به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، این روزها مردم شهر بیرجند معتقدند فضای سبز این شهر سرسبز و شاداب نیست گویا آن طور که باید به فضای سبز رسیدگی نمیشود.
یکی از همشهریان بیرجندی گفت: تا جایی که یادمان میآید بیرجند را با عنوان شهر کاجها میشناختند و هنوز هم با گذری در خیابانهای آن میتوان کاجهای زیادی را مشاهده کرد.
این شهروند معتقد است آن طور که باید شهرداری در امر آبرسانی به فضای سبز بیرجند رسیدگی نمیکند و برخی از کاجهای سطح شهر با قدمت چند ده ساله امروز حال و روز خوشی ندارند و در حال خشک شدن هستند.
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی اشارهای به درختان بی رمق در برخی از نقاط شهر کرد و گفت: بارها مشاهده کردهام در در بین روز و حتی در ظهر که اشعه خورشید بسیار تابان است آبرسانی به فضای سبز توسط ماموران شهرداری انجام میشود مسلماً در آن ساعات از روز آبیاری بی فایده است چرا که به سرعت تبخیر میشود.
این شهروند بیرجندی ادامه داد: باید بیشتر از این به درختان و فضای سبز بیرجند رسیدگی شود در غیر این صورت قامت درختان کاج خمیده شده و زیبایی و شادابی همیشه را نخواهد داشت.
وی با اعلام اینکه گویا مسئولان شهر دیگر رغبتی به کاج ندارند و میخواهند با عدم آبیاری به آن سبب خشک شدن آن شوند گفت: چه خوب است در این شهر کویری و با این اوضاع و احوال کرونا که روحیه مردم خسته است بیشتر از این به فضای سبز رسیدگی شود.
اکبری دیگر شهروند بیرجندی معتقد است باید در هر خیابان شهر به کاشت گونه گیاهی مناسب اختصاص یابد به عنوان مثال در خیابان غفاری نسبت به کاشت اقاقیا، زبان گنجشک، سرو، بید وغیره اقدام شود.
وی به رشد طولی درخت کاج در حاشیه خیابانها و برخورد آن با سیمهای برق اشاره کرد و افزود: بارها در پی تماس شاخههای درختان کاج با سیمهای برق حوادثی روی داده و آتش سوزی ناشی از آن موجب نابودی درختان زیادی شده است که در این شرایط مسئولان درختان را به شکلی بسیار نامناسب از سر یا پهلو اصلاح داده که در این حالت رشد درختان متوقف شده است.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری و شهرداری بیرجند اظهار داشت: برنامه زمان بندی ما برای مسیرهایی که بیشترین فاصله را تا آبیاری دارند بیشتر از یک ماه یا 20 روز نیست.
ابراهیم زاده با بیان اینکه در برخی از نقاط شهر مانند کوچههای فرعی و معابر تنگ و کوچک هم از نظر مشکلات وسیله آبرسانی و هم از نظر منابع قادر نیستیم آبیاری کنیم گف: در این راستا از شهروندان میخواهیم قسمت فضای سبز مقابل منزل خود و یا ملک تجاری خود را آبیاری کنند.
وی در پاسخ به اینکه استفاده از پساب فاضلاب میتواند منبع پایداری برای آبرسانی باشد افزود: این طرح هزینه زیادی دارد چرا که فاصلهای که تصفیه خانه فاضلاب بیرجند از شهر دارد زیاد است و نیازبه خط لوله انتقال 18 کیلومتری دارد و هنوز این طرح عملیاتی نشده است.
ابراهیم زاده در پاسخ به اینکه چرا بهار کاجهای بیرجند خزان شده است گفت: کاشت درخت کاج در بیرجند متوقف شده اما کاشت گونههای مختلف مانند پهن برگ و گلدار در فصول مختلف سال در دستور کار است و خشک کردن درختان کاج به هیچ عنوان در برنامه نبوده بلکه با آبیاری تلاش داریم درختان کاج موجود را حفظ کنیم.
انتهای پیام/4