به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، حجت الاسلام علی ملانوری در نشست با مدیران موسسات قرآن و عترت و فعالان عرصه قرآنی استان به پیشنهاد ایجاد سامانه جامع قرآنی اشاره کرد و افزود: در این سالها شاهد سامانههای متعدد و گاهی موازیکاری در حوزه قرآن و عترت بودیم اما در نظر داشته باشید براساس وظیفه شورای توسعه فرهنگ قرآنی موظف هستیم سامانه جامع قرآنی را تاسیس کنیم.
وی بیان کرد: این کار با تاخیر آغاز شد اما شروع به فعالیت کرد و فاز اول در پایان سال ۹۶ به بهرهبرداری رسید که فاز دوم آن نیز دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سامانه «حمد» نیز به عنوان سامانه جامع مدیریت موسسات شروع به کار کرد و تجربه موفقی برای کار استانی بود.
وی اضافه کرد: با همکاری خیران بسیاری از مشکلات مؤسسات قرآنی رفع میشود.
ملانوری با اشاره به استفاده از وقف در فعالیتهای قرآنی گفت: این موضوع داستان غمانگیزی در کشور دارد اما باید تخصیص منابع براساس اولویت و نیازهای کشور صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در فضای جاری کشور برای توجه به حوزه فرهنگ که جزء مستضعفترین حوزههاست باید تلاش مضاعفی انجام شود و لازم است ما در معاونت قرآن، طرح مجمع خیرین قرآن و عترت را فعالتر کنیم.
مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اکنون به اساسنامه هیات موسس رسیدیم و امیدواریم بهزودی در سطح ملی شکل گیرد و شعبات آن در سطح استانها فعال شود.
وی گفت: در استانها نیز با همکاری خیران بسیاری از مشکلات موسسات قرآنی رفع میشود.
این نشست با حضور «عبدالهادی فقهیزاده» معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در بیرجند برگزار شد و شماری از اساتید، پیشکسوتان، مدیران موسسات قرآن و عترت و فعالان قرآنی به بیان مسائل، درخواستها و پیشنهادهای خود پرداختند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر خود به خراسان جنوبی همراه با مدیرکل هماهنگی و ارتباطات این معاونت از موسسه قرآنی سفینه النجات نیز بازدید کرد.
نبود مکان ثابت برای فعالیت موسسات قرآنی، تسریع فرآیند صدور مجوزها، مساعدت برای تکمیل و تجهیز فضای آموزشی موسسه و حمایت در شرایط کرونا از مواردی بود که در این بازدید مطرح شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در این بازدید گفت: یکی از مسایل مهم در حفظ و حیات موسسات قرآنی استان، مکان و ساختمان برای ادامه فعالیتها است و قیمت بالای مکانهای اجارهای مانع از فعالیت گسترده موسسات قرآنی شده است.
ناصر نبی زاده به ظرفیت بالای خراسان جنوبی در حوزههای قرانی اشاره کرد و افزود: در این استان نزدیک به ۱۰ هزار نفر حافظ بیش از یک جز و بیش از ۴۰۰ نفر حافظ کل قرآن کریم داریم.
وی با بیان این که خراسان جنوبی نسبت به جمعیت رتبه اول را بین سایر استانها در شرکتکنندگان در آزمون سراسری قرآن و عترت دارد گفت: در حال حاضر ۷۴ موسسه قرآنی در این استان فعالیت دارند که تمامی آنها توسط معاونت قرآن و عترت حمایت میشوند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درخصوص تسریع در صدور مجوزهای فعالیت، تمدید و موافقت نامه اصولی موسسات، قول پیگیری داد.
انتهای پیام/4