به گزارش گروه سیاسی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش امروز (یکشنبه 6 مهرماه 99) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سخنرانی خود که به مناسبت هفته دفاع مقدس بیان شد اظهار داشت: دفاع مقدس یک الگوی کامل از اراده، همت و یکپارچگی ملت برای ایستادگی و موفقیت است که همه اجزای تشکیل دهنده این الگو در آن نقش تعیین کننده داشتند.
وی افزود: ارتش با کمک سپاه و این دو با بسیج و این سه با جهاد سازندگی و این چهار رکن با پشتیبانی همه جانبه مردم و همه اینها با فرماندهی حضرت امام(ره) روی بومی از غیرت ملی با روح آموزههای عاشورایی این معجزه قرن را آفریدند.
* تغییر معادلات قرن معجزه بود
فرمانده کل ارتش تصریح کرد: اگرچه پیروزی در این جنگ نابرابر فتح الفتوح و شبیه معجزه بود اما منظور من از پیروزی در جنگ معجزه قرن نیست، بلکه آن نتایجی است که معادلات راهبردی قرن را تغییر داد و طرحی نو درانداخت.
وی افزود: منظورمان آن شجره طیبهای است که شاخههای آن به اقصی نقاط عالم سرکشیده و مکتب مقاومت در برابر نظام سلطه را در قلب و روح حق طلبان نشانده و سقوط خداناباوران حق ستیز را تسریع کرده است.
سرلشگر موسوی ادامه داد: دفاع مقدس جمع چهره اشداء علی الکفاری انقلاب اسلامی در مقابل سلطهگران و رحمَاء بینهم در جمع مظلومان عالم است، چه خوب بود اگر میشد در یک جلسه از همه اجزای دفاع مقدس سخن گفت، از آن بسیجی تک تیرانداز تا سرلشکر فلاحی بالاترین مقام شهید نظامی دفاع مقدس، اگر میشد از گروههای کوچک شکار تانک تا بزرگترین و پیچیدهترین عملیات هوایی یعنی عملیات حمله به اچ 3 سخن گفت چه خوب بود، از اولین پاسخ با 140 فروند تا آخرین ضربه شصت در مرصاد، از انهدام کامل نیروی دریایی دشمن توسط نیروی دریایی ارتش در 67 روز تا تپههایی که بیش از دو هزار روز دست به دست شدند و انفجار گلوله روی آنها آنقدر بود که قدشان کوتاهتر شد، از چذابهای که برای هر وجبش یک شهید تقدیم شد تا بازپسگیری خرمشهر که تا چشم کار میکرد دستهای بالارفتهای بود و پارچههای سفید و فریاد الدخیل.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: از مقاومتی که شهرها کردند در مقابل موشکباران و بمبارانهای ناجوانمردانه تا ساقط کردن بیش از 70 فروند جنگنده در یک عملیات، از پاره کردن مغرورانه قطعنامه جلوی دوربین تا جمله ملتمسانه و اینک پذیرفتیم هر آنچه شما خواسته بودید.
امیر موسوی تصریح کرد: از روزی که دیوانهای آمد سنگی انداخت و رفت تا طناب مرگی که به فرمان خداوند، شاه دزد به گردن دیوانه انداخت. افسوس که نمیشود در این زمان کوتاه این تابلوی شگفت را توضیح داد. نقاشی سحرآمیز دفاع مقدس آنقدر بیننده را محو جمال خود میکند که در توصیف تقریباً همه چیز را از یاد میبرد.
* کتاب قطور دفاع مقدس فقط برگی ورق خورده
وی ادامه داد: باور کنید از این کتاب قطور به جز برگی ورق نخورده است و گنج جنگ هنوز بکر و دست نخورده است، من در این فرصت کوتاه سعی میکنم به نمایندگی از خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان و رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاراتی را راجع به بخش ارتش در دفاع مقدس بیان کنم به این امید که سایر دوستان نقش بخشهای دیگر را به خوبی تبیین کنند.
سرلشگر موسوی ادامه داد: دو میلیون و 500 هزار سرباز به همراه 217 هزار پایور و معادل 60 میلیارد دلار تجهیزات ارتش وارد جنگ شد و بیش از 48 هزار شهید تقدیم انقلاب شکوهمند اسلامی کرد. نیروی زمینی محوری به عنوان میداندار و استخوانبندی اصلی جنگ از اولین روز تا پایان آن در همه عملیاتهای پدافندی و آفندی حضور تعیینکننده داشت، بازیابی و بازآرایی و تجدید سازمان و موفقیت در عملیات تثبیت و متوقف کردن دشمن در ابتدای جنگ، تشکیل و تحکیم خط پدافندی و نهایتاً طراحی و اجرای عملیاتهای آفندی مقطع دیگری از کارنامه ارتش و به ویژه نیروی زمینی در دفاع مقدس است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نقش هوانیروز در دوران دفاع مقدس خود یک مقوله ویژه است، از اقدامات منحصر به فرد شهیدان شیرودی و کشوری و همرزمانشان در آغازین روزهای جنگ گرفته تا عملیات مرصاد، جابهجایی نیروها تا پشت خطوط دشمن، انتقال مجروحان و به صورت خلاصه حضور موثر و کارآمد در تمام عرصههای دفاع مقدس و همه عملیاتها، نقشآفرینی پدافند هوایی که در آن زمان بخشی از نیروهای هوایی بود در چشم صاحبنظران و پژوهشگران دفاع مقدس بسیار برجسته و ممتاز است.
سرلشگر موسوی ادامه داد: پدافند هوایی با شبکه فرماندهی و کنترل انحصاری خود، کل عملیاتهای مختلف هوایی و پدافند هوایی جنگ 8 ساله را اداره کرد به طوری که در فضای جنگی و متشنج و خطرناک که بیشتر فضای کشور آتش به اختیار بود هیچ فرودگاهی بسته نشد و در طول جنگ ایمنی و امنیت بیش از دو میلیون پرواز غیرنظامی از لحظه ورود به کشور تا نشستن به فرودگاهها با عبور از آسمانهای کشور تأمین شد.
وی افزود: با وجود حمله بیش از دو هزار باره صدام به جزیره خارک و پایانههای صدور نفت، دفاع جانانه پدافند هوایی باعث شد حتی یک روز جریان عبور نفت و اقتصاد جنگ مختل نشود.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه هیچ یک از عملیاتهای رزمندگان اسلام بدون چتر پدافند هوایی انجام نشد، افزود: پدافند هوایی تنها یگانی بود که علاوه بر حضور در جبهههای حق علیه باطل در تمامی شهرها و نقاط حساس و مهم با رژیم بعث میجنگید، همچنین کشف و شناسایی بیش از 48 هزار هواپیما و بالگرد و انهدام 652 فروند جنگنده در طول دفاع مقدس بخشی از کارنامه افتخارآمیز پدافند هوایی است.
سرلشگر موسوی اضافه کرد: نیروی هوایی علاوه بر پشتیبانی هوایی تمامی عملیاتهای دوران جنگ و آسمان جنگ عملیاتهای ویژهای نیز داشته است که هر کدام به دلیل تأثیر راهبردی، ارزش چندین عملیات بزرگ را دارند. عملیات کمان 99 یا همان 140 فروندی در همان روز اول باعث در هم ریختن محاسبات دشمن بعثی شد، عملیات حمله به الولید که پیچیدهترین عملیات هوایی است علاوه بر انهدام نیروی هوایی عراق در جنگ ارادهها ورق را به نفع نیروی هوایی ایران به هم زد.
وی با بیان اینکه جلوگیری از تحمیل اراده سیاسی دشمن به کشور با حمله به بغداد توسط شهید دوران و لغو اجلاس غیرمتعهدها یکی دیگر از افتخارات نیروی هوایی است، اضافه کرد: لازم به یادآوری است به گواهی اسناد موجود حامیان صدام دو بار در سالهای 62 و 65 نیروی هوایی عراق را کاملاً بازسازی و نو کردند یعنی نیروی هوایی و پدافند هوایی ما موفق شدند دو نیروی هوایی دشمن را در طول جنگ منهدم کنند و با سه نیروی هوایی جنگیدند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه نیروی هوایی، جنگ را با دفاع حماسی تک آوران در خرمشهر آغاز کرد، بیان کرد: خیلی زود در 7 آذر همان سال با پشتیبانی نیروی دریایی، دشمن بعثی را به کلی نابود کردند که تا پایان جنگ نتوانستند وارد خلیج فارس شوند.
سرلشگر موسوی در دیگر بخشهای نطق خود در صحن علنی مجلس خطاب به نمایندگان مجلس گفت: خواهران و برادران جنگ در سه عرصه هوا، زمین و دریا جریان دارد، نیروی دریایی در شصت و هفتمین روز جنگ موفق شد یکی از پایههای نظامی دشمن را از بین ببرد و تعادل را به نفع ایران برهم زند و این عملیات یکی از مهمترین نقاط عطف تاریخ دفاع مقدس است که هنوز به خوبی تبیین نشده است.
وی مطرح کرد: خطوط مواصلاتی در طول جنگ و اسکورت 10 هزار شناور تجاری و نفتکش و سالم به مقصد رساندن آنها در حالی که اقتصاد ما وابسته به صدور نفت و واردات بود، اقدام راهبردی بسیار بزرگی محسوب میشود که هر چه زمان میگذرد عظمت و نقش آن در ایستادگی در برابر دشمن روشنتر خواهد شد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از دلایل راهبردی بودن نیروی دریایی را توان تأثیرگذاری آن در سرنوشت کشور دانست و توضیح داد: پس از جنگ نیز تا امروز، ارتش ضمن اجرای عملیات مردمیاری در حوادثی همچون زلزله، کرونا و ... با استقرار نیروی زمینی در مرزهای شرقی و غربی کشور از پایان جنگ تا امروز امنیت و آرامش مرزها را با تلاش شبانه روزی و با تقدیم شهدای والامقام حفظ کرده است.
سرلشگر موسوی حضور در دفاع از حرم و تقدیم چندین فرمانده شهید را بخش دیگری از اقدامات نیروی زمینی ارتش عنوان کرد و گفت: این اقدامات همزمان با دگرگونی و تحول در ساختار، سازمان، ارتقاء روز به روز و آمادگی رزمی این نیرو انجام شده است، پدافند همیشه بیدار که حتی یک ثانیه هم تعطیل بردار نیست، از پایان جنگ تاکنون با حفظ امنیت پروازهای خودی، هرگونه اشتباه و ورود به حریم ایران عزیز را با دقت رصد و جلوگیری کرده و میکند.
وی افزود: پدافند هوایی ارتش صاحب قویترین شبکه و سامانههای جمعآوری اطلاعات و یکی از برترین شبکههای امن اطلاعاتی و از اولینها و برترینها در حوزه فرماندهی و کنترل در منطقه است. نیروی هوایی با وجود آن که قبل از انقلاب کاملاً وابسته به مستشاران و قطعات وارداتی بود، موفق شد با اداره 8 سال جنگ و پس از آن ضمن استمرار پروازهای شبانهروزی و دفاع از آسمان و گشت هوایی و نیز ناوگان ترابری خود را سر پا نگه داشته و هر مأموریت واگذاری را با سربلندی به سرانجام برساند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: حضور نیروی هوایی در دفاع از حرم، مجموعهای از ایمان و شجاعت است، دانش و تخصص، تجربه و مهارت که درباره آن در زمان مقتضی صحبت خواهیم کرد، نیروی دریایی به عنوان یک نیروی راهبردی همچنان پرچم اقتدار ایران را در اقیانوسها دارا است و با اعزام 69 ناوگروه به خلیج عدن و آبهای آزاد پرچمدار و احیاگر تمدن دریایی کشور است.
سرلشگر موسوی مطرح کرد: نیروی دریایی با حضور در مناطق کمتر برخوردار و نیز کمک به توسعه شهرها و کانونهای تمدنی سواحل مکران با استقرار چندین هزار نفر نیرو و خانوادههای آنها در شهرهای میناب، جاسک، کنارک و ... طلایهدار توسعه سواحل مکران شده است. به برکت این حضور امروز امنیتی که در دریا داریم برخلاف بسیاری از منطقه عاریهای نیست، کاملا بومی و ساخت ایران است و با اتکاء به دانش و توانایی صنعتگران صنایع دفاعی ایجاد شده، دریاهای ما امن بوده و حضور نمایشی ایادی استکبار و شیطان به سرکردگی آمریکای تروریست نمیتواند این امنیت مقتدرانه را خدشهدار کند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: امروز استکبار جهانی ناچار است بایستد و خیزش تمدن ایران اسلامی به سمت دریا و اقیانوس های جهان و عرصه های اقتدارآفرین را در گام دوم انقلاب نظاره گر باشد؛ دشمن ناگزیر است ایرانی مستقل، آزاد، قدرتمند و اسلامی دانشمند را در مسیر رشد و توسعه شتابان تمدنی را نظاره گر باشد.
وی افزود: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پرچمدار این حرکت مقتدرانه به سمت احیای تمدن دریایی ایران اسلامی خواهد بود؛ ناوگان بزرگ هواپیماهای بدون سرنشین ارتش با توانایی انجام ماموریت های متنوع عمودپرواز در دریا، شناسایی در زمین و دریا، بمب افکن، موشک انداز، رهگیری هوایی و انتحاری یک توان تکنیکی فوق العاده را ایجاد کرده که در روز واقعه هر دشمنی را ازمحاسبات غلط خود پشیمان خواهد کرد.
موسوی یادآور شد: ما برآنیم که ارتشی در شأن ملت ایران و در تراز بیانیه گام دوم انقلاب و شایسته پارکابی حضرت مهدی (عج) بسازیم و از اینکه فرمانده معظم کل قوا ما را شایسته پرچم فداکاری دانستند، خداوند بزرگ را شاکریم و از عنایات بزرگوارانه آن امام عزیز تشکر می کنیم. قدر این عنایت را به خوبی می دانیم و ارتش را شایسته نشان فداکاری حفظ خواهیم کرد. در کنار مردم خادمیم، بی منت و شاکر بر این خدمت. همچنین در مقابل دشمن شمشیر از میان برآمده ملت ایرانیم، سخت و آتشین و محکم.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: آمادگی و ارتقای توان خود را متکی بر خداوند بزرگ، تدابیر مقام معظم رهبری و همت خود ادامه می دهیم و به هیچ چیز دیگری مشروط و موکول نخواهیم کرد و از شما نمایندگان مردم انتظار داریم آنگونه که شایسته این ملت بزرگ است، از ارتش خود حمایت کنید.
انتهای پیام/4