شیرینی خط شکنی در حوزه کارآفرینی/توان زنان روستایی را باور داشتم

21 بهمن 1399 ساعت 11:40

مریم همت پور سنگ‌های در مسیر کارآفرینی را با اراده‌ای قوی برداشته است و در نهایت نه تنها خود به موفقیت رسیده بلکه برای بسیاری از زنان منطقه خویش اشتغال‌زایی کرده است.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، در سال‌های ۸۷، ۸۸ و ۹۲ به عنوان کارآفرین نمونه انتخاب شده و در سال‌های ۷۹، ۸۰، ۸۴، ۸۹، ۹۴ و در سال جاری تعاونی زنان روستایی که او راه‌اندازی کرده به عنوان تعاونی برتر زنان روستایی در سطح ملی برگزیده شده است.

مریم همت‌پور مدیرعامل یک شرکت تعاونی روستایی زنان در شهرستان سربیشه صاحب این موفقیت‌های متعدد است که می‌گوید سختی‌ها را می‌توان با همکاری و همدلی پشت سر گذاشت و به موفقیت‌های غیرقابل باور رسید.
وی از آن دسته آدم‌هایی است که سنگ‌های در مسیر کارآفرینی را با اراده‌ای قوی برداشته است و در نهایت نه تنها خود به موفقیت رسیده بلکه برای بسیاری از زنان منطقه خویش اشتغال‌زایی کرده و یکی از صنایع دستی دیار خود را نیز احیا کرده است.

گفتنی است علاوه بر اینکه تعاونی زنان روستایی که او مدیرعامل آن است به عنوان نمونه در سطح ملی برگزیده شده، خودش نیز در سال جاری به عنوان تسهیل گر نمونه استانی انتخاب شده است.
مریم همت‌پور گفت: زمانی که تصمیم گرفتم فعالیتم را شروع کنم هنوز هیچ تعاونی زنان روستایی در کشور وجود نداشت و تازه طرح تعاونی‌های زنان روستایی به تصویب رسیده بود.

جنوب خراسان را دست کم نمی‌گیرم
وی با اشاره به اینکه این موضوع مربوط به سال ۷۳ می‌شود، اظهار کرد: وقتی به مسئولین امر می‌گفتم می‌خواهم تعاونی زنان روستایی را راه‌اندازی کنم، با تعجب می‌گفتند بگذارید اول استان‌های توسعه یافته‌تر کار را شروع کنند تا نوبت به ما برسد.

این بانوی کارآفرین بیان‌کرد: به مسئولین می‌گفتم کدام استان را توسعه یافته و بزرگ‌تر از خراسان بزرگ می‌دانید و آنها در جواب می‌گفتند ولی ما در جنوب خراسان زندگی می‌کنیم و از من پاسخ شنیدند که من جنوب خراسان را دست کم نمی‌گیرم.
همت پور با بیان اینکه در نهایت با سختی فراوان تعاونی را راه‌اندازی کردیم، افزود: همزمان با من ۳۱ بانوی دیگر در سایر استان‌ها نیز تعاونی زنان روستایی را راه‌اندازی کردند.

خانم‌ها را به عنوان وام گیرنده قبول نداشتند
وی گفت: بعد از شروع فعالیت تعاونی زنان روستایی زنان مود باز هم سختی‌ها ادامه داشت و حتی در همان ۲۶ سال پیش وقتی برای دریافت وام معرفی شدیم، متولیان بانک می‌گفتند ما خانم‌ها را نه به عنوان گیرنده و نه ضامن قبول نمی‌کنیم!!
مدیرعامل تعاونی زنان روستای مود شهرستان سربیشه با بیان اینکه همه این جملات برای ما درد بود، اظهار کرد: شاید این گفته‌ها برای دختر و زن امروزی در دهه ۹۰ کمی عجیب باشد ولی ما با خط شکنی و تلاش و اثبات خودمان توانستیم مسیر را برای آیندگان تسهیل کنیم.

تلاش برای احیا برک بافی
همت پور با اشاره به اینکه تعاونی ما در حوزه گیاهان دارویی، برک بافی (از صنایع دستی مود) فعالیت می‌کند، افزود: هنر صنایع دستی برک بافی در مود منسوخ شده و از ۵۰ سال قبل کسی برک بافی نمی‌کرد.
وی گفت: اما ما در این حوزه شروع به فعالیت کرده و با ایجاد خانه برک بافی در مود و آموزش آن به نسل جوان در راستای احیا این صنعت دستی فراموش شده گام برداشتیم.

این بانوی کارآفرین خراسان جنوبی با بیان اینکه تمام مراحل برک بافی از کرک مو تا فرآوری نخ و بافت با سرپنجه زنان هنرمند بخش مود انجام می‌شود، اظهارکرد: خانه برک در سال ۹۸ در مود راه اندازی شد.
همت پور با اشاره به اینکه با احیا برک بافی زمینه رونق مشاغل خانگی در بخش مود به وجود آمد، گفت: علاوه بر اشتغال‌زایی برای امنیت شغلی کسانی که خود اشتغالی داشته و یا در زمینه مشاغل خانگی در مود فعالیت کرده بودند، قدم برداشتیم.
وی اظهار کرد: در این راستا براساس قراردادی با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر ۵۹۰ را تحت پوشش این بیمه قرار دادیم.
این کارآفرین نمونه بیان‌کرد: این افراد در زمینه برک بافی، پخت شیرینی‌های سنتی، حوله بافی و گیاهان دارویی فعالیت می‌کنند.

تسهیلات و وام بهره‌دار نگرفته‌ام
همت‌پور با اشاره به اینکه در طول ۱۰-۱۵ سال اخیر به هیچ وجه وام و یا تسهیلات از بانک‌ها دریافت نکرده است، گفت: در طول ۲۶ سال فعالیت هم هیچگاه وام بهره‌دار نگرفته‌ام و تنها پیگیر وام قرض الحسنه بوده‌ام.
وی ادامه‌داد: در حال حاضر ما خودمان یک صندوق اعتبارات خرد زنان کارآفرین در مود راه‌اندازی کرده‌ایم تا به اعضایمان که می‌خواهند یک شغل ایجاد کنند، وام پرداخت کنیم.

بانوی کارآفرین نمونه افزود: در صندوق هم طوری فعالیت داشته‌ایم که نقدینگی‌مان کفایت طرح‌هایمان را کرده و نیازی به گرفتن تسهیلات از بانک نداشته‌ایم.
همت‌پور در زمینه چگونگی ورودش به بحث گیاهان دارویی گفت: در سال‌هایی که هنوز جهاد سازندگی ادغام نشده بود، جهاد سازندگی با بسیج طرحی در زمینه شناسایی گیاهان دارویی منطقه به من پیشنهاد کردند.

هدردادن ثروت منطقه رنجم می‌داد
وی اظهار کرد: در طول اجرای این طرح از زنان و مردان پیشکسوت محلی شنیدم که ما در بهار و تابستان گیاهان دارویی چون آویشن، پونه و.. را برداشت و خشک می‌کنیم و بعد کمی از آن را به عنوان دمنوش مصرف و بقیه را در تنور می‌ریزیم.
بانوی کارآفرین نمونه بیان‌کرد: این جملات برای من سخت آمد که چگونه چنین سرمایه ارزشمندی را هدر می‌دهیم و از آن استفاده نمی‌کنیم و به همین دلیل وارد حوزه فرآوری گیاهان دارویی شدم.

همت‌پور با بیان اینکه کار فرآوری گیاهان دارویی را در بالکن خانه‌ام با کمک و همکاری همسرم شروع کردم، ادامه‌داد: آن موقع همسرم یک موتور داشت که با آن برای خرید گیاهان دارویی به روستاهای مختلف می‌رفتیم.
وی گفت: با این کارمان کم‌کم زمزمه‌ها شروع شد که زن دلال ندیده بودیم! اما من گفتم امروز من برای خرید گیاهان دارویی به سراغ شما می‌آیم ولی یک روز شما برای فروش گیاهان داروی خود به سراغ من خواهید آمد و همان هم شد.
مدیر شرکت تعاونی روستایی زنان الزهرای مود اظهارکرد: با همکاری تعاون روستایی و جهاد کشاورزی به اعضای تعاونی ما که در حوزه گیاهان دارویی فعالیت می‌کردند آموزش داده شد که گیاه دارویی چگونه باید برداشت شود تا به منابع طبیعی آسیب نرسد.

خط شکنی کردم
همت پور با اشاره به برخی از سختی‌های ۲۶ سال گذشته خود در حوزه کارآفرینی و فعالیت در حوزه تعاونی زنان روستایی بیان‌کرد: گاهی خودم را مانند یک خط شکن می‌دانم که راه را باز کردیم تا زنان آینده سهل‌تر این مراحل را طی کنند.
وی با تأکید بر اینکه بزرگترین سرمایه در هر مجموعه‌ای را سرمایه انسانی می‌داند، افزود: در مستندی به نام زنان پیشگام نیز از من به عنوان یکی از زنان پیشگام در حوزه کارآفرینی برای زنان روستایی و ایجاد تعاونی زنان روستایی یاد شده است.

بانوی پرتلاش و نمونه خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه بهترین سرمایه را در حوزه کاری نیروی انسانی می‌داند، یادآور شد: از اعضای تعاونی و همچنین خانواده‌ام و همسرم که در تمامی مراحل همراه من بودند تشکر می‌کنم چرا که بدون آنان طی این مسیر ممکن نبود.
رسیدن به موفقیت و کارآفرینی بی‌شک کار سهل و ساده‌ای نیست و باید اراده‌ای قوی و اعتماد به نفسی بالا داشت اما برای انسان‌هایی که به قله‌ها می‌اندیشند هیچ کاری محال و نشدنی نیست.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 29003

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/29003/شیرینی-خط-شکنی-حوزه-کارآفرینی-توان-زنان-روستایی-باور-داشتم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir