سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۴۹

بی اعتنایی به ضرب الاجل استاندار /قطعی آب در مهدی آباد ادامه دارد

اهالی «روستای مهدی آباد» در خراسان جنوبی حدود یک ماه است در گرمای طاقت فرسای تابستان و شرایط کرونایی با بی آبی دست و پنجه نرم می کنند.
بی اعتنایی به ضرب الاجل استاندار /قطعی آب در مهدی آباد ادامه دارد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، حکایتش سخت و درد ناک است، لب‌های تشنه‌ای که هر ساله در ایام تابستان بیشتر ترک برمی‌دارند و عطش آب را فریاد می‌زنند و مسئولانی که گویا دیگر این داستان برایشان تکراری است و می‌خواهند سر فرصت این مشکل را حل کنند.

هم اکنون روستاییان خراسان جنوبی با بحرانی به نام «تشنگی» روبرو هستند و خشکسالی‌های ۲۰ ساله امان روستاییان استان را بریده؛ بطوری که به اذعان استاندار خراسان جنوبی در حال حاضر ۱۴۷ روستای استان آبی برای نوشیدن ندارند و تمام چشم امیدشان به تانکرهای آبرسانی است و گاهی با تلاش مضاعف مسئولین امر، تأخیر آبرسانی جان روستاییان را به لب می‌آورد.

عطش بی آبی در روزهای گرم تابستان و در شرایط کرونایی مشکلات را دوچندان کرده است این بار اهالی روستای مهدی آباد در ۳۰ کیلومتری مرکز استان خواستند تا رسانه‌ها صدایشان به استاندار خراسان جنوبی که ضرب العجل ۴۸ ساعته برای حل مشکلات بی آبی روستاها عنوان کرده بود برسانند.

قطعی سه هفته‌ای آب در مهدی آباد
زهرا مهدی آبادی، دهیار روستای مهدی آباد اظهار کرد: طی آخرین پیگیری‌ها مقرر شد طی چند روز آینده بررسی در خصوص علل و مشکل قطعی آب روستا بررسی شود.
وی با بیان اینکه روستای مهدی آباد در حال حاضر دارای حدود ۴۵ خانوار است، افزود: متأسفانه در وضعیت خاص امروز و با توجه به شیوع بیماری کرونا مردم روستا طی سه هفته اخیر با مشکل بی آبی مواجه بوده‌اند.

دهیار مهدی آباد گفت: آب دو روستای مهدی آباد و علی آباد از یک خط لوله تأمین می‌شود که این موضوع مشکلات قطعی آب برای اهالی این دو روستا را در برهه‌های مختلف ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: با مراجعه به شرکت آب و فاضلاب طی هفته گذشته تنها اقدامی که تا کنون صورت گرفته پلمپ شیرفلکه آب بدون هماهنگی بوده که این امر به ضرر اهالی مهدی آباد تمام شده است.

مشکلات بهداشتی در شرایط کرونایی
محمد مهدی آبادی از اهالی روستا گفت: حدود ۲۰ روز است که این قطع و وصلی‌های آب شرب ادامه دارد و مردم را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.
وی ادامه داد: ما برای برخی کارهای بهداشتی خود هم مانده‌ایم چون آب قطع است و مشکلمان مضاعف شده و از مسئولین خواهشمندیم لطفاً به دادمان برسند.
مهدی آبادی با بیان اینکه مردم روستا مجبورند برای تأمین آب به قنات روستا بروند، عنوان کرد: متأسفانه این امر موجب تجمع اهالی بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌شود و خطر ابتلاء به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

معصومه نوکندی افزود: هر روزه مجبوریم برای تأمین آب به قنات روستا برویم و ساعت‌ها در صف بایستیم که این کار برای افراد سالخورده بسیار مشکل است.
وی بیان کرد: مسئولان چگونه توقع دارند وقتی مردم حدود یک ماه است برای استحمام و بهداشت با مشکل بی آبی مواجه اند بتوانند مرتب دست‌هایشان را بشویند.
نوکندی ادامه داد: من می‌خواهم بهداشت را رعایت کنم تا بیمار نشوم اما آب نیست.

تهدید یا تکریم ارباب رجوع
یکی دیگر از ساکنان روستا که خواست نامش فاش نشود، با بیان اینکه تعدادی از اهالی برای پیگیری موضوع بی آبی به شرکت آب و فاضلاب مراجعه داشته‌اند، تصریح کرد: مسئول مربوطه این گونه به ما پاسخ داد: «آب روستا را سهمیه بندی می‌کنیم و برای هر خانوار ۶۰ لیتر به صورت روزانه با تانکر ارسال خواهد شد».

وی با بیان اینکه متأسفانه مسئولان به جای حل مشکل، مردم را مقصر مشکل کنونی می‌دانند، افزود: مسئولین اختلاف بین دو روستای علی آباد و مهدی آباد را یکی از دلایل قطعی آب می‌دانند در صورتی که اختلافی وجود ندارد و باید مشکل آب هر دو روستا برطرف شود.
وی می‌گوید: این توقع را نداشتیم وقتی برای پیگیری مشکل مراجعه کرده‌ایم به جای پیگیری رفع مشکل مردم مسئول مربوطه آب را با چرتکه برایمان سهمیه بندی اعلام کند، آن هم در روستایی که شبکه آبرسانی وجود دارد.

زمان دقیق حل مشکل مشخص نیست
خبرنگاران مهر خراسان جنوبی برای ارتباط با مدیرعامل آب و فاضلاب استان تماس‌های مکرر گرفتند اما موفق به انجام مصاحبه با وی نشدند.
حمیدی عنوان کرد: مدیرعامل آب و فاضلاب استان قطعی سه هفته‌ای آب را رد کرده‌اند.

حسین امامی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی اظهار کرد: طی بررسی‌های انجام شده توسط تیم فنی شرکت آب و فاضلاب متوجه رسوب گذاری هشت کیلومتری خط انتقال آب به روستای مهدی آباد شده‌ایم.
وی با بیان اینکه از روز گذشته عملیات رفع مشکل آغاز شده است، تصریح کرد: با توجه به حجم و گستردگی کار زمان دقیق اتمام عملیات مشخص نیست اما امیدواریم هرچه زودتر مشکل برطرف شود.

ضرب العجل استاندار هم پشت گوش انداخته شد
استاندار خراسان جنوبی ۸ تیرماه در سومین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که با دستور کار آب رسانی به روستاها برگزار شد به مسئولان تذکر داده بود که به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود که در روستایی، مردم با مشکل کمبود آب مواجه باشند.

محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی با تعیین ضرب‌الاجلی ۴۸ ساعته از فرمانداران و شرکت آبفا خواست برای تأمین آب مناطق روستایی و عشایری به صورت ۲۴ ساعته برنامه‌ریزی و اقدام کنند و با تشکیل ستادی در فرمانداری‌ها، این موضوع ۲۴ ساعته رصد شود.
وی گفته بود: واگذاری کار آبرسانی به دهیاران هم می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات موجود را رفع نماید، ضمن اینکه در ایجاد اشتغال، مدیریت هزینه‌ها و تأمین بموقع آب روستاها نقش بسزایی دارد.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: موضوع تأمین آب شرب مردم باید در اولویت برنامه‌های دستگاه‌های متولی قرار داشته باشد.
معتمدیان با تأکید بر اینکه در دل کویر و در اوج گرمای تابستان، برای مردم هیچ نیازی بالاتر از آب نیست، متذکر شد: این قضیه از مواردی است که در اجرای آن باید تعجیل کرد.
اما علی رغم تاکید استاندار خراسان جنوبی همچنان بسیاری از روستاهای استان و حتی روستاهای نزدیک به شهر از جمله مهدی آباد در خراسان جنوبی با مشکلات بی آبی در شرایط کرونایی دست و پنجه نرم می‌کنند و طی این دو هفته مسئولان حتی آبرسانی با تانکر را تا حل مشکل قطعی روستا پشت گوش انداخته‌اند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۷۶۲۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آب , خراسان جنوبی , بیرجند , استاندار