شکست تحریم دشمن با الگوگیری از سبک زندگی سالهای دفاع مقدس
30 شهريور 1399 ساعت 12:35
مدیرکل حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی به سبک زندگی ها در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این سبک و راهبرد هنوز هم در عرصههای مختلف میتواند گره گشایی کند.
به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، در سالهای حماسه و ایثار در نقشه جغرافیایی ایران زمین استانی به نام خراسانجنوبی وجود نداشت. همه رزمندگانی که از شمال و جنوب و مرکز خراسان بزرگ به جبهه اعزام میشدند خراسانی نام داشتند.
اما در حال حاضر که سالهاست از تشکیل استان خراسانجنوبی گذشته و مردم این دیار علیرغم تعلق خاطری که به خراسانبزرگ دارند برای خود هویت مستقلی تشکیل دادهاند، مایلند بدانند که در سالهای دفاع مقدس مردم جنوبخراسان چه نقشی در آن رویداد عظیم و تاریخ ساز کشور داشتهاند.
درک این نکته نه تنها در هویت بخشی به نوجوانان این خطه از ایران زمین تأثیر فراوانی دارد بلکه حس افتخار را به مردم دیار خاوران منتقل میکند.
جوان و نوجوان امروز خراسانجنوبی اگر به صورت کامل و دقیق و به دور از شعارزدگی شخصیتی چون سردار شهید محمود کاوه را به درستی بشناسد، به دنبال قهرمان زندگی خود در لابه لای فیلمهای سینمایی افسانهای و فیلم نامههای برگرفته شده از تخیلات کارگردانان هالیوودی نخواهد کشت.
اعزام ۳۰ هزار رزمنده از جنوب خراسان در هشت سال دفاع مقدس
غلامرضا فلاحی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اظهار کرد: از شهرهایی که در دوران دفاع مقدس در جنوب خراسان قرار داشتند چون بیرجند و طبس و فردوس و شهرهای تازه تأسیس چون درمیان و سربیشه در سالهای دفاع مقدس ۳۰ هزار رزمنده به مناطق عملیاتی اعزام شدند.
وی بیانکرد: همچنین مردم خراسانجنوبی بیش از چهار هزار جانباز و ۲۴۰ آزاده نیز در دوران دفاع مقدس داشتهاند که تنها نگاهی به این آمار و ارقام نشان دهنده نقش مردم این خطه در حماسههای سالهای دفاع مقدس است.
فلاحی ادامهداد: علاوه بر ۳۰ هزار رزمندهای که از جنوب خراسان به مناطق عملیاتی اعزام شدند باید از نامآورانی چون سرداران شهید آهنی، شهید رحیمی، سردار شهید آخوندی، سردار شهید الهیار جابری، سردار شهید ناصری و سردار شهید کاوه نام برد که نامشان در صدر نام دو هزار شهید سرفراز خراسانجنوبی میدرخشد.
وی افزود: به عنوان مثال شهید الهیار جابری در عملیات آزادسازی خرمشهر در لشکر پنج نصر خراسان بزرگ فرمانده گردان بود و در این عملیات غرورآفرین نقش آفرینی کرد.
نقش رزمندگان جنوبی خراسان در عملیات آزادسازی خرمشهر
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد: در همین عملیات بیتالمقدس (عملیات آزادسازی خرمشهر) رزمندگان جنوب خراسان با سه گردان ابوذر، گردان مالک اشتر و گردان شهید بهشتی حضور داشتند.
فلاحی با اشاره به اینکه ۵۵ شهید و ۳۳ جانباز سهم خراسانجنوبی در آزادسازی خرمشهر شد، ادامه داد: فرمانده گردان ابوذر شهید آهنی، فرمانده گردان مالک اشتر شهید فایده و فرمانده گردان شهید بهشتی نیز شهید آخوندی بود.
حضور نیروهای جنوب خراسان با دو گردان در عملیات مرصاد
وی با بیان اینکه رزمندگان خراسانجنوبی در عملیاتهای نصر ۸، والفجر ۸، کربلای چهار و پنج و فتحالمبین و خیبر نیز نقش بزرگی ایفا کردند، بیانکرد: یکی از عملیاتهای مهمی که رزمندگان خراسانجنوبی در آن نقشآفرینی کردند عملیات مرصاد بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یادآور شد: در این عملیات که توسط منافقین کوردل در سال ۶۷ طراحی شده بود، رزمندگان خراسان جنوبی با دو گردان امام علی (ع) و الغدیر حضور داشتند که در نهایت با زمینگیر شدن و شکست منافقین به پایان رسید.
فلاحی با بیان اینکه نام تنی چند از خلبانان خراسانجنوبی نیز درسالهای دفاع مقدس میدرخشد، گفت: حضور بانوان خراسان جنوبی در سالهای دفاع مقدس در پشت جبهه و بسته بندی اقلام مورد نیاز برای ارسال به مناطق عملیاتی نیز خود قصه مفصلی است.
وی با تأکید بر اینکه بخشی از ایثارگریهای مردم خراسانجنوبی در سالهای دفاع مقدس را در قالب کتاب نشر میدهیم تا عموم مردم بتوانند از آن استفاده کنند، بیانکرد: در هفته دفاع مقدس سال جاری از ۱۰ کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس خراسانجنوبی رونمایی میشود که اقدامی قابل توجه به ویژه برای اهالی فرهنگ و ادب است.
ایثارگری سالهای دفاع مقدس در شرایط سخت اقتصادی بود
وی یادآور شد: همه این ایثارها، فداکاریها و از خودگذشتگیها در سالهای دفاع مقدس در شرایطی صورت میگرفت که خود مردم از منظر اقتصادی نیز در سختی فراوان بودند و مایحتاج غذایی آن سهمیه بندی و یا به اصطلاح کوپنی بود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس جنوبی گفت: هنوز مردم ما ماندن در صفهای طولانی نفت و خیلی دیگر از مایحتاج را در خاطر دارند ولی علیرغم این سختیها به واسطه انگیزههای معنوی و حفظ اعتقادات حتی از بذل جان خود نیز دریغ نداشتند.
فلاحی افزود: امام (ره) با بهکارگیری واژه دفاع مقدس برای جنگ هشت ساله راهبردی عمیق به مقابله ما با تجاوزگری صدام داد که این راهبرد هنوز هم در عرصههای مختلف میتواند گره گشایی کند.
وی با اشاره به اینکه رمز موفقیت و پیروزی ما در شرایط فعلی نیز همین ایثار و از خودگذشتگیها و در کنار هم بودنها است، بیانکرد: دشمن امروزه با اهرم ظالمانه تحریمها میخواهد فشار اقتصادی مضاعفی را بر ملت ایران وارد کند.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس جنوبی ادامهداد: هر چند ۴۰ سال از نخستین روزهای دفاع مقدس میگذرد ولی ما میتوانیم با درس گرفتن از همان سبک زندگی سالهای دفاع مقدس در برابر فشارهای دشمن ایستادگی کرده و با تکیه بر توان داخل بر مشکلات اقتصادی نیز غلبه کنیم.
فلاحی یادآور شد: البته مردم ما بی اغراق همواره ثابت کردهاند که بر همان عهد ایستادگی در زیاده خواهیهای دشمن ایستادهاند و در سختیها چون حوادث طبیعی، سیل و زلزله و یا همین بیماری کرونا در کنار یکدیگر و کمکرسان مظلومان و مستضعفان هستند.
استقامت، ایثار، دست در دست هم گذاشتن، در کنار هم بودن، مهربانی، صبر، از جان گذشتگی برای همنوع و بسیاری از واژههای دیگر که مردم ما اوج آن را در سالهای دفاع مقدس دیدند تنها شعارهایی زیبا نیستند که در ایام خاصی از سال زینت بخش مجالس ما شود.
بلکه این واژهها اسم رمزهایی است که هر زمان سختی و فشار دشمن بر ما هجوم آورد با مدد گرفتن از آن میتوان از گردنه عبور کرد.
امید آنکه بهکارگیری این واژهها در عمل، ما در عبور از دشواریهای روزگار کنونی نیز یاری دهد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 28136
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/28136/شکست-تحریم-دشمن-الگوگیری-سبک-زندگی-سال-های-دفاع-مقدس