به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، مصطفی نخعی صبح امروز در مراسم تکریم مقام کتابداران و ترویج کتابخوانی در خراسان جنوبی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد اظهار داشت: بحث فرهنگ در کنار اقتصاد از موضوعاتی است که مقام معظم رهبری به عنوان اولویتهای مجلس یازدهم از آن یاد کردند.
وی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی به عنوان منظومه کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار است افزود: هرچه افراد جامعه به دانایی و آگاهی برسند گرایش به کتابخوانی را در جامعه بیشتر شاهد خواهیم بود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خوشبختانه با وجود همه نرم افزارهای جدید بازهم جایگاه کتاب به عنوان یک عنصر باارزش و تاثیرگذار کمرنگ نشده است بیان کرد: در این راستا همه دستگاههای اجرایی باید در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی اقدامات لازم را انجام دهند.
نخعی با تاکید بر اینکه کتابخانهها بهترین فضا برای حضور محققین هستند تصریح کرد: کتابخانهها یکی از بازوهای فرهنگی کشور محسوب میشوند بنابراین توجه به کتابخانههای عمومی که یکی از ارکان اصلی فرهنگ است از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه نقش کتابخانههای عمومی در جامعه نقش مهمی است و از اهمیت بالایی برخوردار است خاطرنشان کرد: امروزه با چالشهای جدی در حوزه فرهنگ روبه رو هستیم و توجه به نقش کتابخانههای عمومی میتواند به رفع این چالشها کمک کند.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در دنیای امروز با انفجار اطلاعات روبه رو هستیم یادآور شد: در این شرایط پیشبینی علوم لازم با این مشکلات کار سادهای نیست و دو ابزار خلاقیت و نوآوری میتواند به ما کمک کند.
نخعی اظهار داشت: نقش کتابخانههای عمومی در این شرایط به عنوان مخزن دانش و اطلاعات و جایگاه و مرکزی که میتواند باعث افزایش خلاقیت شود بسیار ارزنده است.
وی با تاکید بر توجه به نقش کتابخانههای عمومی افزود: امروز در عرصه اطلاعات آلودگی اطلاعات و تشخیص صحیح اطلاعات درست از نادرست یک چالش است و نوآوری در علوم و توسعه در هر جامعه تابع اطلاعات به روز و جامع است.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در چنین شرایطی برای توسعه و پیشرفت اطلاعات صحیح و بروز نیازمند مراکزی هستیم که نقش فعالی در حیات علمی جامعه ایفا کنند گفت: در این راستا پویایی کتابخانههای عمومی که به عنوان مهمترین مراکز هستند از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نخعی با اشاره به اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر اقدامات خوبی در نهاد کتابخانههای عمومی انجام شده است بیان کرد: امروزه در عرصه اطلاعات با چالشهای خاصی روبه رو هستیم که باید در این راستا برای حل این چالش اقدامات لازم انجام شود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون اقدامات خوبی در این نهاد فرهنگی و با ارزش اتفاق افتاده است افزود: نهاد کتابخانه با خوش فکری و درایت تلاش کرده از همه ظرفیتها استفاده کند.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همه باید کمک کنند تا بتوانیم جایگاه کتاب و کتابخوانی را در جامعه بیشتر تقویت کنیم گفت: گسترش و شیوع ویروس کرونا آسیبهای جدی بر عرصه فرهنگی گذاشته است.
نخعی اظهار داشت: خوشبختانه نهاد کتابخانههای عمومی توانست با اندیشیدن به فرصتهای جدید مزیتهای جدیدی را فراهم کند که میتواند نقطه عطفی باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هفته کتاب و کتابخوانی فرصت مغتنمی برای قدردانی از زحمات کسانی است که در عرصه کتاب و کتابخوانی فعالیت میکنند.
تعداد کتابخانههای خراسان جنوبی افزایش یافت
کاظم وفایی سرپرست کتابخانههای خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: در یکسال گذشته علیرغم همه مشکلات اقدامات خوبی در حوزه زیرساختی و فعالیتهای فرهنگی در خراسان جنوبی انجام شد.
وی از افتتاح و آماده سازی 8 باب کتابخانه در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: از این تعداد کتابخانه 4 کتابخانه تاکنون افتتاح و 4 کتابخانه دیگر آماده افتتاح است.
سرپرست کتابخانههای خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته افتتاح ساختمان کتابخانه ارسک، کتابخانه زهان، کتابخانه تخصصی کودک طبس و کتابخانه عمومی الهیه بیرجند افتتاح شد.
وفایی به کتابخانههای آماده افتتاح در استان اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر کتابخانههای عمومی شهر باغستان شهرستان فردوس به متراژ 120 متر مربع، روستای تیغاب شهرستان قاینات به متراژ 160 متر مربع، کتابخانه بهمن آباد شهرستان زیرکوه به متراژ 160 متر مربع و کتابخانه معصوم آباد شهرستان خوسف به متراژ 120 متر مربع تکمیل و آماده افتتاح است.
وی با بیان اینکه با افتتاح این 4 کتابخانه مجموع کتابخانههای استان به 83 مورد خواهد رسید خاطرنشان کرد: با افتتاح این 4 کتابخانه جمعیت 8 هزار و 201 نفر زیر پوشش خدمات کتابخانههای عمومی قرار میگیرند.
سرپرست کتابخانه های خراسان جنوبی یادآور شد: مجموع این اقدامات، باعث افزایش زیربنا و فضای کتابخانهها شده است و 1720 مربع فضای جدید اضافه شده است.
وفایی با بیان اینکه خیرین در این زمینه همکاری بسیار خوبی داشتند اظهار داشت: استفاده از ظرفیت خیرین بسیار مورد تاکید است و باید در سال جدید نیز از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی کلنگ زنی کتابخانه روستای درمیان، برگزاری جشنواره رضوی به صورت مجازی با شرکت 30 هزار نفر، جمع آوری هدایای مردمی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان، پویش نقاشی کرونا را شکست میدهیم، پویش عاشورایی و برگزاری مسابقات امر به معروف و نهی از منکر را از جمله برنامه های انجام شده در سال گذشته عنوان کرد.
سرپرست کتابخانههای خراسان جنوبی به فعالیتها و اقدامات سال جدید کتابداری اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بحث ورود کتابخانهها به حوزه کودک و نوجوان را مدنظر داریم و در این راستا نیازمند توجه بیشتر هستیم.
وفایی گفت: بحث اشتراک گذاری، توجه به اسناد بالادستی و تعامل سازنده با همه دستگاهها و سازمانها باید مورد توجه قرار گیرد زیرا اگر قرار است کتابخانهها را به پایگاههای فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنیم باید با سایر دستگاهها و سازمانها تعامل داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر در جهت رفع مشکل مردم و افزایش سطح آگاهی مردم پیش برویم کتابخانههای ما به عنوان مرکز مهم فرهنگی و اجتماعی خواهند بود.
سرپرست کتابخانههای خراسان جنوبی در پایان خاطرنشان کرد: نقش کتابدار میتواند در ایجاد سیر مطالعاتی در کتابخانهها نقش موثری داشته باشد.
انتهای پیام/4