشت، که پیش بینی میشود تا پایان مرداد ماه نصب و راه اندازی آن به پایان برسد.
مدیرعامل شرکت سیمان باقران همچنین از برنامهریزی برای احداث سیلوی دوم مواد خام با هزینه بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال و همچنین پوشش کاری سالن اختلاط با هزینهای بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: این دو پروژه نیز در صورت تأمین منابع مالی تا سال آینده به بهره برداری میرسد و اشتغالزایی آن بیش از ۵۰ نفر جهت ساخت آن خواهد بود.
تسویه وام ارزی
حسین اکبری تعیین تکلیف وام ارزی و تبدیل آن به ریالی را یکی از نقاط مثبت عملکرد شرکت در سال جاری دانست که برای سهامداران سودآوری بیشتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه و در حال حاضر اولین قسط آن به مبلغ ۹۵ میلیارد ریال در خرداد ماه پرداخت شده است، بیان داشت: شرکت ۲۵ میلیون یورو وام ارزی گرفته بود که با تبدیل شدن آن به ریالی هزار و ۲۲۱ میلیارد ریال تقسیط و در حال پرداخت آن هستیم.
سیمان باقران به عنوان یک برند در افغانستان شناخته شده و هم اکنون صف متقاضیان افغانستانی را داریم که با توجه به میزان تولید، سهم صادرات محصولات بیشتر از مصرف داخلی خواهد بود
وی تعیین تکلیف وام ریالی اخذ شده از بانک ملی را جز برنامههای این شرکت عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه این وام با نرخهای مختلفی اخذ شده با رایزنی که انجام شده تا چند ماه آینده تبدیل به نرخ بهره حداقل و تقسیط میشود.
رفتن به صفحه اول بورس
وی همچنین درباره اقدامات بورسی شرکت از مذاکرات مثبت با بورس اوراق بهادار تهران خبر داد و گفت: درخواست دادیم سهام شرکت سیمان باقران از بازار پایه فرا بورس به بازار اصلی انتقال یابد. که توسط کارشناسان این موضوع با نظر مثبت در حال بررسی است.
اکبری با اشاره به افزایش سرمایه شرکت و رونق در فازهای توسعه این اطمینان را به سهامداران داد که با راه اندازی بخشهای جدید در کمتر از دو سال سرمایه گذاری آنها با سود بسیار خوب به آنها بر میگردد.
به گفته وی هم اکنون ۲۷۵ نفر به طور مستقیم و دو هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در دفاتر شرکت و کارخانه در حال فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: سیمان باقران به عنوان یک برند در افغانستان شناخته شده و هم اکنون صف متقاضیان افغانستانی را داریم که با توجه به میزان تولید، سهم صادرات محصولات ما بیشتر از مصرف داخلی خواهد بود و یقین داریم با توجه به بازار خوبی که در افغانستان وجود دارد درآمد شرکت افزایش بیشتری خواهد داشت.
اکبری اعلام کرد: سال گذشته فروش سیمان باقران حدود ۱۴ میلیون دلار ارزآوری به کشور داشته است که امیدواریم این میزان در سال جاری به ۲۰ میلیون دلار برسد.
حال شرکت سیمان باقران با پشت سر گذاشتن ناهمواریها بر روی مسیری هموار قرار گرفته و میتواند به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی استان مسیر توسعه را برای خراسان جنوبی بهبود ببخشد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 27429