به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، مصطفی بهی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه ششم توسعه مکلف شد که ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند و با برنامهریزی صورت گرفته ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا پایان دولت دوازدهم به این شبکه متصل میشوند.
وی گفت: خراسان جنوبی استان وسیعی است که تراکم جمعیتی پایینی دارد و یکی از چالشها توسعه ارتباطات است که توسعه هزینهبر است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اضافه کرد: از نگاه جمعیتی ۸۹ هزار و ۱۵۲ خانوار در روستاهای بالای ۲۰ خانوار داریم و پنج هزار و ۵۴۷ خانوار در روستاهای زیر ۲۰ خانوار زندگی میکنند که در حال حاضر از روستاهای زیر ۲۰ خانوار ۲ هزار و ۵۷ خانوار به شبکه ملی ارتباطات متصل هستند و به لحاظ خانواری ۸۷ درصد میشود.
وی اظهار داشت: از ابتدای دولت تاکنون در نگاه توسعه دکلهای تلفن همراه، رشد ۲ برابری در تعداد سایتهای نسل ۲ و سه و چهار را شاهد بودیم و ضریب نفوذ امروز در حدود ۸۸ درصد است اما پوشش جمعیتی تا ۹۰ درصد انجام میشود.
بهی تصریح کرد: ضریب نفوذ اینترنت در استان ۸۰ درصد است که ۱۱ درصد ضریب نفوذ ثابت و با برنامههایی که در توسعه اینترنت روستاها داریم این آمار به ۹۴ درصد افزایش خواهد یافت.
وی یادآور شد: ۱۹۳ روستای خراسان جنوبی اینترنت ثابت دارند و در بحث موضوع زیرساخت و پهنای باند ورودی ۱۲۰ گیگابیت در ثانیه است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: اقدام خوبی که امسال همزمان با بازگشایی مدارس با تعامل وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش انجام شد اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات بود که هزار و ۴۰۰ مدرسه استان به شبکه متصل شدند، ۸۰۰ مدرسه روستایی و ۶۰۰ مدرسه شهری بودند.
وی تاکید کرد: هوشمندسازی مدارس گام مهمی در توسعه عدالت آموزشی بود و مدارسی که در روستاهای فاقد ارتباط است به محض اتصال روستا به شبکه متصل خواهد شد.
بهی افزود: دانشآموزانی در روستاها هستند که گوشی و تبلت ندارند که با تدبیر مدیران میتوانند از آموزشها در مدارس با زیرساخت های موجود استفاده کنند.
وی بیان کرد: به مناسبت دهه فجر ۸۰ میلیارد تومان زیرساخت ارتباطی در چهار طرح عمده استان به صورت متمرکز و ملی بهرهبرداری میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از اقدامات انجام شده در این حوزه را بخش خصوصی انجام میدهد ۲۰ میلیارد تومان اعتبارات دولتی در بخش روستایی هزینه شده است.
وی ادامه داد: توسعه شبکه تلفن همراه، افزایش پوشش در ۱۱ روستا و اجرای ۱۴۰ کیلومتر فیبر نوری از مهمترین این پروژهها است که به صورت ملی افتتاح خواهد شد.
بهی یادآور شد: اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه زیرساختهای ارتباطی را پیگیری میکند و ۸۰ درصد خدمات وزارت برعهده بخش خصوصی است و بخش دولتی بیشتر نقش هماهنگ کننده را دارد و به درخواستهای مردمی رسیدگی میکند.
وی با بیان اینکه خدمات ارایه شده در بحث توسعه ارتباطات مجموعه تلاش بخش خصوصی و دولتی است تصریح کرد: در ۳۰ شهر استان وضعیت ارتباطی مطلوبی داریم و اینترنت پرسرعت رو به رشد است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: اهمیت حوزه ارتباطات، زیرساختهای ارتباطی و توسعه کاربریهای مبتنی بر ارتباطات امروز با توجه به شیوع ویروس کرونا بیشتر مورد تقاضا است.
وی بیان کرد: با شیوع کرونا پارادایم آموزشی از حضوری به مجازی تغییر پیدا کرد و کلاسها آنلاین شدند، در برخی روستاها هنوز زیرساختهای ارتباطی تامین نشده که طبق برنامهریزی صورت گرفته به زودی تامین میشود.
بهی گفت: بنا به اعلام آموزش و پرورش ۸۵ درصد دانشآموزان به شاد دسترسی دارند و ۱۵ درصد باقیمانده روستاهایی هستند که به شبکه متصل نیستند اما در برنامه قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: هرچند تعدادی از والدین هم برای عدم دسترسی به ارتباطات دغدغه دارند اما از بخش قابل توجهی از زیرساختهای ارتباطی بهرهمند هستند و به دنبال اتصال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار هستیم.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: در توسعه زیرساختهای فیبر نوری ۲۶۸ کیلومتر تخصیص گرفتیم که ۱۴۰ کیلومتر انجام شده و بقیه تا پایان دولت انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: تا پایان سال ۹۸ مجموع اعتبارات دولتی و خصوصی ۲۵۰ میلیارد بود که که دهه فجر سال گذشته با حضور وزیر ارتباطات ۶۹ میلیارد تومان افتتاح در استان انجام شد.
بهی یادآور شد: در بحث توسعه پوشش همراه روستایی ۷۷ سایت را تخصیص گرفتیم که ۴۹ سایت به بهره برداری رسیده و ۵۵ روستای استان بهرهمند شدند و ۲۸ سایت را هم در دست اجرا داریم که تا پایان دولت به سرانجام میرسد.
وی گفت: از هزار و ۸۰۰ روستای استان هزار و ۳۰۰ روستا از تلفن همراه روستایی برخوردارند و ۹۵ درصد جادههای استان تحت پوشش همراه قرار دارند که تلاش داریم پوشش جادههای روستایی هم تامین شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر ۸۷ درصد جادههای اصلی، فرعی و ریلی استان پوشش تلفن همراه دارند.
وی از فعالیت ۹۶ دفتر پیشخوان در استان خبر داد و تصریح کرد: پیشخوانها اقدام موفقی در برون سپاری خدمات دولتی بود که آمادگی مجوز دفاتر در روستاها را هم داریم و ۱۴۰ باجه پست بانک داریم که در بحث خدمات خرده بانکی در روستاها اقدام میکنند.
بهی اظهار داشت: تسهیلاتی را اعلام کردیم به کسب و کارها در حوزههای مختلف در توسعه اپلیکیشنها و کسب و کار جدید که آمادگی پرداخت تسهیلات با نرخ پایین را داریم.
وی گفت: توسعه زیرساختهای ارتباطی نیازمند مقدماتی هست که تجهیزات زیادی در حوزه روستایی در حال تجهیز و نصب است که ۱۵ سایت روستایی در یک ماه اخیر نصب شده یا در حال نصب است.
انتهای پیام/4