به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، مهدی یوسفی افزود: این کلینیکها در استان با اخذ مجوز از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و با نظارت عالیه سازمان جهاد کشاورزی فعالیت دارند.
وی اظهار داشت: در واقع کلینیک گیاهپزشکی واحدی است که آفات، بیمارگرها و علفهای هرز محصولات کشاورزی و فرآوردههای آنها را تشخیص میدهد و ضمن بررسی، با صدور نسخه، روشهای مدیریت آن را توصیه و در صورت درخواست متقاضی، بر اجرای آن نظارت میکند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از کلینیکهای گیاهپزشکی به عنوان بازوان توانمند حفظ نباتات در تولید محصولات زراعی و باغی یاد کرد و گفت: این مراکز به عنوان شبکههای مراقبت و پیشآگاهی بخش خصوصی، نقش بسزایی در حفظ محصولات کشاورزی از گزند عوامل خسارتزای گیاهی ایفا میکنند.
یوسفی تاکید کرد: برای کاهش تصدیگری بخش دولتی و واگذاری امور به بخش خصوصی و همچنین فراهم کردن زمینه اشتغال برای فارغالتحصیلان بخش کشاورزی، امور مربوط به بررسی نمونههای گیاهی، تجویز سموم در قالب نسخههای گیاهپزشکی، ارائه راهکارهای مدیریت آفات و بیماریهای گیاهی و انجام بازدیدهای فنی از باغات و مزارع به کلینیکهای گیاهپزشکی واگذار شده است.
وی ادامه داد: این کلینیکها به عنوان محلی برای بررسی مشکلات گیاه و نیازهای کشاورزان و نیز به عنوان مرکز اطلاعرسانی برای خدمات ترویجی کشاورزی عمل میکنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: کلینیکهای گیاهپزشکی رابطی بین مراکز تحقیقات ملی کشاورزی، مراکز ترویجی و جامعه کشاورزی هستند و فعالیت عمده آنها ارائه روشهای کنترل آفات و بیماریهای گیاهی بر اساس جدیدترین دستورالعملهای سازمان حفظ نباتات کشور به طور مستقیم به کشاورزان است.
وی بیان کرد: علاوه براین، با راهاندازی سامانه مونیتورینگ بین این واحدها و تعداد ۵۶ فروشندگی سموم در استان تمامی نسخ ثبت شده و امکان پیگیری بعدی برای بهرهبرداران فراهم شده است.
یوسفی عنوان کرد: یکی از اهداف بلند مدت حفظ نباتات در بخش کشاورزی، پیشگیری از انجام سمپاشیهای بی رویه با سموم غیر تخصصی، برای جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی و تولید محصول سالم و تامین سلامت جامعه است.
وی اضافه کرد: در این زمینه کلینیکهای گیاهپزشکی با توصیه به استفاده از تجهیزات کنترل غیرشیمیایی و همچنین سموم کمخطر با پایه گیاهی و یا دوره کارنس کوتاه در تحقق این امر از جایگاه ویژهای برخوردار هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تاکید کرد: کشاورزان و باغداران استان باید برای بررسی نمونههای آسیبدیده از عوامل خسارتزای گیاهی و یا درخواست بازدید حضوری از باغ یا مزرعه به این واحدها در سطح استان مراجعه کنند.
وی یادآور شد: نظارت عالیه بر عملکرد این واحدها توسط سازمان جهاد کشاورزی و مدیریتهای تابعه در شهرستانها انجام میشود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , گیاهان , خراسان جنوبی