دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۶

نذری به زلالی آب/ تابش آفتاب همدلی بر سر اهالی روستای «میغان»

فعالیت دو روزه کاروان «نذر آب ۳» در میغان نهبندان امید را به دل روستاییان مهمان کرده و خدماتی ماندگار بر جای گذاشت.
نذری به زلالی آب/ تابش آفتاب همدلی بر سر اهالی روستای «میغان»
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، خراسان جنوبی با داشتن ۱۱ شهرستان که بعضاً مرزی هستند، محرومیت‌های زیادی را در خود جای داده است. محرومیت‌هایی که به یادگار از ۲۰ سال خشکسالی بر جای مانده و منجر به مشکلات زیادی شده است.

روستاهای زیادی در گوشه و کنار این دیار کویری وجود داشته که چشم انتظار دست یاری دیگران هستند. روستاییان زیادی در جای جای این استان مرزی شب و روزشان را به سختی می‌گذرانند و چشم انتظار رسیدن فرداهایی روشن هستند.
هرچند تاکنون کمک‌های زیادی از سوی خیران و برخی دستگاه‌ها برای مناطق روستایی انجام شده اما در این بین نمی‌توان از خدمات کاروان‌های نذر آب چشم پوشی کرد.
تیم‌هایی که از سه سال گذشته در مناطق محروم حضور می‌یابند و خدماتی ماندگار بر جای می‌گذارند. سرخ پوشانی که هر سال بذر سبز امید را در دل روستاییان می‌نشانند تا با شکوفه‌هایی از ایثار و گذشت به حاصل بنشیند.

این بار هم آمدند تا باری دیگر درس انسانیت و فداکاری در نقاط محروم مشق کنند. آمدند تا عاشقانه‌هایی از جنس معرفت و نوع دوستی بسرایند و با محرومان مناطق محروم هم نمک شوند.
امسال هم در آخرین فصل از تابستان اولین کاروان نذر آب ۳ از یزد مهمان روستای میغان نهبندان شدند تا نخستین فصل پاییزشان بهار زندگی شأن باشد.
برای تماشای مهربانی‌ها با طی کردن مسافتی سه ساعته از بیرجند به میغان از توابع نهبندان می رسیم.

دعای خیر
در اولین مشاهدات پیرزنی را می‌بینم که نایلونی از دارو در دست دارد و هر از چند گاهی چادر رنگی‌اش را مرتب می‌کند. علت حضورش را می‌پرسم، با لبخندی شیرین می‌گوید: آمده‌ام دکتر مادر.
دست‌هایش لرزان است اما با صدایی برخاسته از امید و انگیزه سخن می‌گوید: شنیده‌ام افرادی از هلال احمر برای درمان بیماران روستا آمده‌اند.

صدایش را بالاتر می‌برد. گویی قصد دارد اوج خوشحالی را با آهنگ صدایش به بقیه هم برساند: «خدا به آنها خیر دهد، دعای ما مردم محروم روستای میغان همیشه پشت و پناهشان خواهد بود».
به داروهایش اشاره می‌کند و می‌گوید: فشار خون دارم مادر، از چند وقت گذشته باید به دکتر مراجعه می‌کردم اما سختی مسیر فرصت نداد.
نفس عمیقی می‌کشد و می‌افزاید: حالا با مراجعه به این پزشکان می‌توانم بدون هیچ دغدغه‌ای مشکلم را حل کنم.

فعالیت کاروان‌های سلامت استمرار یابد
یکی دیگر از روستاییان هم می‌گوید: روستای میغان با بیش از هزار نفر جمعیت، پزشک مستقر ندارد.
فاطمه محمدی با بیان اینکه میغان در ۹۰ کیلومتری نهبندان واقع شده است، می‌گوید: به دلیل کمبود آب و آفتاب داغ بسیاری از افراد گرفتار رنج و بیماری می‌شوند.

وی با اشاره به حضور کاروان سلامت در روستا می‌گوید: حضور این کاروان باعث ایجاد انگیزه بین روستاییان می‌شود.
محمدی با ابراز رضایت مردم از فعالیت کاروان در روستا می‌افزاید: با توجه به شرایط میغان خواستاریم تیم‌های بیشتری در روستا حضور یابند.
وی که برای مشکل عفونی نزد کاروان آمده است، می‌افزاید: همچنین خواستاریم تیم‌های چشم پزشکی و دندان پزشکی هم در قالب این کاروان‌ها به اینگونه از روستاهای دور دست بیایند.

خدماتی با طعم عطوفت
آن سوتر خانمی بلند قامت کودک خردسالش را در بغل داشته و با چشم فعالیت‌ها را زیر نظر دارد.
به سراغش می‌روم. با اولین سوال، شرم درون چشمانش می‌ریزد اما آهسته پاسخ می‌دهد و می‌گوید: برای ویزیت کودکم در اینجا حضور دارم.

این مادر ۲۸ ساله می‌گوید: این کاروان برای اولین بار در روستای میغان حضور دارد و با این اقدام لطف زیادی به روستاییان شده است.
وی ادامه می‌دهد: با تماشای این افراد، به زندگی امیدوار می‌شویم چراکه می‌فهمیم افرادی بزرگ و فداکار وجود دارند که برای کمک به محرومان قدم بردارند.
وی که خودش را گلثوم معرفی می‌کند، می‌افزاید: این روستا از محرومیت‌ها و مشکلات زیادی رنج می‌برد و حضور این افراد درد این محرومیت‌ها را کم می‌کند.

هدف والای داوطلبان
یکی از داوطلبان هلال احمر حاضر در کاروان هم می‌گوید: مردم و محرومان از هم نوعان ما بوده که در خدمت به آنها از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم.
امیر شاهکویی که نجاتگر سوم هلال احمر است، ادامه می‌دهد: نجات جان شهروندان و کاهش آلام بشری همواره مد نظر جمعیت هلال احمر است.

وی که برای دومین بار است در کاروان‌های نذر آب حضور می‌یابد، می‌افزاید: حضور در این کاروان‌ها علاوه بر خدمت به مردم باعث تقویت روحیه خودباوری و ایثار در نیروها می‌شود.
شاهکویی با اشاره به استقبال بالای مردم از این کاروان می‌گوید: جمعیت هلال احمر در هیچ شرایطی چه زمان بحران و چه شرایط عادی مردم و نیازمندان را از یاد نمی‌برد.

لزوم ارائه آموزش‌های بهداشتی به مردم
زهره آخوندی میبدی که به عنوان پزشک متخصص عفونی در کاروان نذر آب ۳ حضور یافته است، در گفت‌وگو با مهر می‌گوید: از سال ۸۲ عضو جمعیت هلال احمر در گروه‌های داوطلبی بوده‌ام.
وی آموزش مربی و خدمت در مناطق محروم را از جمله فعالیت‌هایش در هلال احمر دانست و گفت: از زمانی که عضو داوطلب شدم، کمک به نیازمندان از مهم‌ترین اهداف زندگی‌ام شده است.

آخوندی با اشاره به وضعیت خراسان جنوبی نسبت به بیماری‌های عفونی بیان می‌کند: بهداشت، امکانات بهداشتی و دسترسی به مواد ضدعفونی در روستاهایی مانند میغان کم هست بنابراین سطح بیماری‌های عفونی بیشتر است.
وی خواستار ارائه آموزش‌های بهداشتی به روستاییان می‌شود و می‌گوید: در شرایط کنونی رعایت مسائل بهداشتی مهم‌ترین امر در جلوگیری از بروز بیماری‌ها است.

ویزیت ۶۷۸ بیمار در میغان
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی هم در گفت‌وگو با مهر با اشاره به حضور کاروان نذر آب ۳ در دهستان میغان نهبندان بیان کرد: این کاروان متشکل از ۱۷ نفر کادر درمانی شامل پزشک عمومی، اطفال، ارتوپدی، داخلی، روانشناس، پزشک عفونی و ماما به ارائه خدمت پرداخت.

احمد بخشی از انجام ۶۷۸ ویزیت رایگان برای ۴۵۰ بیمار و توزیع دارو بین مراجعه کنندگان خبر داد و افزود: توزیع ۲۰۰ کیلوگرم آرد، ۵۰ بسته لوازم التحریر و ۴۰ جفت کفش زنانه بین نیازمندان از دیگر خدمات این کاروان بوده است.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی ادامه داد: ۴۰۰ پک بهداشتی و ۴۰۰ بسته معیشتی بین خانوارهای محروم در روستاهای مختلف شهرستان توزیع شده است.

بخشی اظهار کرد: ۴۰ داوطلب و ۱۰ نفر از اعضای جوانان تیم سحر هلال احمر خراسان جنوبی با کاروان نذر آب ۳ همکاری داشته‌اند.
حضور کاروان‌های نذر آب در مناطق محروم نشان از نذرهایی به زلالی آب است و نه تنها گوشه‌ای از مشکلات روستاییان را حل می‌کند بلکه روزنه‌های امید را در دل محرومان می‌گشاید که می‌طلبد استمرار یابد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۸۰۷۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خراسان جنوبی , بیرجند , آب