حادثه در کمین قلب تجاری بیرجند/ خطر پلاسکویی دیگر در راه بازار اصلی خراسان جنوبی است

7 مهر 1399 ساعت 19:09

حادثه در کمین قلب تجاری بیرجند است آن طور که کارشناسان آتش‌نشانی می‌گویند بافت کاملاً سنتی و قدیمی بازار بیرجند و وجود انبارهای زیاد کالاهای مصرفی و پوشاک در این بافت فرسوده امکان تکرار پلاسکویی دیگر را هشدار می‌دهد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، نبض اقتصاد هر شهر بازار آن به حساب می‌آید و آنچه می‌تواند این مرکز مبادلات تجاری را به نقطه ای امن برای کسبه و خریداران مبدل کند بهره‌مندی آن از ایمنی لازم هنگام خطر به ویژه آتش سوزی، زلزله و سیل است. اما آنچه در کانون مبادلات تجاری و اقتصادی مرکز استان خراسان جنوبی کمتر به چشم می‌خورد رعایت ایمنی‌هاست که جان و مال کسبه و مردم را به مخاطره می‌اندازد، ان طور که اگر رعایت نشود شاید داستان پلاسکو تکرار شود.
بازار بیرجند از همان قدیم الایام مرکز تجاری و محل خرید و رفت و آمد مردم بود. این بازار قدیمی از ابتدای سه راه اسدی آغاز شده و تا میدان امام خمینی(ره) ادامه دارد.

عرض کم راسته بازار بیرجند از یک طرف و بساط دست فروشان و سد معبر کسبه از سوی دیگر رفت و آمد در بازار بیرجند را با مشکل مواجه کرده است با این وضعیت ورود خودرو به بازار تا حدودی غیر ممکن است.  
یکی از کسبه بیرجند معتقد است که خدا نکند اتفاقی در بازار رخ دهد چون فاجعه‌ای به بار می‌‍‌آید که غیر قابل جبران است چرا که بیشتر کسبه حداقل‌های ایمنی را رعایت نکرده و حتی بیشتر آنها سیلندر آتش نشانی ندارند.
وی افزود: مدتی است کابل و سیم‌های برق از روی دیوارها جمع آوری شده اما هنوز در این زمینه نقص‌هایی وجود دارد به ویژه در مغازه‌های قدیمی که نوسازی نشده است.

 این کاسب بیرجندی بیان کرد: اگر بارندگی سیل آسایی رخ دهد بیشتر مغازه‌ها دچار آبگرفتگی می‌شود البته شهرداری با تعریض کانال‌های انتقال آب در خیابان جمهوری اقداماتی انجام داده اما هنوز در این زمینه نیز نقص وجود دارد. 
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات امینی شهرداری بیرجند نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: به منظور تامین ایمنی و پیش بینی برای مواقع اضطراری اقداماتی برای بازار بیرجندانجام شده اما به گفته کارشناسان باز هم در صورت هرگونه رخدادی، شرایطی خاص بر آن حاکم خواهد شد.

حسینی با بیان اینکه نگرانی‌های سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند از وضعیت بافت بازار بیرجند بارها مطرح و به مسئولان دست اندرکار و بازاریان هشدار جدی داده شده است اما هنوز اکثر مشکلات سر جای خود باقی است. 
وی افزود: در گذشته بافت تجاری بازار بیرجند مشکلات متعدد ایمنی داشت که با همکاری شرکت برق و اتاق اصناف نواقص موجود در معابر بازار برطرف شد اما اتصالات برق داخل مغازه‌ها باید کنترل شود چرا که در برخی مغازه‌ها نکات ایمنی در تاسیسات و سیم کشی‌ها رعایت نشده است.  

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات امینی شهرداری بیرجند عنوان کرد: به ساختمان‌های فاقد ایمنی نسبی پروانه پایان کار داده نمی‌شود اما متأسفانه مجتمع‌های زیادی دارای سیستم اطفای حریق هستند اما بسیاری از این مجتمع‌ها آگاهی استفاده از این سیستم‌ها را ندارند و یا اینکه آسانسورهای واحدها استاندارد نیستند و دچار مشکل و حبس افراد می‌شوند.
حسینی گفت: بافت کاملاً سنتی و قدیمی بازار بیرجند و وجود انبارهای کالاهای مصرفی و پرخطر در هنگام بروز حادثه به دلیل عدم امکان ورود وسایل اطفاء حریق خسارت‌های بسیاری را به بار می‌آورد.

وی بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه ایمنی تأکید کرد و گفت: در برخی نقاط برای ایمن‌سازی نیاز به سرمایه‌های هنگفت نیست و می‌توان با یک سیستم اطفای حریق از بروز خسارت‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری کرد.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات امینی شهرداری بیرجند تصریح کرد: ایجاد انبارهای جمع آوری ضایعات با اجاره واحدهای مسکونی بافت قدیمی بیرجند احتمال حادثه در این مکان ها را افزایش داده و اگر حریقی اتفاق بیفتد با تولید گازهای سمی و دود ناشی از آن خطرات بسیاری برای واحدهای مسکونی مجاور به وجود می‌آید و تاکنون هم 35 حریق در این زمینه داشته‌ایم.

حسینی با بیان این که 40 تا 50 درصد این انبارها شناسایی شده است افزود: از سوی دیگر برخی از کسبه بازار نیز از خانه‌های قدیمی به عنوان انبار استفاده می‌کنند که با توجه به وجود مواد قابل اشتعال، در صورت هر حادثه ای با حجم سنگینی از خسارت مواجه خواهیم بود.  
وی مکان‌هایی شامل انبار و تاسیسات را دارای بار اشتعال بالا و از نقاط پرخطر دانست و افزود: در بیشتر این مکان‌ها سیستم اطفا تعبیه نشده که در صورت اصلاح نشدن به توسعه حریق منجر می‌شود و خسارت‌های جانی و مالی زیادی به بار می‌آورد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات امینی شهرداری بیرجند اظهار داشت: در برخی نقاط برای ایمن سازی نیاز به سرمایه چندانی نیست و می‌توان با یک سیستم اطفای حریق بسیار ناچیز مشکل را برطرف و از بروز خسارت‌های جبران ناپذیر جلوگیری کرد.
حسینی با بیان اینکه زمان رسیدن تیم‌های عملیاتی به مکان حادثه از سه دقیقه و 30 ثانیه به دو دقیقه و 48 ثانیه کاهش یافته است افزود: سال گذشته یک هزار و 331 عملیات امداد و نجات انجام شد که نسبت به مدت مشابه کاهش یافته است.
وی با اشاره به فراوانی حوادث طی یک سال گذشته گفت: 47 مورد اتصالی برق، 34 مورد آتش‌سوزی فضای سبز، 49 مورد آتش‌سوزی انبار ضایعات، 219 مورد حبس در خانه، 145 مورد حبس در آسانسور و 148 مورد در ارتباط با مارگزیدگی و حمله حیوانات صورت گرفته است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات امینی شهرداری بیرجند افزود: از مهرماه 98 تاکنون 18 مورد خودکشی در شهر بیرجند اتفاق افتاده که این رقم در زمان مشابه سال گذشته هشت مورد بوده است و دستگاه‌های مرتبط با حوزه اجتماعی باید نسبت به برنامه‌های فرهنگی و فعالیت‌های پیشگیرانه اقدامات لازم را انجام دهند.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 28216

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/28216/حادثه-کمین-قلب-تجاری-بیرجند-خطر-پلاسکویی-دیگر-راه-بازار-اصلی-خراسان-جنوبی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir