بهار در نرگسزارهای «خوسف»/ برداشت ۱۲ میلیون شاخه گل از نرگسزارها
3 آبان 1399 ساعت 12:35
مدیرجهاد کشاورزی خوسف با یادآوری اینکه سال گذشته حدود ۱۰ میلیون شاخه گل نرگس از نرگسزارهای خوسف برداشت شد، گفت: امسال نیز حدود ۱۲ میلیون شاخه گل از نرگسزارهای این شهرستان برداشت میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، خراسانجنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس در کشور را دارد و خوسف هم در استان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
شهرستان خوسف به دیار نرگسزارها معروف است چراکه از قدیمالایام خاستگاه این گل بوده و همه روزه شاخههای گل زیادی توسط
نرگسکاران این شهرستان روانه استانهایی مانند تهران، خراسانرضوی، سیستانوبلوچستان و سایر میشود.
سازگاری با شرایط آب و هوایی منطقه، اجرای روشهای سنتی تولید و استفاده نکردن از کودهای شیمیایی سبب شده که گل نرگس این منطقه علاوه بر عطر و بوی منحصر بهفرد و با کیفیت، ماندگاری بالایی نیز داشته باشد.
«سید جواد رضوی» مدیرجهاد کشاورزی خوسف در گفتوگو با خبرنگار فارس در خوسف، با اشاره به سطح زیر کشت گل نرگس در این شهرستان، اظهار داشت: سال گذشته سطح زیر کشت گل نرگس در شهرستان خوسف حدود ۲۴ هکتار بوده و امسال هم همین مقدار زیر کشت گل نرگس رفته است.
وی با بیان اینکه خوسف رتبه نخست را در برداشت گلهای خوش عطر نرگس دارد، افزود: در گذشته دور مردم شهرستان این گل را بیشتر برای خود و هدیه دادن به دیگران پرورش میدادند اما چند سالی است که جایگاه اقتصادی آن برای مردم منطقه شناخته شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف کاشت گل نرگس در شهرستان کویری استان را یک ظرفیت بیبدیل دانست و تصریح کرد: شرایط اقلیمی، آب و هوایی و رطوبت کم و خشکی منطقه سبب شده تا عطر نرگس خوسف نسبت به سایر نقاط کشور منحصر بهفرد و بینظیر باشد.
رضوی با یادآوری اینکه سال گذشته حدود ۱۰ میلیون شاخه گل نرگس از نرگسزارهای خوسف برداشت شد، عنوان کرد: امسال نیز حدود ۱۲ میلیون شاخه گل از نرگسزارهای این شهرستان برداشت میشود.
وی مطرح کرد: بازه زمانی کاشت گل نرگس در خوسف اردیبهشتماه تا مهرماه است و برداشت این گل نیز از آبانماه آغاز و تا بهمنماه ادامه دارد.مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف درآمد بهرهبرداران خوسف از محل فروش گل نرگس را سالانه حدود چهار میلیارد تومان اعلام و تبیین کرد: از هر مترمربع زیر کشت گل نرگس در خوسف حدود ۶۰ شاخه گل برداشت میشود.
رضوی تعداد بهرهبرداران گل نرگس در این شهرستان را۱۳۰ نفر ذکر کرد و افزود: گل نرگس بهعنوان محصول استراتژیک شهرستان سمت و سوی تجاری پیدا کرده و در راستای حمایت از کشاورزان باید تقویت شود.
وی مهمترین مشکل نرگسکاران این شهرستان را بازاریابی و بیمه نبودن آن به دلیل خسارتهای یخزدگی در فصل سرما عنوان و خاطرنشان کرد: این شهرستان بهعنوان خاستگاه گل نرگس در شرق کشور بهویژه خراسانجنوبی نیاز به توجه ویژه دارد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 28349