به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، ابراهیم میری مقدم اظهار کرد: پلاسما را به دو طریق میتوان تهیه کرد؛ از واحدهای اهدای خون و یا با روش پلاسما فرزیس که اولویت با روش دوم است.
وی با بیان اینکه روش دوم نیاز به دستگاه و پروتکلهای خاص خود را دارد که این امکان صرفا در مرکز استان فراهم است، تصریح کرد: در تمام مراکز و شهرستانهای استانهای ایران نیز این امکانات وجود ندارد.
میری مقدم با بیان اینکه در روش پلاسما فریزیس از هر فرد حدود ۴۵۰ سی سی پلاسما گرفته میشود، اظهار کرد: این امکان در شهرستانهای استان وجود ندارد و افراد میتوانند برای اهدای پلاسما به سازمان انتفال خون مراجعه کنند و در این پروسه پلاسمای آنها که در حد ۲۰۰ سی سی است جدا شده و به مراکز درمانی ارسال میشود.
وی با بیان اینکه افراد در شهرستانهای قاین، طبس و فردوس که امکان اهدای خون وجود دارد و نمیتوانند به مرکز استان مراجعه کنند، میتوانند در همان شهرها اهدای خون داشته باشند تا پلاسمای آنها برای بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: اگر در حد سه تا چهار نفر بخواهند به مرکز استان برای اهدای پلاسما به رورش فرزیس بیایند، میتوانیم امکان رفت و برگشت آنها به مرکز استان را برعهده گیریم که دراین خصوص باید هماهنگی لازم با روابط عمومی انتقال خون صورت گیرد.
میری مقدم با بیان اینکه نیاز به پلاسما در استان بیش از ذخیره است، تصریح کرد: در حال پیگیری هستیم تا با کمک خیرین بتوانیم دستگاه پلاسما فرزیس دیگری تهیه شود تا بتوانیم امکانات موجود را ارتقا دهیم.
وی بیان کرد: باتوجه به وجود پیک سوم کرونا در یک ماه اخیر جمعیت زیادی درگیر شدند و لازم است اطلاع رسانی وسیع انجام شود تا بتوانیم ذخیره قابل قبولی از پلاسما را داشته باشیم که استرس پاییز را در زمستان نداشته باشیم.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: اهداکنندگان دلواپسی نداشته باشند، اهدای پلاسما در کاهش سیستم ایمنی آنان اثرگذار نیست و در واقع انتقال خون فضایی کاملا امنی برای اهدای خون و اهدای پلاسما است و خطر انتقال کرونا وجود ندارد.
میری مقدم ادامه داد: انتقال خون مرکز درمانی نیست و سالم ترین افراد برای اهدای خون و اهدای پلاسما به این مراکز مراجعه میکنند.
وی ادامه داد: ذخیرههای خون نیز در سطح استان پایین است و افراد برای اهدای خون برنامه ریزی کنند تا بتوانیم ذخیره قابل قبولی داشته باشیم.
میری مقدم تصریح کرد: دو مرکز خونگیری در شهر بیرجند، یک مرکز در شهر طبس گلشن همه روزه و یک مرکز نیز در شهر قاین در روزهای دوشنبه و پنجشنبه و مرکز خونگیری فردوس نیز در روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته آماده پذیرایی از اهداکنندگان خون خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: مرکز خونگیری میدان جانبازان بیرجند در روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته در نوبت عصر نیز فعال است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , هلال احمر , خراسان جنوبی , بیرجند , اهدای پلاسما , کرونا