به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، علیرضا نصرآبادی با بیان اینکه امروزه در سطح بین الملل چالشهای زیست محیطی گریبانگیر بشر شده است، افزود: گرمایش زمین، کمبود کمی و کیفی منابع آب و فرسایش خاک سه معضل جهانی است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی ۱۴ تن در هکتار در سال فرسایش خاک داریم که تبعات بدی به دنبال دارد، ادامه داد: پایداری و ثبات حوزه آب، خاک و گیاه از جمله اهداف طرحهای منابع طبیعی بوده که در این راستا گامهای بزرگی برداشته است.
نصرآبادی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه آبخیز داری بیان کرد: سالانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب روان آب داریم که بخشی به کویر و بخشی به مرز میروند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه تا پایان سال ۹۶ بیش از دو هزار و ۲۰۰ سازه آبخیزداری در استان اجرایی شده بود، گفت: از سال ۹۷ هم بیش از ۳۱۶ سازه آبخیز داری اجرایی و ۳۰۰ رشته قنات احیا شد.
تخصیص ۲۷ میلیارد تومان اعتبار آبخیزداری
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو هزار و ۳۰۰ سازه آبخیزداری اجرا شده در استان وجود دارد، اظهار کرد: در سال جاری هم ۲۷ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده که از این محل ۹۵ سازه آبخیزداری تا پایان سال افتتاح میشود.
نصر آبادی با بیان اینکه در راستای مهار روان آبها در مناطق مرزی، از سال ۹۶ با مشارکت قرارگاه شهید ناصری سپاه اقدامات انجام میشود، گفت: تاکنون ۱۵ سازه آبخیزداری بزرگ در شهرستانهای سربیشه و نهبندان اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی ادامه داد: در سال جاری هم در روستای مرزی لانو بزرگترین سازه آبخیزداری با حجم ۷۵ هزار متر مکعب در حال اجرا بوده که هفت روستا را تحت تاثیر قرار میدهد.
وجود ۵ میلیون هکتار عرصه بیابانی در استان
نصرآبادی با اشاره به وضعیت بیابانهای استان بیان کرد: پنج میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی بیابانی است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی به لحاظ پوشش گیاهی دارای اقلیم شکننده و سخت است، گفت: طی سال گذشته در راستای مدیریت مراتع بیابان، یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار تهیه طرح و یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار اجرای طرح شده است.
بنا به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، وسعت جنگلهای دست کاشت ۸۴۰ هزار هکتار است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , فرسایش خاک , خراسان جنوبی , منابع طبیعی