به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، حمید ملانوری، شنبه شب ۲۵ بهمن در نشست شورای هماهنگی و مدیریت روابط خارجی استان اظهار کرد: این موضوع مورد درخواست تجار و بازرگانان ایرانی و افغانستانی است و حتی دولت افغانستان هم به این موضوع رغبت دارد.
وی با تاکید بر اعلام آمادگی استان برای گشایش مرز یزدان و فراهم بودن زیرساختهای لازم در این منطقه اظهار داشت: دولت افغانستان تمایل دارد منافعش در بحث بازگشایی مرز یزدان تامین شود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی به مذاکراتش با والی فراه اشاره کرد و گفت: طبق گفت و گوهای صورت گرفته مقرر شد کمیسیون همکاریهای مشترک دو منطقه در سطح استاندار دو استان و مدیران دولتی و بخش خصوصی شکل بگیرد و طی این جلسات، خواستهها و مطالبات دو کشور مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
وی افزود: مقدمات کار برای تشکیل این کمیسیون در حال انجام است و هدف ما از راهاندازی این کمیسیون، بررسی شرایط و ارائه پیشنهاداتی به منظور ترغیب کشور افغانستان به همکاری و همراهی در گشایش مرزهای استان است.
ملانوری بیان کرد: دستگاههای ذیربط باید پیشنهادات خود را برای طرح و بررسی به معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری ارسال کنند تا بعد از جمعبندی به جهت پیگیری در اختیار مسئول نمایندگی وزارت خارجه در استان قرار گیرد.
وی، ایجاد کنسولگریهای ایران در فراه و افغانستان در خراسان جنوبی را از مطالبات استان برشمرد و گفت: نمایندگی وزارت امور خارجه در استان، این موضوع را باید به طور جدی دنبال کند.
ملانوری تصریح کرد: اگر این کنسولگریها در دو استان فعال شوند، بخش عمدهای از مشکلات موجود، مرتفع میشود.
وی با اشاره به فعالیت شورای هماهنگی و مدیریت روابط خارجی استان، گفت: برنامهریزیهای اصولی و پیش بردن برنامهها با قدرت و قوت در این مجموعه، میتواند به بهرهبرداری هرچه بیشتر استان از ظرفیت مرز بینجامد.
استاندار خراسان جنوبی، مرز را از محورهای توسعه استان و کشور عنوان کرد و ادامه داد: از این فرصت میتوان در زمینه سرمایهگذاری، مراودات و تعاملات، صادرات و واردات کالا با کشور همسایه و دیگر کشورها استفاده کرد.
وی تصریح کرد: تحقق این برنامهها، فعالیت بیشتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان و هماهنگی این وزارتخانه با کشور افغانستان را میطلبد و فعالیت هرچه بیشتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان جنوبی، مطالبه اصلی استان است.
ملانوری با اشاره به ظرفیتهای خراسان جنوبی افزود: تمایل ما برای ایجاد مراودات بینالمللی به استانهای فراه و هرات و نیز کشور افغانستان خلاصه نمیشود بلکه انتظار داریم نمایندگی وزارت خارجه، شرایط لازم برای ایجاد ارتباطات استان در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و سایر زمینهها را با دیگر کشورهای دنیا فراهم کند.
وی با تاکید بر اینکه افغانستان به جهت همجواری در اولویت ارتباطات بینالمللی استان است گفت: طی ۱۰ ماه گذشته که به جهت شیوع کرونا، اغلب مرزها فعالیتی نداشتند، صادرات کشور از مرز ماهیرود به لحاظ وزن ۳۲ درصد و از نظر ارزش ۶۸ درصد رشد داشته است.
در این نشست بر استفاده از مرز در زمینههای آموزش عالی، گردشگری سلامت، کشاورزی، خدمات و سایر حوزهها تاکید شد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , مرز یزدان , خراسان جنوبی , بیرجند , مرز ماهیرود