چشمه دیگ رستم در خراسان جنوبی، چشمهای از جنس سلامت است که به دلیل وجود املاح و حرارت بالای آب آن برای رفع دردهای رماتیسمی استفاده میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، در فاصله ۲۴۰ کیلومتری از طبس بعد از روستای نایبند و به فاصله ۱۰ کیلومتر به سمت راور، چشمهای کوچک که در آن آبی سبز رنگ که حاوی گوگرد است جریان دارد. چشمهای که به دلیل صدای جوشیدن آب در حفرههای لابهلای سنگهای اتشفشانی و از زیر صخرههای سنگی، انسان را به یاد دیگ جوش میاندازد که نامهای اسطورهای همچون سلیمان و جمشید و رستم را به خود گرفته است و اکنون بین مردم به چشمه دیگ رستم معروف است.
به دلیل وجود املاح و حرارت بالای آب این چشمه از آن برای رفع دردهای رماتیسمی استفاده میکنند. دمای آب این چشمه در محل جوشیدن بالاست، اما پس از طی ۲۰۰ متر گرمای خود را از دست میدهد و به استخری هدایت میشود که میتوان در آن شنا کرد.
این چشمه که آب آن از نوع گوگردی است یکی از چشمههای معدنی مشهور در شمال استان کرمان و جنوب خراسان است که به دیگ رستم شهرت دارد.
نامگذاری این چشمه به دلیل صدای قل قل آبی است که در حفرههای لابلای سنگهای آتشفشانی و از زیر صخرههای سنگی به گوش میرسد و انسان را به یاد دیگ جوش آب میاندازد و نامهای اسطورهای همچون سلیمان، جمشید، رستم و ... به خود میگرفت این چشمه نیز در نزد مردم محلی به نام دیگ رستم نامیده شده است.
حرارت آب این چشمه در محل جوشش آن بسیار بالاست، اما پس از طی حدود 200 متر که گرمای خود را از دست می دهد به داخل استخری هدایت می شود که می توان در آن شنا کرد. از این چشمه به دلیل حرارت و املاح موجود در آن برای رفع دردهای رماتیسمی و آب درمانی استفاده می شود.
در نزدیکی این چشمه و در داخل کویر سطحی وسیع پوشیده از سنگهای آتشفشانی از نوع بازالت است که در سفرنامههای جهانگردان نیز به آن اشاره شده است.
در این منطقه آتشفشانی دیده نمیشود و این سنگها به دلیل جابهجایی گسل نایبند در اواخر دوران دوم زمین شناسی به بیرون پرتاب و در سطح وسیعی از زمین پراکنده شده است.
امکانات رفاهی برای گردشگران در محوطه این چشمه درنظر گرفته شده است. این چشمه با شماره 326 در فهرست میراث طبیعی ملی به ثبت رسیده است.
چشمههای خراسانجنوبی، بی تردید یکی از مظاهر طبیعت این استان است و در واقع میتواند ظرفیت خوبی برای گردشگری سلامت باشد.
انتهای پیام/4