چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۷
استاندار خراسان جنوبی:

عرصه اقتصادی استان نیازمند حرکت جهادی است

استاندار خراسان جنوبی بر ضرورت حرکت جهادی در عرصه اقتصادی استان تاکید کرد و گفت: در این راستا کتابچه معرفی ظرفیت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی با قید فوریت آماده و ارائه شود.
عرصه اقتصادی استان نیازمند حرکت جهادی است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، حمید ملانوری روز چهارشنبه در دومین نشست ستاد توسعه خاوران که در استانداری خراسان جنوبی برگزار شد افزود: یکی از اصلی‌ترین دلایلی که سند آمایش سرزمینی خراسان جنوبی هم ذیل این ستاد آمد، این بوده که از این ظرفیت به خوبی بهره‌مند شویم.

وی تاکید کرد: آنچه را در صحنه اجرا می‌بینم به صورت جهادی در عرصه اقتصادی استان، حرکت لازم دیده نمی‌شود در حالی که باید اطلاعات به روز شوند و براساس قوانین و دستورالعمل‌ها اقدام شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: قوانین و دستورالعمل‌ها ضمن به روزآوری باید در خدمت فرایند توسعه خراسان جنوبی قرار گیرد و موانع پیش روی سرمایه‌گذاری در استان را برداریم.

وی بیان کرد: ستاد توسعه خاوران جای پرداختن به کلیات نیست و برای هر کمیته ذیل ستاد یکسری وظایف مشخص کردیم و به نتیجه رسیدیم که بگوییم چه فرصت و مزیتی در استان با مشخصات جغرافیایی خاص وجود دارد.
ملانوری افزود: اینکه همیشه در کلیات سیر کنیم، به نتیجه نخواهیم رسید پس باید کتابچه‌ای داشته باشیم که ظرفیت‌ها و فرصت‌ها در آن کاملا مشخص باشد و این اهداف جز با روحیه عملیاتی، جهادی و در صحنه محقق نمی‌شود.

وی تاکید کرد: این مهم باید مدنظر همگان باشد تا زمانی که «تفکر توسعه‌ای» شکل نگیرد، موفق نخواهیم بود و از نخبگان انتظار داریم به ما ایده‌های نو بدهند.
وی گفت: سرمایه‌گذار هست فقط امنیت سرمایه‌گذاری و انگیزه می‌خواهد پس فرصت‌ها باید برای سرمایه‌گذاری به صورت جهادی فراهم شود و حتما کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی ستاد به گونه‌ای حرکت کند که در رسانه ملی نمود داشته باشد.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: راه‌اندازی ستاد توسعه خاوران به این دلیل نیست که ضعف در برنامه‌های قبلی داریم بلکه می‌خواهیم عملیاتی‌تر وارد عمل شویم تا بروکراسی‌های اداری که باعث سرخوردگی در مسیر توسعه می‌شود از سر راه برداشته شود.
وی گفت: این ستاد با ادامه حیات خواهد توانست تفکر توسعه‌ای را ایجاد کند و موقعی که این تفکر شکل بگیرد شاهد اتفاقات خوبی در استان خواهیم بود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در راستای سیاست‌های نامگذاری سال هم مورد تاکید است که به سمت مردمی شدن اقتصاد و سرمایه‌های مردمی باید رفت پس اگر انرژی و پتانسیل سرمایه مردمی به میدان بیاید آن وقت شاهد اتفاقات خوب و جهش‌مند خواهیم بود.

وی بیان کرد: ما در این ستاد می‌خواهیم همه داشته‌ها را با هم هماهنگ کنیم و توان ادارات دولتی و خصوصی و نهادهای مدنی و مردمی را با هم هماهنگ کنیم تا به توسعه همه جانبه، متوازن و پایدار در استان خراسان جنوبی برسیم.
ملانوری گفت: قرار است در گفتمان واحد برای حرکت در مسیر توسعه برای شناخت ظرفیت‌های ناشناخته یا شناخته شده قدم برداریم.
وی ادامه داد: اگر بزرگان و نخبگان به این نتیجه رسیدند که این ستاد کارساز نیست همین جا پایان آن را اعلام می‌کنیم و قطعا باید بسیاری از مشکلات حل شود اما قرار نیست این ستاد تمامی مشکلات را مرتفع کند بلکه باید در حوزه‌های مختلف به دنبال تسریع در روند حل آنها باشیم.

وی گفت: باید به هم انگیزه و انرژی بدهیم نه اینکه ۹۷ پروژه کار انجام شود اما هم‌کلامی برای تحقق آن وجود نداشته باشد.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: در جلسه بعد ستاد همه کمیته‌ها باید فرصت‌های به‌روز و اجرایی را که قابلیت اجرایی دارد، اعلام کنند و ستادهای شهرستانی هم باید ذیل ستاد توسعه خاوران تشکیل شود.
وی افزود: در رابطه با فعالیت‌های مرزی که پیشران اصلی توسعه استان است و اصرار بر بازگشایی‌ها داریم این طرف امکانات ارتباطی و نیرو داریم اما دولت افغانستان معتقد است فعالیت مرز شما چه منافعی برای ما دارد.

ملانوری تاکید کرد: حتما باید به دنبال فرصت‌هایی باشیم که منافع آنها را هم تامین کند و قفل مذاکرات اینجاست.
وی گفت: ما باید یکسری ظرفیت‌ها را پیشنهاد کنیم که جدای از اینکه منافع جمهوری اسلامی را تامین می‌کند بخشی از منافع آنها را هم تامین کند؛ تمایل ما برای بازگشایی مرز بسیار بالا است اما نحوه تامین منافع مانع می‌شود که باید در دستور کار قرار گیرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در بحث محصولات استراتژیک تعاونی‌های مختلفی شکل گرفته اما باز هم مشکلات را حل نکرده است.
وی گفت: ما باید به دنبال مرکزی باشیم که تولیدکنندگان را دور هم جمع کند و ارزش واقعی محصول به جیب خود کشاورز برود.

ملانوری بیان کرد: درصدد تشکیل تعاونی تولیدکنندگان زرشک، عناب و زعفران در استان هستیم تا همه تولیدکنندگان عضو باشند و ضمن آموزش خرید و واحدهای فرآوری، بسته‌بندی و صادرات در خارج کشور را مدیریت کنند و درآمدهای حاصله را تبدیل به ارزش و به کشاورزان برسانند.
وی افزود: طرح استیل کورد (سیم فولادی مورد استفاده در تایر رادیال) یکی از پروژه‌های قابل توجیه اقتصادی در صنعت لاستیک‌سازی کشور است که به زودی در استان کلید می‌خورد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: اتصال سرمایه‌های مردمی در کنار یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری همچون شرکت امید می‌تواند این پروژه را به سرانجام برساند.
وی اظهار داشت: شرکت سرمایه‌گذاری امید آمادگی خود را برای مشارکت یا کل سرمایه‌گذاری اعلام کرده است و کمیته مربوطه ذیل ستاد تا یک هفته دیگر نسبت به هماهنگی و جمع‌بندی مورد نظر اقدام کند.
دومین نشست ستاد توسعه خاوران در حالی برگزار شد که استاندار خراسان جنوبی بر پرهیز از ارائه گزارش عملکرد توسط مسوولان تاکید و توصیه کرد دبیران کمیته‌های ذیل این ستاد از جلسه بعد فقط اقدام‌های عملیاتی در مسیر توسعه را عنوان کنند.

تشکیل «ستاد توسعه خاوران» از برنامه‌های مدیریت عالی استان با هدف به‌کارگیری همه ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی در فضایی هم‌افزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همه‌جانبه و متوازن در خراسان جنوبی است که ۱۷ دی امسال با حضور استاندار خراسان جنوبی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استان در محل استانداری به طور رسمی راه‌اندازی و از سند توسعه خاوران نیز رونمایی شد.

پنج کمیته تخصصی شامل «کمیته شناسایی و جذب نخبگان، فعالان و افراد مؤثر در حوزه سرمایه‌گذاری»، «کمیته شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان»، «کمیته شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی»، «کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی» و »کمیته پایش و ارزیابی عملکرد» ذیل این ستاد فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۸۸۹۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , استاندار , بیرجند , خراسان جنوبی