به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه امروز هیئت دولت اظهار داشت: در ایام میلاد باسعادت پیامبر عظیم الشأن جهان، حضرت عیسی مسیح(ع) هستیم که ایام مبارکی برای همه پیروان این پیامبر بزرگوار و همه مسیحیانِ هموطن ما خواهد بود. البته جای تبریک برای همه بشریت هم دارد که ایشان پیامبر صلح و دوستی بود و همانطور که خود او بیان کرد، مایه برکت برای جایی بود که در آنجا حضور میداشت. ما خوشحالیم از اینکه هنوز آثار آن پیامبر بزرگ در اذهان و زندگی بخش بزرگی از جامعه بشریت تأثیرگذار است و بخش بزرگی از اخلاقی که امروز در جوامع انسانی مشاهده میکنیم مدیون پیامبر آسمانی و از جمله حضرت عیسی مسیح(ع) است.
وی افزود: تولد و سراسر زندگی این پیامبر معجزه بود و با خدماتی که به همنوعان میداد، به ما نشان داد که بخش بزرگی از خداپرستی خدمت به همنوعان است. او همچنین بشارت اسلام و پیامبر گرامی اسلام(ص) را هم داد و در قرآن کریم نیز بیان شده و نام پیامبر اسلام در کتاب مقدس از دید و تاریخ ما و این آیه قرآن مشخص شده است.
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: تأکید میکنم که علیرغم فشارهایی که هم از ناحیه تحریمها و جنگ اقتصادی و هم از ناحیه ویروس کرونا بر مردم ما فشار بود، حرکات خوبی در سایه حضور و ایثار مردم و خادمان مردم در دولت و قوای دیگر شاهد هستیم.
روحانی بیان کرد: بودجه سال آینده پیامهای مهمی برای اقتصاد سال آینده داشت و جامعه ما امروز در عمل این پیام را بهخوبی دریافت کرده است؛ پیام بودجه این است که سال آینده با امسال و سالهای قبل از لحاظ سیاسی، اقتصادی و تحولاتی در زمینه بودجه عمرانی متفاوت خواهد بود، همچنین تقدیم بودجه انتظارات مردم را نسبت به سال آینده مثبت کرد و میبینیم که در هفتههای اخیر تحولات مثبتی در بخشهای اقتصاد، کشاورزی و خدمات را مشاهده میکنیم.
وی همچنین درباره جلسه دیروز دولت با مجلس در بررسی بودجه سال 1400 گفت: در جلسه روز گذشته درباره بودجه بحث و بررسی انجام گرفت و نظرات به هم نزدیکتر شد.
رئیسجمهور ادامه داد: اصول و چارچوب بودجه بهگونهای است که میتواند برای سال آینده دستگیری بسیار خوبی برای قشر کمبرخوردار داشته باشد و یکی از ویژگیهای بودجه سال آینده پیش بینی 25 درصدی افزایش برای حقوقبگیران و بازنشستگان و مستمریبگیران است. از طرف دیگر صنعت نفت تحرک بسیار خوبی خواهد داشت و در بودجه کاملا مشهود است که رقم تولید و صادرات نفت را با شرایط سال آینده پیش بینی کردیم و این یک تحرک بزرگی را در زمینه اقتصادی به وجود خواهد آورد؛ همچنین منابع مورد نیاز ارزی و ریالی که برای ما به وجود خواهد آورد. ارزش پول ملی در بودجه سال آینده مدنظر بوده که حائز اهمیت است تا در سال آینده اقتصاد ثبات بیشتری شاهد باشد و امیدواریم چابکسازی دولت و واگذاری سهام و توسعه بازار سرمایه را انجام دهیم که نقش بسیار ارزشمندی برای شادابی اقتصاد بورس داشته و دارد. طبیعت بورس این است که فراز و نشیب دارد ولی در مجموع وقتی بورس را با یک سال گذشته مقایسه میکنیم معلوم است که در مجموع رشد خوبی داشته و بازار بسیار مهمی برای جامعه است.
روحانی اظهار داشت: در جلسه دیروز در برخی مواردی که مورد بحث و سوال بود به جمعبندی خوبی رسیدیم که امیدواریم که در کمیسیون تلفیق با حضور سازمان برنامه و بودجه بتوانیم بودجه را در زمان مناسب با تصویب نمایندگان دریافت کنیم و برای سال آینده برنامهریزی کنیم.
وی در ادامه سخنان خود درباره مسئله کرونا و برخی نگرانیها گفت: ما در بحث کرونا نگرانی برای آینده نداریم و حتی برای تولید و تهیه واکسن مشغول هستیم و پابهپای دنیا در زمینه مقابله با این ویروس پیش رفتیم و نسبت به بعضی کشورها حرکت ما مناسبتر و مثبتتری بود. در هفتههای گذشته این موج سوم کنترل شد و ما شاهد بودیم که حدود 50 درصد از فوتیهای ما کاهش یافت. در زمینه واکسن همه اقدامات انجام میگیرد و این بشارت را میدهم که هم بانک مرکزی و هم وزارت بهداشت و درمان برنامهریزی کردند تا هم واکسن از خارج در اختیار مردم قرار بگیرد و امیدواریم واکسن داخلی هم در ماههای آینده به تولید برسد.
رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از اهدافی که از آغاز دولت دنبال میکردیم و امسال بیشتر به آن توجه داریم بخش سلامت مردم است، تصریح کرد: در این هفت سال و چند ماه وقتی به آمار و ارقام نگاه میکنیم، توان و تختهای بیمارستانی نسبت به قبل از سال 92، دو برابر شده و یعنی حدود 36 هزار تخت بیمارستانی جدید آماده شده و حدود 50 درصد تختهای قدیمی ما به طور کامل بازسازی شده است. توانمندی سلامت در بخش بهداشت و درمان علاوه بر توسعهای به لحاظ فرستادن متخصصین به بخشهای و شهرستانهای دوردست و همچنین مراکز بهداشتی، در این دولت دو برابر کل تاریخ ایران خواهد بود که یعنی از ابتدای تاریخ ایران هر چه بوده، قبل از انقلاب از قرنهای گذشته تا سال 92 از 92 تا پایان دولت، این توانمندی به دو برابر افزایش پیدا میکند که این از افتخارات ماست. هر مقدار تخت آیسییو که در سال 92 داشتیم، اکنون بیش از دو برابر شده و الان حدود 9500 تخت آیسییو داریم.
روحانی با اشاره به اینکه در بخش داروسازی و در تربیت استاد، تربیت پزشک، متخصص و پرستار پیشرفت خوبی داشتیمف عنوان کرد:خوشحالیم که توانستیم در روز پرستار به همه پرستاران جامعه بشارت بدهیم که دریافتی آنها نسبت به سال گذشته، بیش از دو برابر شده یعنی آنچه که یک سال قبل دریافت میکردند اکنون نزدیک به دو و نیم برابر شده و اگر بخواهیم از ابتدای دولت در نظر بگیریم، دریافتیِ پرستاران بیش از 6 برابر شده و این یعنی دولت به بخش بهداشت و درمان و بار سنگینی که بر دوش آنهاست، توجه دارد. یکی از اهداف دولت در هفت ماه آیندهی پایان کار خود، تقویت بخش بهداشت و درمان خواهد بود که به دلیل کرونا و بهخاطر مسئله سلامت مردم که برای ما حائز اهمیت است.
وی اظهار داشت: از همه رسانهها تقاضا میکنم که به آمار و ارقام از ابتدای امسال توجه کنند؛ علیرغم مشکلات، فشار اقتصادی و علیرغم کرونا، دولت در این 9 ماه با همه توانی که داشته به صحنه آمد تا آنهایی را که در این بخش کرونا آسیب دیدند را یاری کند. ما صدهزار میلیارد تومان، چه تسهیلات و چه بلاعوض در ماههای اولیه پیشبینی کردیم و آنها را عمدتا هم پرداختیم و مقدار کمی باقیمانده که پرداخت میشود. به خاطر کرونا تلاش کردیم سهام عدالت فعال شود و دست و بال مردم باز شود و این کار بزرگی بود.
رئیسجمهور با بیان اینکه سلامت و معیشت دو اصل مهم تا پایان دولت است، تصریح کرد: دولت همه توان خود را برای کاهش آثار جنگ اقتصادی از یکسو و پایان بخشیدن به تحریمهای ظالمانه به کار خواهد گرفت و هر روزی که بتوانیم که تحریم را بشکنیم، صیهونیسم، ارتجاع و تندروها را شکست دادهایم. این تحریم محصول صیهونیستها، مرتجعان و تندروهای آمریکا بود. هر روز که پشت صیهونیستها را به خاک بمالیم، خوشحالتر میشویم؛ برخی میگویند یکی-دو روز عقبتر، شاید وضع آنها بهتر است. فشارِ تحریم روی مردم است و مردم روزانه آن را تحمل میکنند. برخی تاکید دارند بگویند آمریکا خوب است و دولت بد است. دو موجود مجنون در تاریخ داشتیم که جنگ را بر مردم تحمیل کردند؛ یکی صدام بود و دیگری ترامپ. صدام جنگ نظامی و ترامپ جنگ اقتصادی را به ما تحمیل کردند.
روحانی افزود: ما در جنگ نظامی دستبهدست هم دادیم و متفق، متحد و یکصدا بودیم و صدام را شکست دادیم و روزی را دیدیم که آن مجنون به دار آویخته شد. سرنوشت ترامپ هم خیلی بهتر از صدام نخواهد بود و ما دیدیم که ملت ما با مقاومت و ایستادگی، آنهایی که با غرور در پی آن بودند که ملت ما بشکنند، ملت آنها را سرنگون کرد و شکاند. این اهمیت دارد که نگذاشتیم تا این جنگ اقتصادی به هدفش برسدغ همانطور که مقام معظم رهبری بیان کردند، ما نباید بگذاریم این تحریم اثر خود را بذارد و باید آثار تحریم را کاهش دهیم و بزرگترین کار در اینزمینه این بود که نگذاریم به هدفش برسد و هدف او از تحریم این بود که در سال 97 پایان نظام را به خیال خودش جشن بگیرد و دیدم که آنها شکست خورده و منزوی شدند.
رئیسجمهور ادامه داد: دیدیم که هر وقت به سازمان ملل آمدند حتی دوستان سنتی آنها هم یاریشان نکردند و اروپا هم مقابل آمریکا ایستاد و حرف او را نپذیرفت. ما نگذاشنیم تحریم به اهداف خود برسد و البته آثار خود را بر مردم گذاشت و مردم را اذیت کرد؛ اینکه مردم در عرصه اقتصاد حضور دارند و تلاش میکنند یعنی در حال کاهش آثار تحریم هستیم و رشدی مثبت و افزایش تولید یعنی آثار تحریم را کاهش دادهایم.
وی در ادامه گفت: در کنار هدف سلامت و معیشت مردم، هدف سوم ما تا پایان این دولت مسئلهی رونق و جهش تولید است و امروز میبینیم در زمینههای مختلف حرکت خوبی شروع شده و شرکتهای دانش بنیان فعال هستند و سرمایهگذاریها در مسیر رشد قرار میگیرد و این حرکت خوبی در عرصه تولید است؛ همچنین روابط ما با همسایگان و کشورهای دنیا رو به رونق است.
رئیسجمهور با اشاره به جنگ اخیر منطقه قره باغ اظهار داشت: الحمدلله جنگ قره باغ منتهی شد که مرزهایی که اشغال شده بودند، آزاد شد و در اختیار آذربایجان قرار گرفت و این برای فعالیتهای اقتصادی ما هم موثر بود و در زمینه سد خداآفرین به توافق نهایی رسیدیم که بتوانیم از برق و آب آن بهره ببریم و و در زمینه راه آهن و فعالیتهای ترانزیتی نیز مثبتی برای کشور داشته است. در شرق کشور نیز آثار خوبی شاهد بودیم و با برای اولینبار با افغانستان از طریق ریل متصل شدیم و این ریل به سمت آسیای مرکزی و ازبکستان میرود. در منطقه جنوب شرق هم حرکت خوبی شروع شده و مسیرهای تجاری خوبی با پاکستان نهایی شد و تجارت ما با شرق در مرز ریمدان و پیشین رونق مییابد. روابط ما با همسایههای شرقی، غربی و جنوب رونق مییابد که این مسئله موجب آثار مثبت بر تجارت و تولید میشود که منجر به رشد اقتصادی خواهد شد.
روحانی در ادامه خاطر نشان کرد: دولت از اول مبارزه با فساد و مسئله شفافیت را دنبال کرده است و کاری که این دولت در مبارزه با فساد و در مسئله شفافیت انجام داده باید مورد مقایسه و بررسی قرار بگیرد. اولین کاری که کردیم فضای مجازی مناسب را برای کسبوکار و اطلاعات در اختیار انجام دادیم. همانروزی که بودجه را به مجلس ارائه میدهیم، به مردم هم تقدیم میشود و میتوانند بخوانند و بررسی کنند و اینگونه نبوده که کل بودجه در اختیار مردم قرار بگیرد. در بحث شفافیت، ما همه فعالیتهای اقتصادی که انجام میگیرد را در اختیار مردم میدهیم و راه مبارزه با فساد، شفافسازی است تا همه بدانند و نقد کنند. یکی از تلاشهای ما این بوده که تا پایان این دولت، دولت الکترونیک در بخشهای مختلف رشد و توسعه یابد؛ در سامانههای تجارت، حمل و نقل، مالیات و انبارها تحول بزرگی انجام خواهد شد و اطلاعات انبارها و کالاها در مراحل مختلف در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و ما این مسئله را دنبال میکنیم.
وی افزود: یکی از راههای مبارزه با فساد همان 4 لایهای بود که مجلس دو مورد از آن را تصویب کرد و دو مورد دیگر در گیر و دار مانده و دستور اخیر مقام معظم رهبری راهگشاست و این لوایح معروف به «FATF» بهترین راه برای مبارزه با فساد است و همه حرکتهای مالی و پولی را روشن میکند و ممکن است برخی خوششان نیاید و این راه مبارزه با فساد است.
رئیسجمهور گفت: این دولت دو کار بزرگ انجام داد؛ یکی در زمینه موسسات اعتباری غیرمجاز بود که این موسسات غیرمجاز دکانهای فساد بودند که دولت برای بستن آنها هزینههای سنگینی تحمل کرد. کار دوم که اینروزها تکمیل و نهایی شده، مسئله موضوع ادغام بانکهای نیروهای مسلح است که کار بسیار مهمی بود که همه بانکها یکجا جمع شوند و شرایط بهتری پیدا کنند. برخی از بانکها که دچار مشکل بودند با این ادغام همه بانکها شرایط مالی شفافتر، روشنتر و مطمئنتری برای نیروهای مسلح و مردم بوجود خواهد آورد.
روحانی در پایان گفت: از مبارزه با فساد گرفته تا چابکسازی دولت تا مسئله کرونا، معیشت مردم، رونق تولید، مبارزه با تحریم و شکست تحریم از اهدافی است که تا روز آخر دولت با کمک مردم و حمایت و ارشادات رهبر معظم انقلاب ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام/4