مؤسسه امام علی(ع) در میدان اشتغال| از مهاجرت معکوس ‏ تا کمک به بهداشت و درمان

11 آبان 1399 ساعت 11:55

قائم مقام مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهر ری با بیان اینکه خیریه امام علی(ع) در امور فرهنگی، بهداشتی و آموزشی هم فعالیت‌های گسترده‌ای داشته است، بیان داشت: هدف اصلی و بنادی این مؤسسه توان‌افزایی اقشار کم‌برخوردار است.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، مجتبی قیوم‌علی به تشریح فعالیت‌های مؤسسه امام علی(ع) شهر ری در استان خراسان‌جنوبی پرداخت و اظهار داشت: این مؤسسه خیریه از سال 1388 فعالیت‌هایش را در مناطقی از استان خراسان‌جنوبی آغاز کرده و با تأسیس صندوق‌های همیاری در روستاها و اعطای وام‌های خُرد، سریع و بدون ضامن، توانسته به سهم خود در ایجاد اشتغال و بهبود شرایط زندگی روستائیان، مؤثر باشد.

وی افزود: مؤسسه خیریه امام علی(ع) با هدف تلاش برای توان‌افزایی خانواده‌های محروم، بی‌سرپرست، ایتام کم‌درآمد، در راه‌مانده، مقروض، در بند و کاهش فقر از سال 1373 کار خود را شروع کرده است.
قائم مقام مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهر ری با بیان اینکه خیریه امام علی(ع) شهر ری در امور فرهنگی، بهداشتی و آموزشی هم فعالیت‌های گسترده‌ای داشته است، بیان داشت: هدف اصلی و بنادی این مؤسسه توان‌افزایی اقشار کم‌برخوردار است.

قیوم‌علی عنوان کرد: ما در روستاهایی فعالیت می‌کنیم که مهاجرت معکوس صورت گرفته است و بسیاری از افرادی که از روستاهایشان به شهرها رفته بودند، با مشاهده رونق اشتغال به روستا بازگردند.
وی به ایجاد تحرک برای اشتغال‌زایی در روستاها اشاره و خاطرنشان کرد: در این مؤسسه با هدف توان‌افزایی در روستاها فعالیت می‌کنیم و با ایجاد صندوق‌های همیاری گامی برای توسعه اشتغال‌زایی در روستاها برداشتیم همچنین با اعطای وام قرض‌الحسنه بدون ضامن برای کارگشایی روستائیان تلاش می‌کنیم.

 
قائم مقام مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهر ری رونق تولید در روستا را موجب عدم نیاز کشور به واردات دانست و تأکید کرد: اگر برنامه‌ریزی درستی در روستاها برای توانمندسازی و حمایت از آنان صورت بگیرد با افزایش تولیدات در روستاها ما دیگر نیاز به واردات بسیاری از اقلام به کشور نخواهیم بود.

قیوم‌علی با اشاره به نحوه ایجاد صندوق همیاری روستایی، توضیح داد: شروع به کار صندوق‌ها به این گونه است که اهالی هر روستا، مبلغی در صندوق سپرده‌گذاری می‌کنند و معادل آن مؤسسه خیریه هم سپرده می‌گذارد و سپس یک نفر از اهالی روستا به‌عنوان معتمد شناسایی و به صندوق مؤسسه امام علی(ع) معرفی می‌شود و افرادی که امکان گرفتن وام نداشتند، می‌توانند مبالغی را برای شروع به کار دریافت کنند.
 
وی با اعلام اینکه مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهر ری در شهرستان‌های نهبندان، سربیشه، قاین، خوسف و بیرجند فعالیت می‌کند، ادامه داد: در حال حاضر صندوق‌های همیاری وام‌های ازدواج، همیاری و دانشجویی می‌پردازند و این شرایط باعث شده که صندوق‌های همیاری جایگاه خود را پیدا کند.
قائم مقام مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهر ری به سازماندهی مؤسسه برای مدیریت خیرین در روستاها اشاره و تصریح کرد: خیرین باید از مسیری مدیریت شوند و مشکلات آموزشی را حل کنند و در حال حاضر خیرینی در موضوع سلامت، آموزش و اشتغال‌زایی فعالیت می‌کنند.

قیوم‌علی توانمند کردن افراد به‌ویژه توانمندسازی اقتصادی در جامعه روستایی را از اهداف مؤسسه ذکر و خاطرنشان کرد: دولت نیز با تمام ظرفیت، توان و امکانات به این مؤسسه کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مؤسسه امام علی(ع) با شبکه بهداشت و درمان منطقه در ارتباط و شماری از پزشکان داوطلب خیّر با مؤسسه همکاری دارند، تبیین کرد: تیم‌های پزشکی متعددی از خراسان‌جنوبی با این مؤسسه همکاری دارند و چند متخصص هم از تهران می‌آیند.

قائم مقام مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهر ری ادامه داد: در سال 1387 پژوهشی در خصوص جلوگیری از مهاجرت اهالی روستا در این مؤسسه صورت پذیرفت و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که به دلیل عدم فرهنگ‌سازی و همچنین فقدان بهداشت و سلامت، اشتغال و مسکن در این ناحیه با پدیده مهاجرت مواجه شده‌ایم.

قیوم‌علی با یادآوری اینکه شروع اقدامات عمرانی و جهادی این مؤسسه در مهرماه 88 ابتدا در روستای خرم‌آباد قائنات بوده، عنوان کرد: مهم‌ترین ویژگی موفقیت سازمان تحت امر این مؤسسه مشارکت مستمر مردم، غیرانتفاعی بودن مؤسسه و مشارکت دستگاه‌های اجرایی در امر یاری ‌رسانی به روستائیان محروم است.

 انتهای پیام/4


کد مطلب: 28422

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/28422/مؤسسه-امام-علی-ع-میدان-اشتغال-مهاجرت-معکوس-کمک-بهداشت-درمان

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir