به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، مهدیه ضیائیان شفافیت کامل در تمامی ساختارهای اقتصادی را از دیگر راهکارهای توسعه اقتصادی دانست و افزود: فعالان اقتصادی باید اطمینان پیدا کنند که به حقوق مالکیت آنها احترام گذاشته خواهد شد و آنها حق تولید ثروت قانونی را برای همیشه خواهند داشت.
مسوول دبیرخانه انجمن اقتصاد خراسان جنوبی با تاکید بر شناخت ظرفیتهای اقتصادی و مردمی و تکیه به توان و استعداد جوان ایرانی اظهار داشت: پیشرفت اقتصادی و رسیدن به هدف جهش تولید نیازمند دو امر است؛ نخست وجود ظرفیت در اقتصاد کشور و توجه به موانع و چالشهای پیشرو و دوم تأمین الزامات و پیش نیازهای آن از طریق برنامهریزی صحیح و استفاده مطلوب از ظرفیتها و تلاش در جهت رفع چالشها و موانع تولید.
رسیدن به رفاه در زندگی با جهش تولید ممکن و شدنی است
ضیاییان با اشاره به اینکه تحقق این الزامات و پیش نیازها سبب ایجاد جهش تولید در اقتصاد خواهد شد گفت: به فعلیت رسیدن ظرفیتهای اقتصادی کشور و رسیدن به رفاه در زندگی با استفاده از جهش در تولید، ممکن و شدنی است، مشروط به اینکه نوع نگاه مسوولان، نخبگان و عموم مردم برای تأمین الزامات و بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی کشور تغییر کند.
وی با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی، بر ضرورت اصلاحات ساختار نفتی تاکید کرد و افزود: دولتها به واسطه درآمدهای نفتی بزرگتر شدهاند و تمایل چندانی به واگذاری به بخش خصوصی ندارند.
وی بیکاری را از دیگر چالشهای اقتصادی کشور ذکر کرد و گفت: مساله نبود اشتغال در هر جامعهای جزو عمیقترین مسائل به شمار می رود چرا که بالا بودن میزان بیکاری در جامعه، از یک سو امنیت اجتماعی آن جامعه را به خطر میاندازد و از سوی دیگر، تهیه لوازم و ضروریات زندگی مردم آن جامعه را به صورت جدی با مشکل مواجه میسازد.
این نویسنده و پژوهشگر اقتصادی با اشاره به رکود اقتصادی اظهار داشت: زمانی که تولیدی انجام میشود اما قدرت خرید آن فراهم نیست در واقع ادامه راه برای بنگاه تولیدی با مشکل جدی مواجه میشود.
ضیائیان اضافه کرد: از آنجا که تولید یک چرخه است، اگر محصول تولیدی به بازار منتقل نشود و به فروش نرسد، در واقع آن چرخه معیوب میشود و از حرکت باز میماند در این صورت قطعا مساله نبود اشتغال و پیامدهای ناگوار آن ظاهر خواهد شد لذا خروج از رکود و در ادامه آن رونق بازار، موضوع بسیار مهمی در اقتصاد است.
قاچاق و افزایش اقتصاد زیرزمینی از آفتهای اقتصادی است
دکترای علوم اقتصاد و و عضو اتاق فکر وزارت امور اقتصادی و دارایی، قاچاق و افزایش اقتصاد زیرزمینی را یکی از آفتهای اقتصادی برشمرد و گفت: یکی از مشکلات اقتصاد زیرزمینی این است که بابت آن مالیات پرداخت نمیشود و طبیعی است وقتی یک بنگاهی مالیات نمیدهد، با آن بنگاهی که تولید یکسان دارند ولی مالیات پرداخت میکند، قیمت تمام شده کاملا متفاوتی خواهد داشت در واقع این دو بنگاه با تولید یکسان از توان رقابتی یکسانی برخوردار نخواهند بود.
ضیائیان افزود: عاملی که موجب میشود دلالی و اقتصاد زیرزمینی بیشتر شکل بگیرد، وابستگی ارزی است زمانی که دولت و صنایع به دلار احتیاجی نداشته باشند، بالا رفتن قیمت دلار یا کاهش آن سودی برای افراد نخواهد داشت؛ اما با وجود وابستگیهای ارزی است که این دخالتهای دلالگونه توجیه و سود پیدا میکند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , اقتصاد , بیرجند , خراسان جنوبی