۳۰ درصد از محصول زرشک‌کاران خراسان‌جنوبی خریدار ندارد/ توسعه صادرات؛ راه حل مشکل زرشک‌کاران

25 مرداد 1399 ساعت 22:55

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از محصول زرشک‌کاران عمده استان روی دست آنان مانده است گفت: باید در زمینه رفع مشکلات زرشک‌کاران خراسان‌جنوبی تدابیری ویژه‌ای اندیشیده شود.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی، محمدحسین اکبری اظهار داشت: پیشنهاد راه‌اندازی صندوق حمایت از تولید و صادرات زرشک و عناب ارائه شده و در سفر قریب‌الوقوع وزیر جهاد کشاورزی به استان پیگیری می‌شود.
وی افزود: اگر این صندوق برای استان به تصویب برسد در آینده کشاورزان، بهره‌برداران و مسؤولان استان در صورتی که برای این محصولات مشکل ایجاد شود نگرانی نخواهند داشت و محصولات به راحتی صادر خواهد شد.

نقش کمرنگ کشاورزان در حل مشکلات محصولات استراتژیک
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به مشکل کشاورزان و بهره‌برداران استان در خصوص محصولات استراتژیک عنوان داشت: کشاورزان در زمینه حل برخی از مشکلات محصولات استراتژیک استان نقش کمرنگی دارند و باید در قالب تشکل یا اتحادیه با مشارکت مالی بهره‌برداران تاکنون بخش عمده‌ای از مشکلات کشاورزان استان حل می‌شد.

اکبری ادامه داد: خراسان‌جنوبی در زمینه زعفران از لحاظ تولید رتبه دوم کشور و در زمینه تولید محصول عناب در کشور و زرشک در دنیا رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات پیش ‌روی زرشک‌کاران خراسان‌جنوبی اظهار داشت: شیوع کرونا و در پی آن کاهش مصرف زرشک موجب افت قیمت این محصول استراتژیک خراسان‌جنوبی شد و خسارت‌هایی را به زرشک‌کاران وارد کرد.

30درصد از محصول زرشک‌کاران خراسان‌جنوبی خریداری ندارد
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از محصول زرشک‌کاران عمده استان روی دست آنان مانده است تصریح کرد: باید در زمینه رفع مشکلات زرشک‌کاران خراسان‌جنوبی تدابیری ویژه‌ای اندیشیده شود.

اکبری عنوان کرد: سالانه در استان ۸۰ هزار تن زرشک‌ تر برداشت می‌شود که برای ۵۰ درصد این محصول بارگاه کم داریم که در این خصوص طرح ایجاد مجتمع بارگاه‌های زرشک سال قبل آغاز شد و مقدمات و زیرساخت‌های آن در دست انجام است.
وی یادآور شد: برای تشکل‌ها، کشاورزان، عمده مالکان، تاجران و صادرکنندگان زرشک که نسبت به خریداری زرشک تعهد داده‌اند آمادگی داریم تسهیلات در گردش از محل بند الف تبصره ۱۸ و سازمان تعاون روستایی پرداخت کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در ارتباط با تشکیل کنسرسیوم محصول زرشک در استان گفت: در خصوص بهبود وضعیت زرشک، رونق صادرات آن و ورود این محصول استراتژیک به بازارهای صادراتی از همکاری با بخش خصوصی بهره خواهیم برد و از این جهت از فعالیت بخش خصوصی در قالب کنسرسیوم زرشک توسط اتاق بازرگانی بیرجند حمایت می‌کنیم.
اکبری ادامه داد: باید از بخش خصوصی در بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها کمک بگیریم که یکی از این بخش‌ها اتاق بازرگانی است.

توسعه صادرات؛ راه حل مشکلات فعلی زرشک‌کاران
وی بیان کرد: اگر قرار است محصول زرشک از شرایط کنونی خارج شود باید صادرات آن توسعه یابد چراکه این محصول از نظر راندمان ‎‌تواند الگو قرار بگیرد.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی درباره نهضت گلخانه‌ای و محصولاتی که تولید خواهد شد گفت: با توجه به تدوین سند سازگاری با کم‌آبی به‌عنوان اولین اقدام در کشور، اولویت نخست با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای دیده شده است.
وی افزود: یکی از ایراداتی که در استان وجود دارد اینکه تعداد و میزان تولید محصولات گلخانه‌ای اکنون در استان کم است، لذا صادرکننده تمایلی به همکاری با گلخانه‌داران ندارد که با افزایش محصولات از لحاظ کمی و کیفی زمینه صادرات نیز فراهم خواهد شد.

زنجیره تولید زیتون در خراسان‌جنوبی کامل است
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان کرد: یکی از اولویت‌های اصلی وزارت جهاد امسال زنجیره تولید محصولاتی چون پنبه و زیتون است یادآور شد: زنجیره تولید زیتون در استان کامل است و امسال برای نخستین بار زنجیره تولید محصول کلزا نیز در استان تکمیل شده است و روغن این دانه گیاهی در استان تولید می‌شود.
اکبری عنوان داشت: زنجیره مرغ و محصول پنبه نیز در استان تکمیل بوده و نخستین کمباین برداشت پنبه برای نخستین بار در کشور برای استان خریداری شده است.

تکمیل زنجیره تولید «بنه» در دستور کار
وی ادامه داد: با شهرستان نهبندان برای محصول بَنه نیز برنامه‌ریزی شده است و بحث روغن‌کشی بنه نیز به زودی انجام و زنجیره این محصول نیز در استان تکمیل می‌شود.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: برای گل نرگس نیز سال گذشته محصول از کشاورزان خریداری شد و امسال نیز برای خریداری و عرضه محصول به بازارهای کشور برنامه‌ریزی شده است.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 27670

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/27670/۳۰-درصد-محصول-زرشک-کاران-خراسان-جنوبی-خریدار-ندارد-توسعه-صادرات-راه-حل-مشکل

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir