خراسان جنوبی پیشرو در پویشهای مدرسهسازی
29 بهمن 1399 ساعت 13:34
طرح ملی «آجر به آجر» و پویش «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» از پویشهای مدرسهسازی در حوزه مشارکتهای مردمی است که در خراسان جنوبی مردم و خیرین به ویژه فرهنگیان از آنها استقبال خوبی داشتهاند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، هر سال با برگزاری جشنوارههای خیرین مدرسهساز بخشی از نیازمندیها در حوزه ساخت، نوسازی و تجهیز مدارس تامین میشد اما با شیوع ویروس کرونا برگزاری این گونه جشنوارهها نیز با توجه به محدودیتهای موجود به تعویق افتاد.
با این وجود اقدامات خیرخواهانه و کمکهای مردم نوعدوست ایران از جمله خراسان جنوبی توقفناپذیر بوده و در دوران کرونایی و بنابر نیازهای جدیدی که شکل گرفت، کمکها کمتر که نشد افزایش هم داشت.
اجرای طرح ملی «آجر به آجر» با ابتکار وزارت آموزش و پرورش از ابتدای سال جاری و پویشهای زیرمجموعه آن نظیر پویش محرم و پویش ملی «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» حرکت بزرگی را در حوزه مشارکتهای مردمی برای ساخت مدرسه به راه انداخت.
این طرح به منظور زمینهسازی برای مشارکت افراد خیر با هر سطح از توان مالی در مدرسهسازی اجرا شد تا افراد جامعه با هر میزان درآمد و در هر سطح و طبقهای بتوانند حتی با اهدای هزینه خرید یک آجر (یک هزار تومان)، در مدرسهسازی سهیم شوند.
همچنین پویش «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» ذیل طرح ملی آجر به آجر به عنوان یکی از بستههای تحولی وزارت آموزش و پرورش با همکاری جامعه خیرین مدرسه ساز کشور تعریف شد و براساس آخرین آمار، خراسان جنوبی رتبه سوم تعداد مشارکتکنندگان در این پویش را در کشور دارد.
پیش از این افرادی بودند که اطلاعی از نحوه مشارکت در مدرسهسازی و تامین فضای آموزشی با هر میزان درآمد نداشتند اما با راهاندازی این پویشها و بهرهگیری از فضای مجازی و فرهنگسازی نحوه مشارکت، تعداد زیادی از مردم، خیرین، فرهنگیان و حتی دانشآموزان به جمع خیرین مدرسهساز پیوستند.
خراسان جنوبی وسعت زیاد و پراکندگی جمعیت دارد که در کنار خدماترسانی در حوزههای زیربنایی آموزش استاندارد و عدالت آموزشی را هم با چالش مواجه کرده است.
از طرفی خشکسالی پیاپی و برخی مشکلات اقتصادی، افزایش مهاجرت به شهرها بخصوص مرکز استان را به دنبال داشته و مساکن مهر هم مزید بر علت شده تا فقط در شهر بیرجند ۱۱۰ کلاس درس کمبود داشته باشیم.
این وضعیت سبب شده که ۳۵ مدرسه در شهرستان بیرجند و پنج مدرسه در شهرستان قاینات به صورت دونوبت اداره شوند که ۲۰ هزار دانشآموز در این مدارس تحصیل میکنند.
تعداد زیادی از مدارس استان هم نیازمند مقاومسازی و ۱۲ درصد آنها تخریبی است با این همه آموزش ادامه دارد و دستان سخاوت و مهر خیرین مدرسهساز است که هر بار ساختمانی نو و ایمن را برای آیندهسازان کشور آماده بهرهبرداری میکند.
شناسایی ۴۵ هزار خیر مدرسهساز در خراسان جنوبی
راهاندازی پویش آجر به آجر همانطور که از عنوان آن مشخص است، این امکان و انگیزه را برای عموم افراد جامعه با هر میزان درآمد و اهدای کمک به منظور مشارکت در ساخت مدرسه فراهم کرد و در خراسان جنوبی مورد استقبال چشمگیر مردم و خیرین قرار گرفت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی در این باره گفت: با اجرای طرح آجر به آجر در سال جاری ۴۵ هزار خیر مدرسهساز در خراسان جنوبی شناسایی شدند در حالی که این آمار قبل از این با برگزاری جشنواره سالانه خیرین مدرسهساز به پنج هزار نفر هم نمیرسید.
محمود چاوشان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای طرح آجر به آجر شاهد درخشش مردم استان خراسان جنوبی از نظر مشارکت در مدرسهسازی مانند سایر امور خیر بودیم و این مشارکت رتبه سوم کشوری را برای خراسان جنوبی به همراه داشت.
وی گفت: در پویش محرم که زیرمجموعه طرح آجر به آجر در استان همزمان با سراسر کشور اجرایی شد، بیش از ۱۵ هزار خیر شناسایی شدند که با مشارکت خُرد این افراد ۸۵ میلیون تومان جمعآوری شد.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی اظهار داشت: پویش محرم زمینهساز خشتگذاری اولین مدرسه در استان شد و خشتگذاری مدرسه روستایی در بخش دستگردان طبس در ادامه این روند بود و همه این اقدامات خیرخواهانه در سال کرونایی انجام شد.
وی گفت: هدف اصلی از اجرای طرح ملی آجر به آجر، توسعه مشارکتهای مردمی در امور خیر و مدرسهسازی بود که اتفاقات مبارکی را در استان خراسان جنوبی رقم زد.
پویش من مادرم و توسعه مشارکتهای مردمی
پویش «من مادرم، بچههای ایران فرزند من» هم در همین راستا طراحی و اجرا شد که به گفته چاوشان راهاندازی این پویش در خراسان جنوبی توسعه مشارکتهای مردمی بخصوص فرهنگیان را به دنبال داشته است و این حجم از مشارکت و تقویت آن میتواند مدارس متعددی را برای خشتگذاری آماده کند.
وی ادامه داد: از ابتدای اجرای پویش من مادرم تاکنون بیش از ۲۶ هزار بانوی خیر مدرسهساز از این طریق در خراسان جنوبی شناسایی شدند که ۱۲۰ میلیون تومان کمکهای خُرد خیرین به این بخش بوده و این پویش همچنان ادامه دارد.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی گفت: جامعه فرهنگیان اعم از معلمان و دانشآموزان بخش عمدهای از این خیرین را تشکیل میدهند و این حجم از مشارکت نگاه ویژه ملی را به این حوزه میطلبد.
وی افزود: برای آغاز خشتگذاری مدارس بخشی از اعتبارات مورد نیاز را خیرین استانی فراهم میکنند و بخش دیگر هم به صورت ملی تامین میشود.
چاوشان گفت: برخی از خیرین که توانایی مشارکت در ساخت مدارس را به تنهایی دارند، طبق قانون با پرداخت یک سوم از مخارج ساخت مدرسه میتوانند عنوان پیشنهادی را برای نامگذاری مدرسه بدهند که در حوزه مدرسهسازی انگیزهبخش خواهد بود.
وی با بیان اینکه مساکن مهر بیشترین سهم نیازمندیها را در کمبود فضای آموزشی دارند افزود: امیدواریم با کمک خیرین و نگاه ویژه ملی بتوان توسعه فضای آموزشی استاندارد را در این مناطق محقق کرد.
نیاز به ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت مدرسه
ساخت مدرسه در سراسر استان خراسان جنوبی با توجه به کمبود فضای آموزشی استاندارد در این استان همچنان ادامه دارد و آن طور که مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفته در حال حاضر ۲۲۲ طرح آموزشی با ۶۲۷ کلاس درس و زیربنای ۹۵ هزار متر مربع با کمک خیرین در دست اجرا است.
محمدعلی واقعی بیان کرد: برای تکمیل و تجهیز این تعداد مدرسه در استان ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: بیش از ۲۶ هزار و ۳۸۰ معلم و دانشآموز خراسان جنوبی در پویش ملی «من مادرم، بچههای ایران فرزندان من» برای مدرسهسازی شرکت کردند که عدد قابل توجهی است.
وی با اشاره به قرار گرفتن خراسان جنوبی در جایگاه سوم مشارکت در پویش ملی «من مادرم بچههای ایران فرزندان من» عنوان کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد جامعه استان را بانوان و دانشآموزان دختر تشکیل میدهند و دارای ظرفیتهای ویژه هستند، اکنون این پویش با رویکرد مشارکت بیشتر بانوان در امر مقدس مدرسهسازی در حال اجرا است.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی فرهنگسازی را مهمترین رسالت و هنر فرهنگیان دانست و اظهار داشت: براساس سند تحول بنیادین یکی از زیرنظامها و زیرشاخههای سند، مشارکت مردم و حضور مردم در مدرسهسازی است.
وی گفت: این پویش یک طرح فرهنگی و تربیتی است و دانشآموزانی که در بازسازی و تکمیل مدرسه نقش داشته باشند، ثمره آن را در سالیان بعد خواهند دید.
واقعی افزود: عواطف مادرانه آن قدر عمیق است که بانوان با دیدن کودکان محروم حتی اگر فرزندشان نباشد، تمایل به حمایت دارند و به واسطه نیروی محبت وجودشان، نسبت به آینده کودکان احساس مسئولیت میکنند.
وی بیان کرد: علاقهمندان مشارکت در این پویش میتوانند با مراجعه به سامانه ajorBajor.ir نسبت به انتخاب استان و واریز مبلغ اهدایی خود اقدام کنند.
حدود سه هزار آموزشگاه با ۱۰ هزار کلاس درس و ۱۷۶ هزار دانشآموز در خراسان جنوبی فعال است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 29049
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/29049/خراسان-جنوبی-پیشرو-پویش-های-مدرسه-سازی