هر خانواده؛ یک سفیر سلامت
14 مرداد 1399 ساعت 21:59
در دومین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان، سند الزامات و استانداردهای ادغام برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت بررسی و موارد لازم برای تربیت سفیران سلامت در هر خانواده مطرح شد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، عباسعلی بهاری، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی، امروز سه شنبه ۱۴ مرداد در دومین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی اظهار کرد: لازم است در ارائه خدمات در این حوزه اهتمام بیشتری انجام گیرد.
وی افزود: دبیرخانه باید پیگیریهای لازم را انجام دهد و هر دستگاهی که وظایف خود را به درستی انجام نداد، باید توضیح دهد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه سلامت مردم و جامعه اولویت ول ماست، تصریح کرد: لازم است شرح وظایف هر دستگاه معین و عملکرد آنها و ماموریت مشخص شود.
بهاری ادامه داد: دستگاههای اجرایی باید برای تحقق اهداف سند هر خانه یک پایگاه سلامت، فعالیتهای خود را اعلام کنند و ارزیابی و پایش توسط دانشگاه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه برنامههای عملیاتی دستگاهها باید مشخص و اجرا شود، اظهار کرد: لازم است دستگاهها حوزه کاری خود را در این کارگروه شناخته و براساس آن عملکرد داشته باشند.
محمد دهقانی فیروزآبادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در ین جلسه گفت: گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی حیطه وسیعی را پوشش میدهد، از این کارگروه پیشنهاداتی برای کارگروه صلی و شورای توسعه و برنامه ریزی استان ارسال میشود که باید همراه با مستندات لازم و کار کارشناسیشده باشد.
وی بیان کرد: بهتر است مدیر یا نماینده مدیر هر دستگاه برای شرکت در این جلسات مشخصات تا کار بهتر و تخصصیتر پیش رود.
وی با اشاره به سند الزامات و استانداردهای ادغام برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت، تصریح کرد: اگر در هر خانه یک سفیر سلامت داشته باشیم، در رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار کمک کننده خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر خوددرمانی سازمانی و ارتقای سلامت در محیط کار، افزود: توانمندسازی مردم و جامعه به خودمراقبتی منجر میشود.
دهقانی با بیان اینکه ۸۰ درصد بیماریهای قلبی با خودمراقبتی قابل پیشگیری است، اظهار کرد: این سند، ایجاد یک سطح جدید بدون هزینه به نظام شبکه است.
وی با بیان اینکه اگر افراد توانمند شوند، قسمتی از بار کاری بهداشت کم خواهد شد، بیان کرد: در خراسان جنوبی ۲۳۴ هزار خانوار وجود دارند؛ بنابراین باید ۲۳۴ هزار نفر در راستای این سند تربیت شوند.
وی با تاکید بر تربیت یک سفیر سلامت به ازای هر خانواده، اظهار کرد: این امر مشارکت دستگاهها و سمنها را میطلبد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه اولویت اجرای این برنامه، بانوان به عنوان مدیران خانه هستند، افزود: اگر بتوانیم از فضای مجازی برای آموزشها بهره ببریم، بسیار موثر خواهد بود.
دهقانی با بیان اینکه سازمانها به عنوان محیطهای کاری حامی سلامت میتوانند فعالیت کنند، تصریح کرد: در مورد اجرای سند استانی بیماریهای غیرواگیر نیز باید دانست بسیاری از بیماریهای غیرواگیر با اقدامات پیشگیرانه قابل پیشگیری است که این امر کمک قابل توجهی به اقتصاد کشور میکند.
وی با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان و یک اصل اساسی است، اظهار کرد: کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر یکی از اولویتهای نظام سلامت است.
در این جلسه مواردی نیز در مورد ممنوعیت تبلیغات کالاها و خدمات آسیبرسان در جامعه مطرح شد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 27484
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/27484/خانواده-یک-سفیر-سلامت