ذخیره ۵۵۰ نمونه خون بند ناف در خراسانجنوبی/ ثبت چهار اختراع
14 مرداد 1399 ساعت 21:51
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به ذخیره ۵۵۰ نمونه خون بند ناف در خراسانجنوبی گفت: تاکنون در حوزه محصولات فراسودمند در استان چهار اختراع ثبت شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، جلالالدین صادقی، صبح سه شنبه در آستانه فرارسیدن ۱۶ مردادماه سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی و ۱۷ مرداد روز خبرنگار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جامعه رسانهای کشور، صادقانه و با کمترین پشتوانه مالی، فضای ایران اسلامی را با انتشار به موقع و دقیق اخبار در سطح جامعه، پویا و فعال نگاه میدارند.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیانکرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد مولود انقلاب که به گفته مقام معظم رهبری عطرش فضای جامعه را پر کرده، در حال حاضر بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی بزرگترین شبکه پژوهشهای کاربردی است.
صادقی افزود: جهاد دانشگاهی دارای ۴۲ واحد استانی، سه پژوهشگاه، ۳۰ پژوهشکده، ۱۳۰ مرکز خدمات تخصصی، ۲۵ مرکز رشد، ۱۴۰ گروه پژوهشی، دو پارک علم و فناوری، ۳۰ موسسه آموزش عالی، دو پایگاه علمی، دو مجتمع تحقیقاتی، ۱۵ شرکت دانش بنیان، یک خبرگزاری بینالمللی، دو خبرگزاری ملی، سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان، سازمان دانشجویان، سازمان انتشارات، سازمان فعالیتهای قرآنی و سازمان گردشگری دانشجویان است که بخشهایی از بدنه بزرگ جهاد دانشگاهی را شامل میشوند.
وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی، آموزش و پژوهش را ذیل نوآوری تعریف کرده و در پژوهش و آموزش و فعالیتهای فرهنگی به دنبال پاسخگویی به نیازهای جامعه و بخشهای صنعت و خدمات بوده است.
تلاش برای کاهش وابستگی به بودجه دولتی
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: جهاد دانشگاهی همواره سعی کرده وابستگی خود را به بودجه دولتی کمتر کند و هم اکنون میتوانیم ادعا کنیم که وابستگی جهاد دانشگاهی به بودجه دولتی حدود ۲۰ درصد است.
صادقی ادامهداد: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی به عنوان بخشی از پیکره بزرگ و درخت تناور این نهاد توانسته است در حوزههای پژوهش، آموزش و فرهنگ متناسب با نیاز جامعه و مبتنی بر نیازهای منطقه، اقدامات شاخصی را انجام دهد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی به رغم اینکه در هر استان متناسب با مزیتهای آن استان، اقداماتی را برنامهریزی و هدفگذاری میکند، در مقیاس کلان نیز یک سیستم یکپارچه پژوهشی، آموزشی و فرهنگی است و همواره آمادگی داشته است در صورت اعلام نیاز، خدمات خود را در راستای رفع نیازها و بهرهگیری از پتانسیلها در جای جای کشور ارائه کند.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: جهاد دانشگاهی واحد خراسان جنوبی در سالهای اخیر در حوزه پژوهشی، بر گیاهان دارویی و به ویژه محصولات استراتژیک عناب، زرشک و زعفران و همچنین آسیبهای اجتماعی با تأکید بر بانوان خانهدار و پژوهشهای مرتبط با برنامهریزی و توسعه شهری و روستایی متمرکز کرده و طی سالهای آینده قصد دارد در گرایشی خاص از معدن متناسب با پتانسیل منطقه و گردشگری کویر و ژئوتوریسم ورود کند.
تالیف هشت عنوان کتاب پژوهشی
صادقی اظهار کرد: تالیف هشت عنوان کتاب در حوزههای فوق، چهار ثبت اختراع (شکلات فراسودمند عناب- آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خونسازی، کلوچه فراسودمند عناب و چیپس فراسودمند عناب)، ۱۱ اختراع در مرحله ثبت، چاپ ۳۱ عنوان مقاله، عضویت در شش مجمع علمی تصمیمگیرنده استان، اجرای فاز اول توسعه اقتصادی و اشتغالزایی برای ۱۰۹ روستا و آغاز فاز دوم همین طرح برای ۱۲۷ روستای دیگر از جمله اقدامات پژوهشی جهاد دانشگاهی استان است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامهداد: برگزاری بیش از ۴۰ طرح، دوره، کارگاه و همایش در دبیرخانه علمی آسیبهای اجتماعی و ذخیره ۵۵۰ نمونه خون بند ناف نیز از دیگر اقدامات حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی است.
صادقی افزود: برگزاری ۳۵ عنوان برنامه، اجرای بیش از ۶۰ طرح نظرسنجی توسط ایسپا، تولید بیش از ۸ میلیون خبر در ایسنا و ایکنا و برگزاری هشت عنوان جشنواره ملی- منطقهای، از فعالیتهای معاونت فرهنگی بوده است.
وی گفت: آموزش ۲۰ هزار فراگیر دورههای آموزشی کوتاه مدت، تدوین ۳۰ دوره آموزشی، ۲۰۰ دوره آموزش ضمن خدمت کارکنان دولت، فعالیت چهار مرکز آموزشهای تخصصی کوتاهمدت در استان، برگزاری چهار آزمون استخدامی توسط مرکز آزمون جهاد دانشگاهی و دبیری کمیته آموزش استان از سال ۹۸ از دیگر فعالیتهای حوزه آموزشی است.
صادقی بیانکرد: معرفی شش برند تولیدات طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، ایجاد سه شبکه تولیدات مشاغل خانگی و اجرای طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیتهای حوزه تجاریسازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی استان است.
وی با اشاره به چشمانداز آینده این نهاد، یادآور شد: ایجاد پژوهشکده عناب و زرشک، ایجاد مراکز خدمات پزشکی با تکیه بر توان پژوهشگاه رویان و پژوهشگاه ابن سینا، توسعه شعب شهرستانها به ویژه شهرهای طبس و فردوس و عرضه گسترده محصولات استراتژیک استان و فرآوردههای آن در سطح ملی و بینالمللی برخی از اقدامات پیش روی جهاد دانشگاهی در خراسانجنوبی است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 27482