پرونده انبوه سازان روی میز شورا/ناگفته هایی از بازارمسکن دربیرجند
16 شهريور 1399 ساعت 21:26
شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی حول محور مشکلات انبوه سازان اعم از تامین زمین و افزایش نهاده های ساختمانی برگزار شد.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، طی جلسه ای مبنی بر شورای گفت و گوی بخش خصوصی و پیش از ظهر یکشنبه، مشکلات حوزه مسکن اعم از افزایش سرسام آور نهاده های ساختمانی، رشد قیمت زمین و مزایده های دستگاه های دولتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
غلامرضا جهانی عضو هیئت رئیسه انجمن انبوه سازان خراسان جنوبی پیش از ظهر یکشنبه در شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت با بیان اینکه صنعت ساختمان لو کوموتیو ایجاد اشتغال است، افزود: این صنعت موتور محرکت بسیاری از صنایع محسوب شده و از بازار بزرگی برخوردار است.
وی صنعت ساختمان را یکی از مهم ترین صنایع مادر در دنیا و ایران دانست و اظهار کرد: بر اساس آمارها، مسکن رتبه اول در زمینه اشتغالزایی داشته است.
جهانی با بیان اینکه این صنعت در امر جذب سرمایه ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیر گذار است، گفت: همچنین بر اساس آمارها ۲۰ درصد تولید ناخالص کشور وابسته به صنعت ساختمان است
عضو هیئت رئیسه انجمن انبوه سازان خراسان جنوبی ادامه داد: بنا به گفته متولیان، در بخش مسکن به ازای ۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری برای بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه صنعت ساختمان با ۲۶۰ صنعت به طور مستقیم و غیر مستقیم ارتباط دارد، افزود: در خراسان جنوبی ۴۰ انبوه ساز متخصص و ۵۵ نفر در حوزه تعاونی مسکن به ساخت و ساز مشغول هستند.
فعالیت ۱۱ هزار کارگر ساختمانی در استان
جهانی با بیان اینکه در مجموع ۹۵ موسسه و شرکت حقوقی در سطح استان به ساخت و ساز می پردازند، اظهار کرد: همچنین ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر کارگر ماهر دارای کارت مهارت فنی و حرفه ای در صنعت ساختمان استان مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه ۲۰ درصد اشتغال خراسان جنوبی سهم بخش مسکن است، گفت: از ابتدای سال ۹۷ با شروع تحریم ها قیمت زمین و مصالح ساختمانی افزایش سرسام آوری داشته است.
جهانی ادامه داد: در حال حاضر میزان سرمایه مورد نیاز برای اجرای پروژه انبوه سازی در استان افزایش یافته و از توان مالی متقاضیان هم فراتر رفته که این امر در دراز مدت باعث مشکلات زیادی خواهد شد.
وی از افزایش چندین برابری هزینه زمین در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: از دستگاه ها و بنیاد مستضعفان خواستار مشارکت منصفانه به جای مزایده زمین ها در سطح استان هستیم.
جهانی با بیان اینکه قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مغفول مانده است، گفت: روزانه با گرانی سرسام آور نهاده های ساختمانی رو به رو هستیم این در حالی است که و نظارتی بر این شرایط نمی شود.
قیمت تمام شده هر متر مربع آپارتمان در بیرجند ۱۳ میلیون تومان
عضو هیئت رئیسه انجمن انبوه سازان خراسان جنوبی خواستار ورود دولت به رفع مشکلات حوزه مسکن شد و افزود: از متولیان خواستاریم مانع افزایش قیمت برخی نهاده ها شوند.
جهانی خواستار رفع موانع تولید، تسهیل روند تولید مسکن و تصحیح مقرراتی مانع تولید شد و گفت: در حال حاضر سهم زمین هر متر مربع فضای مفید واحد مسکونی در خیابان مدرس ۸۰ میلیون ریال است.
وی با بیان اینکه همچنین هزینه احداث در هر متر مربع پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، اظهار کرد: در مجموع هزینه اتمام یک متر مربع فضای مفید واحد مسکونی برای انبوه ساز ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
درخواست های انبوه سازان
جهانی با اشاره به پیشنهادات مصوب شده در کمیته کارشناسی بیان کرد: در این کمیته برای چهار حوزه تامین اجتماعی، مالیات، راه و شهرسازی و شهرداری پیشنهاداتی داشته ایم که نیازمند بررسی است.
وی ادامه داد: شناسایی و تعیین مناطق مستعد استان، اصلاح طرح تفضیلی برای یک طبقه مازاد در جهت متعادل کردن قیمت ها در مناطق استان و لغو مصوبه شورای شهر مبنی بر محاسبه هزینه ها به نرخ روز برای پرونده هایی که چهارماه از تسویه قطعی آنها می گذرد از جمله پیشنهادهای حوزه شهرداری است.
جهانی خواستار افزایش سطح اشتغال بخش ساختمان به ۶۰ درصد شد و افزود: همچنین خواستار ملاک قرار دادن طرح تفضیلی در خصوص مد نظر قرار گرفتن عرض طویل ترین قسمت معابر جهت تراکم مجاز در معبر و حذف مصوبه کمیسیون ماده پنج پیرامون این موضوع هستیم.
لزوم تقویت صنعت ساختمان
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه بیان کرد: صنعت ساختمان صنعتی بزرگ و وابسته به هزاران صنعت پایین دستی بوده که مشکلات آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
محسن احتشام صنعت ساختمان را زیربنای دیگر صنایع دانست و افزود: اهمیت دادن به این صنعت موجب تقویت صنایع تامین کننده مواد اولیه می شود.
وی با بیان اینکه جامعه هدف صنعت ساختمان بسیار گسترده است، اظهار کرد: امید است بتوانیم از طریق برگزاری جلساتی کارشناسی و تصویب مصوباتی موثر، مشکلات انبوه سازان را مرتفع کنیم.
حمایت از انبوه سازان تبدیل به قانون شود
جواد نوری زاده در این جلسه بیان کرد: حمایت از انبوه سازان در راستای تولید مسکن ضرورتی بوده که باید مد نظر قرار گیرد.
وی بیان کرد: بر اساس قانون حمایت از عرضه و تولید مسکن، انبوه سازان باید در زمینه هایی مانند تامین زمین از طریق تفاهم نامه، تخفیف های عوارض شهرداری و نظام مهندسی و تامین به موقع مصالح حمایت شوند.
مدیرکل دفتر فنی امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری خراسان جنوبی افزود: در سطح استان باید از ظرفیت قوانین موجود استفاده شود و مواردی هم از طریق نمایندگان در سطح مجلس اصلاح شود.
نوری زاده با اشاره به کمیسیون ماده ۵ بیان کرد: اگر چه از طریق کمیسون ها حمایت هایی در راستای افزایش سطح تراکم و اشتغال انجام می شود اما این امر به تنهایی کافی نیست.
وی اظهار کرد: حمایت از انبوه سازان و تولید کنندگان مسکن باید تبدیل به قانون شود تا برای اجرای طرح های کوچیک و بزرگ چالش های مختلفی نداشته باشیم.
نوری زاده بیان کرد: با افزایش مصالح ساختمانی، انبوه سازان با مشکلاتی مواجه شدند که باید به مرور زمان رفع شود.
آنچه مصوب شد
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به درخواست انبوه سازان مبنی بر اصلاح طرح تفضیلی شهر بیرجند بیان کرد: در این جلسه مصوب شده این موضوع ظرف دو ماه توسط اداره کل راه و شهرسازی پیگیری شود.
علی اکبر اکبری راد با اشاره به مشکل تامین زمین بیان کرد: مقرر شد راه و شهرسازی با بنیاد مستضعفان و دیگر نهادها در راستای رفع مشکلات زمین انبوه سازان جلساتی برگزار کنند.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: هزینه پروانه ساختمانی توسط تامین اجتماعی تقسیط شد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 27959