بازی با جان مردم در صفهای طولانی گاز مایع/ توپ پاسکاری مسئولان در زمین یکدیگر
18 شهريور 1399 ساعت 13:17
حدود دو ماه است که مردم خراسان جنوبی برای دریافت گاز مایع مشکلاتی دارند و در روزهای کرونایی در صفهای طولانی میایستند که بیشتر اوقات دست خالی به خانه برمیگردند و گویا کسی هم پاسخگو نیست و مسئولان توپ را در زمین هم پاسکاری میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، حکایت صفهای طولانی برای تهیه گاز مایع در روزهای کرونایی حکایتی تازهای نیست و نزدیک به دوماه است که مردم در جای جای استان خراسان جنوبی از این وضعیت گلایه دارند.
این روزها گویا اوضاع از روزهای قبل بدتر شده و کسی هم پاسخگو نیست و باعث ایجاد صفهای طولانی در این روزهای کرونایی شده است.
کسانی که در صفهای گاز مایع میایستند گلایههای بسیار دارند، برخی دلیل این موضوع را نداشتن برنامه از سوی مدیران و گروهی نیز
بیتوجهی آنها اعلام میکنند.
برخی از مردم پس از ساعتها انتظار در صف طولانی با کپسول خالی به خانه برمیگردند این در حالی است که برای بسیاری از افراد تهیه گاز مایع یکی از ضرورتهای زندگی آنها است.
مردم از وضعیتی که دولت در نحوه توزیع کپسول گاز مایع ایجاد کرده گلایه دارند و اعلام میکنند حتی با وجود حضور در صفهای طولانی، نمیتوانند یک کپسول گاز مایع خریداری کنند و خواستار رفع این مشکل هستند.
برای بررسی این مشکل به یکی از مراکز توزیع گاز مایه در بیرجند مراجعه میکنیم، انتهای صف مشخص نیست و به قدری طولانی است که به خارج از محوطه کشیده شده است.
خانمی که فرزند کوچکی در آغوش دارد خود را به ما میرساند و با صدایی بلند میگوید: از ساعت شش صبح اینجا منتظرم و ساعت 8 صبح توزیع آغاز شده و اکنون ساعت 10 است و هنوز نوبت به من نشده است.
این شهروند بیرجندی گلایه دارد که دو روز گذشته هم برای گرفتن کپسول گاز مایع به این مرکز مراجعه کرده اما موفق به تعویض کپسول نشده است.
یکی دیگر از شهروندان که معتقد است وقتی برای بیان مشکلات به مسئولان مربوطه مراجعه میکنیم میگویند بروید در سامانه تعریف شده ثبت نام کنید و این درحالی است که یک ماه است در سامانه ثبت نام کردم اما تنها شماره رهگیری دادهاند و زمان و مکان تحویل کپسول و حتی تعداد آن را مشخص نکردهاند.
اکبرآبادی معتقد است چرا وضعیت گذشته که به راحتی میتوانستیم کپسول گاز مایع تهیه کنیم را تغییر دادند. در روستای ما گازرسانی انجام شده اما گاز در لولهها نیست و به همین دلیل سهمیه نفت ما قطع شده است و مجبوریم از گاز مایع استفاده کنیم که تهیه این کپسولها نیز این روزها خیلی مشکل است.
یکی از افراد نیز در زمینه گازسوزکردن خودرو گفت: بیش از یک ماه است برای گازسوزکردن خودروی خود که وانت است، ثبتنام کردم اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
یک راننده مسافرکش هم که با خودروی شخصی مسافرکشی میکند در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: در این شرایط اقتصادی که بیشتر کسب و کارها با شیوع ویروس کرونا محدود شده است با مسافرکشی هزینههای سنگین زندگی 5 نفره را تامین میکنم. مسافرکشی با بنزین لیتری سه هزار تومان به صرفه نیست و خودروی خود را به گاز مایع تجهیز کردهام تا بخشی از هزینهها تقلیل یابد اما تهیه گاز مایع این روزها خیلی مشکل است.
این شهروند بیرجندی با بیان اینکه در این مرکز گاهی یک خودرو دارای 70 کپسول و گاهی دو خودرو میآورند که به تمام افراد کپسول گاز مایه نمیرسد گفت: قیمت کپسول گاز در این مرکز 10 هزار و 400 تومان است اما به صورت آزاد با قیمت بیش از 20 هزار تومان به فروش میرسد.
با وجود مشکلات مطرح شده از زبان مردم، رئیس شرکت پخش فراوردههای نفتی خراسان جنوبی معتقد است وظیفه ما تامین فرآوردههای نفتی است و باید دستگاههای دیگر مانند صنعت، معدن و تجارت به این مشکل ورود کنند.
مردانی بیان کرد: در مورد تامین هیچ مشکلی نداریم ان طور که در مردادماه امسال و با آغاز توزیع الکترونیکی گاز مایع نسبت به مشابه سال قبل 29.6 درصد افزایش توزیع داشتیم.
وی با بیان اینکه با وجود افزایش توزیع، کمبود گاز مایع در استان حرف منطقی نیست چرا که نحوه توزیع مشکل دارد افزود: وظیفه نظارت بر توزیع مناسب سهمیههای گاز مایع بر عهده ادارات متولی از جمله اداره صنعت، معدن و تجارت است و اگر هر اداره طبق وظایف قانونی پای کار بیاید میتوان این مشکل را حل کرد.
رئیس شرکت پخش فراوردههای نفتی خراسان جنوبی معتقد است: ثبت نام در سامانه تجارت آسان میتواند مشکل را تسهیل کند.
بنا به گفته مدیر شرکت پخش فرآودهای نفتی استان ثبت نام در سامانه تجارت آسان میتواند مشکل را تسهیل کند اما بیشتر مردم معتقد هستند با وجود ثبت نام در سامانه موفق به دریافت گاز مایع نشدهاند.
این در حالی است که معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: ایجاد صف با توجه به پراکندگی جمعیتی در حوزه شهری، روستایی و عشایری ارتباط مستقیم با نحوه اجرای طرح و همچنین چگونگی توزیع از سوی متولیان این امر دارد که عدم ثبت نام برخی از متقاضیان در سامانه و همچنین اعلام همراه داشتن کارت ملی سرپرست خانوار برای دریافت کپسول از سوی این افراد از جمله عوامل ایجاد صف و نارضایتی مردم است.
تهوری با بیان اینکه سامانه 124 و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت در بیرجند و شهرستانها آماده دریافت گزارشات و برخورد با تخلفات حوزه توزیع گاز مایه هستند اظهار داشت: در راستای اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع از سوی شرکت پخش فرآوردههای نفتی، تمامی متقاضیان از یکم مردادماه 99 برای دریافت کپسول گاز مایع و تخصیص سهمیه با قیمت مصوب و احراز هویت از طریق سامانه درخواست فراوردههای نفتی اقدام کنند.
وی افزود: با تشدید نظارت برشبکه توزیع گاز مایع با همکاری نمایندگان شرکت نفت و آتش نشانی استان شرکتهای توزیع کننده، عوامل توزیع و واحدهای صنفی در حوزه گاز مایع مورد بازررسی و نظارت تیمهای بازرسی قرار گرفتند.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به گلایه مندی و نارضایتی برای ایجاد صف در دریافت کپسول گاز مایع گفت: ایجاد صف با توجه به پراکندگی جمعیت در حوزه شهری، روستایی و عشایری ارتباط مستقیم با نحوه اجرای طرح و همچنین چگونگی توزیع از سوی متولیان امر دارد که عدم ثبت نام برخی از متقاضیان در سامانه و اعلام همراه داشتن کارت ملی سرپرست خانوار برای دریافت کپسول از سوی این افراد از جمله عوامل صف و نارضایتی مردم است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 27995