به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، سیداحمد برآبادی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استاد جمشید مودی استادکار طراح، ترسیم نقشه، بافنده و رنگرز قالیهای نفیس و سنتی در شهر مود خراسانجنوبی به عنوان گنجینه زنده بشری استان در فهرست میراث ملی ثبت شد.
وی افزود: استاد جمشید مودی متولد ۱۳۱۵ از رنگرزان و بافندگان مشهور شهر مود شهرستان سربیشه و تنها بازمانده خانواده سرشناس و هنرمند مودی است.
مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسانجنوبی اضافه کرد: وی در سن ۶ سالگی تحت تعلیمات پدر (استاد افضلبیک مودی) در هنر بافندگی قالی قرار گرفت و بعد از یک سال به هنر قالیبافی وارد شده و تا حدود ۱۳ سالگی به کار بافندگی پرداخت و از بافندگان زبردست و مطرح مود شد.
برآبادی عنوان داشت: دیدن نقشههای زیبای قالی که توسط استاد محمد حسین دستجردی معروف به سعدی کشیده و در خانواده آنها بافته میشد موجب شد که ذوق و علاقه استاد به نقشهکشی بیشتر از بافت نمود پیدا کرده و وی با تمرین از روی نقشهها به تجربه و مهارت کافی دست یافت به گونهای که اولین نقشه خود را در سن ۱۳ یا ۱۴ سالگی به بازار عرضه کرد.
وی افزود: نقشههای لچک ترنج ربعی سعدی، غلط گاه، شاه صفی، درختی، کرمانی، گل فرنگ، خشتی، افشان، بته جقه، بته امیری و غیره از نمونه نقشههای کشیده شده توسط استاد جمشید مودی است.
مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسانجنوبی بیان داشت: از ویژگیهای متمایز این استاد پیشکسوت عدم کپیکاری نقشهها و دخل و تصرف در آنها بر اساس ذوق و سلیقه خود با حفظ اصالتهای نقشه بوده که هیچگاه اجازه نمیداد از روی یک نقشه چند فرش بافته شود و همواره نقشههای جدید با طرح و رنگ جدید به متقاضیان ارائه میکرد.
برآبادی به سایر ویژگیهای منحصر به فرد و دلایل انتخاب استاد مودی برای کسب عنوان مفاخر اشاره کرد و گفت: بافت بیش از ۵۰۰ تخته قالی و بیش از هزار نقشه از تلاشهای شبانهروزی این استاد برجسته است.
وی گفت: آثار و تولیدات استاد جمشید مودی از گرانترین و مرغوبترین قالیهای مود محسوب میشده که تعدادی از این آثار بنا بر گفته شاهدان و تجار فرش بیرجند در موزههای ملی فرش ایران، لندن، فرانسه و آلمان خودنمایی میکند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , میراث ملی , خراسان جنوبی , بیرجند