به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، از مدتها قبل خود را برای برگزاری مراسم عروسی آماده کردهاند، خانه اجاره کرده و وسایل زندگی خود را هم پهن کردهاند اما کرونا که آمد تنها امیدشان این بود که تا زمان عروسی کرونا رخت بر بندد اما باز گذشت شش ماه هنوز کرونا جولان میدهد و گویا قصد رفتن ندارد.
برخی از زوجهای جوان هم تا قبل از آمدن محرم قصد دارند به هر نحوی که شده مراسم عروسی خود را برگزار کنند. یکی در حیاط خانه آشنایان یا باغ پدربزرگ و هر کدام به هر نحوی شده تلاششان بر این است تا از آخرین فرصت باقیمانده تا آغاز ماه محرم را از دست ندهند و مراسم جشن شادی خود را برگزار کنند.
در این میان خبرهایی به گوش میرسد که افرادی که در بیرجند و دیگر نقاط استان خانه ویلایی داشته و از حیاط بزرگی برخوردار هستند در بازار گرانی اجاره خانهها، بازار آنها نیز حسابی گرم است و تا میتوانند قیمت را بالا میگیرند و عروس و داماد هم چون مجبور هستند برای یک شب اجاره خانه قیمتهای بالایی پرداخت میکنند.
یکی از شهروندان بیرجندی گفت: دو سال است پسرم دختری را به عقد خود درآورده است و از چند ماه گذشته برای تاریخ 16 مردادماه نوبت تالار داشتیم اما با آمدن کرونا تالارها بسته شد. فرزندم دوست دارم مراسم خود را به گونهای برگزار کند تا اقوام هم در این مراسم حضور داشته باشند یکی از آشنایان منزلی حیاط دار دارد و خانه او را برای یک شب کرایه کردیم تا مراسم خود را برگزار کند.
وی اظهار داشت: در شب دامادی پسرم چند نفر دیگر از اقوام نیز با صاحبخانه صحبت کردند تا مراسمشان را در آنجا برگزار کنند.
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی هم که معتقد است پیام کرایه خانه حیاط دار برای برگزاری مراسم را در یکی از کانالهای تبلیغاتی در فضای مجازی مشاهده کرده است گفت: اوایل که تالارها بسته شد قیمت کرایه خانهها برای برگزاری یک شب عروسی زیاد نبود اما هرچه نزدیک به ایام محرم میشویم گویا کرایه ها هم افزایش مییابد مردم هم که چارهای ندارند آن مبلغ را پرداخت میکنند.
یکی از دامادهای بیرجندی که در چند شب گذشته مراسم خود را در حیاط یکی از منازل استیجاری در بیرجند برگزار کرده بود با گلایه از نرخ زیاد برای هزینه یک شب اظهار داشت: ابتدا وقتی با صاحب خانه صحبت کردم نرخی که به من گفت بسیار گران بود که حتی جرأت بیان کردن مبلغ اجاره با خانواده خود را نداشتم اما وقتی دیدم ناچار هستم قیمت را پذیرفتم و مراسم برگزار شد.
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی که معتقد است مردم با فرهنگ خراسان جنوبی در این اوضاع شیوع کرونا چرا همچنان درگیر برگزاری مراسمات عروسی، جشنهای تولد، مراسم عزا، ختم، چهلم و غیره هستند چرا به جان خود رحم نمیکنند.
وی افرود: به نظر من برگزاری مراسم عروسی و عزا در این اوضاع حکم از دست دادن جانشان را دارد که باید بیشتر توجه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با بیان اینکه شاخص نمونه گیری در هر 100 هزار نفر جمیعت در استان 14.7 درصد است گفت: هر 34 ساعت یک بیمار در استان قربانی کرونا میشود در حالی که در کشور روزانه 108 بیمار فوت میشوند.
دهقانی فیروزآبادی افزود: از مجموع مبتلایان به کرونا در استان 52.4 درصد مذکر و 46.7 درصد مونث هستند و از مجموع افرادی که به دلیل کرونا در استان فوت کردند 42.6 نفر مونث و مابقی مذکر بودهاند.
وی عنوان کرد: 29 درصد مبتلایان حداقل یک بیماری زمینهای داشتهاند و 54 درصد متوفیان نیز حداقل یک بیماری زمینهای از قبیل دیابت، قلبی و عروقی داشتهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: بیشترین میزان انتقال بیماری تا حدود 60 درصد ناشی از تجمعات خانوادگی از قبیل دورهمیها، مراسم عروسی و عزا و سایر و مابقی در محیط شغلی، مسافرتهای بین شهری و بین استانی و سایر بوده است.
دهقانی از وخامت حال شش بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه خبر داد و گفت: درحال حاضر 149 بیمار با علایم حاد تنفسی در بیارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 57 نفر دارای تست کرونای مثبت و 16 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستریاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: با فوت دو نفر در 24 ساعت گذشته تعداد قربانیان کرونا در استان به 120 نفر رسیده است.
انتهای پیام/4