استاندار خراسان جنوبی: نباید مردم درگیر پیچیدگیهای اداری شوند
20 مرداد 1399 ساعت 20:55
استاندار خراسان جنوبی گفت: نباید مردم را درگیر پیچیدگیهای اداری کنیم و دستگاههای متولی باید ضمن تعریف بسته اطلاعرسانی، نسبت به تبیین و توجیه طرح احداث نیروگاههای خورشیدی خانگی برای مردم اقدام کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، محمد صادق معتمدیان در نشست بررسی تفاهمنامه احداث نیروگاههای خورشیدی خانگی اظهار داشت: جامعه هدف در طرح بزرگ احداث هفت هزار و ۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی در استان، اقشار آسیبپذیر با اولویت افراد زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، مددجویان بهزیستی و اقشار کمدرآمد هستند.
وی گفت: این افراد باید به دقت مورد شناسایی قرار گیرند و بانک جامع اطلاعاتی در این خصوص تهیه شود.
معتمدیان افزود: ایجاد هفت هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی در استان که بیش از ۲ برابر پنلهای موجود کشور است یک طرح منحصر بهفرد است که زمینه توسعه و اشتغال را فراهم میکند.
وی با اشاره به تاکید رییس جمهوری بر اجرای طرح پنلهای خورشیدی در کشور گفت: باید همه ظرفیتهای اقتصادی و اشتغالزایی طرح مورد استفاده قرار گیرد.
استاندار خراسان جنوبی روانسازی در مراحل اجرای طرح را ضروری برشمرد و تاکید کرد: با توجه به این که روستاییان، معلولان و اقشار کمدرآمد مخاطب طرح هستند، باید شرایطی فراهم شود تا نیاز به حضور مردم در ادارات نباشد و با توجه به شرایط کرونایی، امور به صورت مجازی انجام شده و در صورت لزوم دستگاههای مربوطه در روستا حضور پیدا کنند.
وی تصریح کرد: در گذشته به دلیل محدودیت در واگذاری پنلهای خورشیدی، سختگیریهای بوده که باید بازنگری شده و امکان اجرای طرح علاوه بر پشت بام منازل در حیاط یا ایجاد مزرعه خورشیدی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: درخصوص سازههای پنلهای خورشیدی نیز باید حوزه اقتصادی ورود پیدا کند چرا که بخشی از آن قابلیت ساخت در استان را دارد و در رونق تولید و ایجاد اشتغال موثر خواهد بود.
معتمدیان گفت: در بخش نصب، تعمیر و نگهداری نیز باید با تقویت و توانمندسازی شرکتهای بومی ارتباط با دانشگاه و استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان رشته برق و همچنین ظرفیت شرکتهای دانش بنیان، شرایطی فراهم کرد تا درآمدها و منافع طرح در استان هزینه شود و در عین حال انتخاب یک شرکت مشاور توانمند برای مراحل مختلف طرح یک ضرورت است.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش هزینهها نسبت به برآوردهای اولیه تلاش میکنیم تا هزینه ها را کاهش داده و میزان تسهیلات را افزایش دهیم تا متقاضیان نیازی به آورده مالی نداشته باشند.
وی گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، بنیاد برکت در دستور کار است و باید در تفاهم نامههایی که منعقد میشود تعداد افراد، خدمات و وظایف احصا شده و مشخص باشد.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: معلولین و افراد از کار افتاده برای ما در اولویت هستند و حضور این عزیزان، مسوولیت ما را سنگینتر میکند بنابراین بهزیستی استان باید با شناسایی دقیقِ واجدین شرایط برای جذب سهمیه در طرح پنلهای خورشیدی خانگی و طرحهای مسکن برنامه ریزی نماید.
وی تاکید کرد: زمان محدود است و قرار نیست این طرح بزرگ را با آزمون و خطا اجرا کنیم بنابراین باید طی برنامه مشخص برای مراحل مختلف طرح جدول زمانبندی تعیین شود.
احداث هفت هزار و ۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی یکی از چهار تفاهمنامه جهش تولید و اشتغالزایی است که خرداد امسال در سفر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی امضا و عملیاتی شد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 27590