يکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۴۵

حیات هوبره بازیچه سودجویان/بیکاری قاچاق هوبره را روز افزون می‌کند

معاون حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی گفت: واقعیت این است تا زمانی که قاچاق هوبره سودآوری داشته و جوامع محلی با بیکاری رو به رو باشند، ما شاهد قاچاق هوبره خواهیم بود.
حیات هوبره بازیچه سودجویان/بیکاری قاچاق هوبره را روز افزون می‌کند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، بهمن مودی اظهار کرد: به طور کلی گونه‌های جانوری را بر اساس تعداد و آهنگ جمعیت‌شان در زیستگاه می‌توانیم به چند بخش کلی تقسیم‌بندی کرده و بر این اساس وضعیت آنان را مورد بررسی قرار دهیم.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه یک طبقه‌بندی، گونه‌های منقرض شده چون ببر ایرانی است، بیان‌کرد: یک طبقه‌بندی نیز در طبیعت منقرض شده ولی تعداد بسیار محدودی از آنان در اسارت وجود که شیر ایرانی از این نمونه‌ها است.

مودی گفت: در تقسیم‌بندی بعدی نیز می‌توان به گونه‌های به شدت در خطر انقراض اشاره کرد که مثال خاص و ویژه آن یوز ایرانی است که ما در خراسان‌جنوبی این افتخار را داریم که یکی از زیستگاه‌های این شاهکار خلقت باشیم.
وی با بیان اینکه در تقسیم بندی بعدی نیز باید از گونه در معرض خطر انقراض نام ببریم، اظهار کرد: مثال بارز این گونه نیز پلنگ است.

آهو و عقاب تالاب در معرض آسیب است
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: در تقسیم بندی بعدی باید به گونه‌های آسیب پذیر اشاره کنیم که اگر از آن‌ها غفلت کرده و مراقبت لازم به عمل نیاوریم وارد طبقه گونه‌های در خطر انقراض می‌شود.

مودی بیان‌کرد: آهو، قوچ، عقاب تالاب و هوبره از جمله گونه‌های در معرض آسیب هستند که برای حفاظت از آنان باید اقدامات جدی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از زیستگاه‌های هوبره این پرونده زیبا و بی نظیر خراسان‌جنوبی است، اظهار کرد: ما برای حفاظت از این گونه در جوامع محلی کارگاه‌های آموزشی برگزار کردیم و به مردم را نسبت به خطراتی که این گونه را تهدید می‌کند، هشیار کردیم.

سودآوری قاچاق هوبره زمینه ساز تخطی از قانون
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان‌کرد: اما واقعیت این است تا زمانی که قاچاق هوبره سودآوری داشته باشد و مهم‌تر از آن جوامع محلی با درد بیکاری رو به رو باشند ما شاهد انحراف و تخطی از قانون در موضوع قاچاق هوبره خواهیم بود.

مودی با اشاره به اینکه حتی قاچاق تخم هوبره نیز در خراسان‌جنوبی وجود دارد، ادامه داد: برای برخی از کشورهای همسایه جنوبی ما شکار هوبره یکی از سنت‌های قدیمی و باستانی آنان است و گوشت آن را مورد استفاده قرار می‌دهند.
وی افزود: می‌توانیم با باز تکثیر و پرورش هوبره تا حدی از آسیبی که این گونه را تهدید می‌کند، جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۸۴۲۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , محیط زیست , خراسان جنوبی , قاچاق