کشاورزان چشم انتظار تعدیل قیمت کود/ مسئولان: منتظر ارزانی نباشید
9 مهر 1399 ساعت 21:25
در حالی که کشاورزان خراسان جنوبی طی ماه های اخیر از کمبود و گرانی کود گلایه مند هستند سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گفت: کشاورزان برای تأمین نیاز خود منتظر ارزانی نباشند.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، کشاورزان خراسان جنوبی طی ماه های اخیر از کمبود کود و گرانی آن گلایه داشته اند و می گویند: در حال حاضر کمبود کود و افزایش قیمت آن از یک طرف و از طرف دیگر کاهش قیمت محصولات کشاورزی استان، امان کشاورزان و باغداران را بریده و به مشکل اساسی تبدیل شده است.
افزایش قیمت کود به بیش از ۴ برابر و گلایه از عدم نظارت در حالی است که کشاورزان استان اذعان دارند: توان خرید کود را ندارند و با این بیبرنامگی و عدمحمایت از کشاورز دیگر نباید امیدی به تولید محصولات کشاورزی داشت.
مشکلی در تامین کود مورد نیاز کشاورزان نداریم
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان جنوبی ظهر چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: به کشاورزان خراسانجنوبی این اطمینان را میدهم که در زمینه تأمین کود مورد نیاز آنان هیچ مشکلی در استان وجود ندارد.
محمدمهدی سعیدی بیانکرد: تاکنون از هیچ شهرستان خراسانجنوبی گزارشی مبنی بر کمبود کود گزارش نشده است ولی در صورت ارائه گزارش در این زمینه طی سه روز آن را رفع میکنیم.
سعیدی در زمینه هجوم برای خرید کود اوره گفت: برخی از کشاورزان تصور میکنند این نوع کود در آینده گران خواهد شد در حالی که کود اوره به واسطه تولید آن در داخل گران نخواهد شد.
وی در زمینه گران شدن کود فسفاته و پتاسه نیز ادامهداد: در مورد این نوع کود نیز به اندازه نیاز در استان موجود داریم ولی برخی کشاورزان با این نگاه که ممکن است ارزان شود از خرید آن اجتناب میکنند در حالی که بر اساس پیش بینیها این دو نوع کود ارزان نمیشود.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسانجنوبی در زمینه تأثیر گران شدن کود بر افزایش قیمت محصولات کشاورزی بیانکرد: ۷۵ درصد نیاز کود کشاورزان خراسانجنوبی کود اوره است که در داخل تأمین میشود و در ماههای اخیر گران نشده است.
گرانی کود وارداتی تأثیر چندانی بر قیمت محصولات کشاورزی نمیگذارد
سعیدی اظهارکرد: در زمینه کود فسفاته و پتاسه که ۲۵ درصد نیاز کشاورزان خراسانجنوبی را تشکیل میدهد ۱۰ درصد آن تولید داخل و تنها ۱۵ درصد تولید خارج از کشور و وارداتی است و از این جهت گران شدن این ۱۵ درصد کود وارداتی تأثیر چندانی بر قیمت محصولات کشاورزی نخواهد داشت.
وی گفت: البته دولت تلاش دارد با راهکارهایی چون خرید تضمینی گندم و سایر روشها از تأثیر همین میزان افزایش قیمت کود وارداتی بر قیمت محصولات کشاورزی جلوگیری کند.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: همواره میزان سهمیه تخصیصی کود به خراسان جنوبی بیش از میزان مصرف کشاورزان بوده است.
سعیدی گفت: ولی در سال جاری به خاطر گران شدن کود مانند بسیاری از کالاها و خدمات دیگر، کشاورزان به واسطه ترس از گرانی بیشتر به خرید بیش از نیاز تمایل پیدا کردهاند در حالی که به اندازه نیاز آنان برای هر محصول کود موجود است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 28238