استاندار خراسان جنوبی:
عشایر به عنوان کانون های کوچک تولیدی سهم بزرگی در توسعه همه جانبه کشور دارند
15 مهر 1399 ساعت 16:02
استاندار خراسان جنوبی گفت: دولت به منظور بهبود وضعیت روستاها، توسعه زیرساخت ها، ارتقاء سطح درآمد و کیفیت زندگی روستائیان و عشایر اقدامات درخوری انجام دهد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، محمد صادق معتمدیان در حاشیه سفر وزیر جهادکشاورزی به خراسان جنوبی و با گرامیداشت روز روستا و عشایر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جامعه روستایی و عشایری خاستگاه تمدن بشری است که با فرهنگ و شیوه زندگی مخصوص خود مردمانی صبور، تلاشگر، معتقد و غیور را تربیت کرده و به عنوان سنگ زیربنای تولید، بر خلاف نسبت جمعیتی پایین، نقش مهمی در امنیت، اقتصاد و استقلال کشور ایفا میکنند و به مثابه کانون های کوچک تولیدی، سهم بزرگی در توسعه همه جانبه دارند.
وی افزود: همین جایگاه ویژه هم سبب شده، دولت خود را مکلف نماید تا به منظور بهبود وضعیت روستاها، توسعه زیرساخت ها، ارتقاء سطح درآمد و کیفیت زندگی روستائیان و عشایر و همچنین کاهش نابرابریهای موجود بین جامعه روستایی، عشایری و جامعه شهری، اقدامات درخوری انجام دهد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: این نگاه ویژه در استان نیز که بیش از 41 درصد جمعیت آن را روستاییان فهیم تشکیل می دهند و جامعه عشایری آن بیش از 81 هزار نفر می باشند، منشأ تحولات بسیار چشمگیری شده، به گونه ای که از یک سو با برپایی همایش روز ملی روستا و عشایر در این استان کم برخوردار در حالی موافقت می شود که این همایش همیشه به صورت متمرکز در پایتخت برگزار می شد.
معتمدیان افزود: سال گذشته برای نخستین بار بود که نمونه استانی خود را تجربه می کرد و نکته قابل تأمل تر حضور معاون اول رئیس جمهور و جمع کثیری از وزرا، معاونان وزارت خانه ها و رؤسای سازمان های کشوری در خراسان جنوبی بود که اتفاقات خوشایندی را برای استان رقم زد و منجر به امضای تفاهم نامه هایی شد که به همت دستگاه های معینی که اغلب به جهت سیاست های حمایتی، کمتر به عرصه پروژه های عمرانی ورود کرده بودند.
وی ادامه داد: در راستای این قراردادهای دو جانبه با استان متعهد شدند، رنگ محرومیت را از شهرستان های مرزی استان بزدایند و با ماندگار کردن جمعیت در دور افتاده ترین نقاط، نوید بخش توسعه برای این مناطق باشند.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: از دیگر سو هم با اختصاص تسهیلات و امکانات لازم، ضمن تحقق مهاجرت معکوس، توسعه مشاغل روستایی، افزایش اقامتگاههای بومگردی، رشد فزاینده دامداری ها و دامپروری ها، ایجاد بسترهای مناسب برای عرضه محصولات و تولیدات روستایی، تأمین مسکن مناسب،اجرای طرح های عمرانی و زیرساختی از جمله؛ احداث طرح های آبخیزداری، عملیاتی کردن طرح های مربوط به سیستم های نوین آبیاری، احیا و مرمت قنوات، اجرای طرح های آبرسانی به روستاها، نصب نیروگاه های خورشیدی خانگی و غیره روستاها را به فضایی پرنشاط برای زندگی در این مناطق تبدیل کرده و نقش بی بدیل روستائیان و عشایر قانع و غیرتمند استان را در خودکفایی پررنگ تر کرده است.
معتمدیان اظهارکرد: بدون تردید روحیه همت و غیرتی که در بین روستائیان و عشایر این سرزمین موج می زند، همان اراده جهادی در مسیر تولید، خود اشتغالی، تحقق اقتصاد مقاومتی و اتکای به توانمندی های خود است که بیرق امید به آینده روشن را در این دیار به اهتزاز درآورده و امنیت را برای این خطه شرقی به ارمغان آورده است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 28295