ضرورت آسیبشناسی روند برگزاری انتخابات گذشته توسط فرمانداران
14 دی 1399 ساعت 14:09
استاندار خراسان جنوبی گفت: فرمانداران و بخشداران باید با مطالعه بخشنامهها و دستورالعملها، سطح آگاهی خود را ارتقا بخشند و با آسیبشناسی روند برگزاری انتخابات گذشته، نواقص و ایرادات را احصا کرده، برای رفع آنها برنامهریزی کنند تا از تکرار آنها جلوگیری شود.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، حمید ملانوری، شنبه شب ۱۳ دی در همایش یک روزه فرمانداران و بخشداران استان خراسان جنوبی که با حضور مدیرکل انتخابات وزارت کشور برگزار شد، افزود: ما مکلفیم انتخابات را بر مدار قانون پیش ببریم.
وی تصریح کرد: در همین راستا لازم است دقت داشته باشید که از همان روزی که فرآیند انتخابات آغاز میشود، به هیچ وجه رفتار، گفتار یا کرداری از شما و همکارانتان که در امر انتخابات دخیل هستند، سر نزند که شائبه طرفداری از یک جریان سیاسی یا فرد خاص ایجاد کند.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: قطعا باید دقت کنیم در جریان انتخابات از اصل بیطرفی غفلت نورزیم.
وی با تاکید بر اصل قانونمداری در جریان انتخابات یادآور شد: باید تلاش کنید بر مدار قانون پیش بروید و به هیچ عنوان از قانون عدول نکنید.
ملانوری با اشاره به گزارشات جامع انتخابات دوره گذشته خاطرنشان کرد: طبق این گزارشات، خوشبختانه هیچ کدام از فرمانداران ما در دورههای قبل گرفتار دستگاه قضایی نشدند که این نشان دهنده دقت و سلامت در کار است.
وی با بیان اینکه انتخابات و دموکراسی یکی از مهمترین شعارهای انقلاب بوده است، گفت: انتخابات، نماد و عرصه بروز و ظهور دموکراسی است.
وی افزود: هدف حضرت امام(ره) و نظام مقدس جمهوری اسلامی این بوده که مردم تحت حکومت شاهنشاهی نباشند بلکه خودشان بر خود و سرنوشتشان حکومت کنند.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: از همان زمان برگزاری رفراندوم ابتدای انقلاب تا الان، ما برای انتخاب نخبگان جامعه، علاقهمندان به خدمت در شورای اسلامی شهر و روستا، مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و مجلس خبرگان رهبری به طور میانگین سالی یک انتخابات داشتهایم.
وی گفت: در همه این انتخابات همواره جامعه بزرگی از مردم به کمک دولت آمدهاند و در جریان برگزاری انتخابات، همراهی کردهاند.
ملانوری با تاکید بر اینکه مهمترین وظیفه وزارت کشور به عنوان متولی امر، برگزاری انتخابات است، اظهار کرد: برای انجام انتخابات که با سرنوشت جامعه ارتباط دارد و برای نظام هم بسیار مهم است باید جامعه به معنای واقعی به آگاهی برسد و مجریان هم با تخصص، دانش و آگاهی لازم بر مدار قانون، امور را به دست گیرند تا انتخابات در فضایی امن برگزار شود.
وی افزود: در جریان برگزاری انتخابات از نهادهای مدنی، گروههای سیاسی، احزاب و فعالان اجتماعی توقع داریم دانش و اطلاعات مردم و به عبارتی عقلانیت سیاسی جامعه را بالا ببرند تا با مطالبهگری واقعی، شرایط را به سمتی سوق دهند که هم نخبگان برای رقابت وارد میدان شوند و هم این که حضور حداکثری مردم برای انتخاب بهترینها را شاهد باشیم.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: این موضوع خیلی مهم است که جامعه به این سطح از آمادگی برسد که با شروع شدن فرآیند ثبتنام، بهترین، باانگیزه ترین، علاقهمندترین و با دانشترین افراد، برای ورود به عرصه رقابت اعلام آمادگی کنند.
وی با بیان اینکه مردم باید بدانند با حضور در انتخابات بر سرنوشت خود و فرزندانشان تأثیر میگذارند، خاطرنشان کرد: اگر این آگاهی در مردم ایجاد شود که تک تک آنها قرار است برای آینده کشور تصمیم بگیرند، به خودی خود میزان مشارکت که مدنظر رهبر معظم انقلاب نیز است، بالا میرود.
وی افزود: موضوع مهم دیگر در بحث انتخابات، مسلح شدن عوامل اجرایی به دانش، آگاهی، تخصص و توانایی لازم برای اجرای صحیح انتخابات است.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: هرچه سطح دانش و آگاهی مجریان انتخابات بالاتر رود، در روز برگزاری انتخابات، راحتتر خواهند بود و در پاسخگویی به سؤالات و ابهامات احتمالی با مشکل مواجه نخواهند شد.
وی با اشاره به ماههای پایانی عمر دولت تصریح کرد: از کارهایی که در پایان این دوره به یادگار خواهد ماند و در تاریخ و ذهن مردم میماند، انتخابات است چرا که قرار است با این انتخابات، انتقال قدرت را انجام دهیم و این موضوع به عنوان آخرین کار در کارنامه دولت، ثبت و ضبط میشود.
ملانوری با تاکید بر حجم کار انتخابات و هدف مهمی که دنبال میکند، اظهار کرد: فرمانداران و بخشداران باید با مطالعه بخشنامهها و دستورالعملها، سطح آگاهی خود را ارتقا بخشند و با آسیبشناسی روند برگزاری انتخابات گذشته، نواقص و ایرادات را احصا کرده، برای رفع آنها برنامهریزی کنند تا از تکرار آنها جلوگیری شود.
وی گفت: مناسب نبودن محیط، آنتندهی نامناسب تلفن همراه و ضعیف بودن اینترنت از مواردی است که باید در این آسیبشناسیها رفع شود.
استاندار خراسان جنوبی بر بهکارگیری نیروهای باتجربه، پاک دست و با دانش که در دورههای گذشته هم حضور داشتهاند، به عنوان عوامل اجرایی در جریان انتخابات تاکید کرد.
وی با تاکید بر اصل تعامل و همکاری با هیاتهای نظارت افزود: با رعایت قانون، اصل استقلال خود به عنوان مجری انتخابات را حفظ کنید و این نکته را در نظر داشته باشید که با تعامل و در چارچوب قانون، کارها خوب پیش میروند.
ملانوری خطاب به فرمانداران گفت: این امر بسیار مهم است که فضای شهرستان را به گونهای مهیا کنید که انتخابات به بهترین نحو ممکن برگزار شود.
سید اسماعیل موسوی، مدیرکل انتخابات وزارت کشور نیز در این نشست طی بیانات مبسوطی درخصوص اهمیت انتخابات، از تمهیدات صورت گرفته برای برگزاری انتخاباتی سالم و امن گفت و افزود: با توجه به شیوع کرونا، وزارت کشور فراخوانی ارائه کرد و طی آن از نخبگان و صاحبنظران خواست تا چنانچه پیشنهادی درخصوص روند برگزاری انتخابات دارند، ارائه کنند.
وی یادآور شد: پیشنهاداتی در زمینه برگزاری انتخابات طی چند روز، به تعویق انداختن انتخابات شوراهای اسلامی، مجازی شدن تبلیغات و سایر موضوعات ارائه شده که در حال تحلیل و بررسی است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 28758
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/28758/ضرورت-آسیب-شناسی-روند-برگزاری-انتخابات-گذشته-توسط-فرمانداران
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir